۱۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶
کد خبر: ۵۶۰۲۲۲
آیت الله مهدوی تشریح کرد؛

سرای دنیا از منظر روایات معصومین

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایات متعددی از معصومین(ع) به تشریح دنیا و آلودگی های دلبستگی به دنیا پرداخت.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر نهج البلاغه شب گذشته که در حسینیه جواد الائمه(ع) واقع در چهار راه شکرشکن برگزار شد، گفت: هیچ انسانی در دنیا از لذت خالص بهرمند نمی شود.

وی در تفسیر حکمت ۱۸۲ نهج البلاغه که امیرمومنان(ع) در آن تعابیر بسیار بی نظیری در رابطه با فنای دنیا بیان کرده اند، افزود: انسان در دنیا سیبل تیر اندازی واقع شده است و تیراندازها هم مرگ ها هستند و اجازه نمی دهند انسان در دنیا باقی بماند و انسان یک موجود چپاول شده است.

آیت الله مهدوی ابراز کرد: اموال انسان گاهی مسروق واقع می شود و گاهی به صورت یکمرتبه ای و کلی اموالش چپاول می شود؛ آب نوشیدن و غذا خوردن انسان نیز همراه با لذت خالص نیست، انسان با رسیدن به یک نعمت، نعمت دیگری را از دست می دهد و عمرش قطعاً سپری خواهد شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایتی که امام معصوم(ع) در آن می فرمایند، دنیا مزرعه آخرت است، اظهار کرد: دنیا برای غیر خودش یعنی آخرت آفریده شده است؛ دنیا به دو بخش بلاغ و ملعونه تقسیم شده است که دنیای بلاغ، رساننده انسان به آخرت است و دنیای ملعونه مانع حرکت انسان برای رسیدن به آخرت است.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: دنیا پیچیده شده در سختی ها است و هیچ کس به واسطه داشتن دنیا از سختی ها خارج نمی شود؛ انسان هایی که کور هستند نهایت نگاهشان متوجه دنیا است ولی انسان بصیر عمق دنیا را می نگرد؛ یکی از صفات حضرت ابالفضل(ع) نافذالبصیره است و برخورداری از این صفت سبب جانفشانی های ایشان در راه دین شده است.

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به روایات متعددی از امام صادق(ع) گفت: انسان بصیر از دنیا توشه می گیرد و انسان کور برای دنیا توشه می گیرد؛ محبت به دنیا انسان را متکبر می کند و نیکو دانستن دنیا انسان را حریص می کند و کسی که دنیا را ستایش کند ریاکار می شود و کسی که به دنیا مطمئن شود دچار غفلت می شود.

وی با بیان این که دنیا محلی است که سبب فریب انسان می شود، اذعان کرد: دنیا مورد لعن اهل بیت(ع) واقع نشده است چرا که خداوند مخلوق بد ندارد و رفتار انسان ها است که سبب فرو رفتن آن ها در دنیا می شود لذا توصیه شده است که نگاه به دنیا نگاه زاهدانه باشد و نگاه حریصانه به دنیا نداشته باشیم.

آیت الله مهدوی ابراز کرد: دنیا و آخرت دو دشمن متفاوت هستند پس کسی که حریص به دنیا باشد نسبت به آخرت بغض پیدا می کند و کسی که به سرای باقیِ آخرت محبت داشته باشد نسبت به دنیا بغض پیدا می کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری تبیین کرد: پُل دنیا برای عبور کردن است نه برای تعمیر کردن به همین سبب لازم نیست برای تعمیر کردن جایی که قرار است از آن بگذریم تلاش کنیم.

امام جمعه موقت اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: حضرت آدم(ع) به فرزندشان شیث می فرمایند، به دنیا اعتماد نکن چرا که من به بهشت اعتماد کردم و از آن رانده شدم./۸۶۷/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات