زمینه برای ایجاد تمدن اسلامی بیش از هر زمان دیگری مطرح است
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری صبح امروز در همایش تمدن اسلامی (گذشته حال آینده) نقش و رسالت علمای افغانستان که در تالار ولایت برگزار شد؛ گفت: آنچه امروز مبرهن است این است که دشمنان به صورت جدی درصدد خدشهدار کردن پروژه وحدت میان شیعه و اهلسنت هستند اما در این میان شاهدیم که خوشبختانه ارتباطات شیعه و اهلسنت در افغانستان بسیار اخوتآمیز است.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه در جریان نهضت بیداری اسلامی شاهد بودیم که مسلمانان علیه تحقیری که از سوی دول غربی به آنها روا میشد قیام کردند، افزود: آنچه امروز در سراسر جهان به گوش میرسد و نیاز واقعی احساس میشود این است که باید یک تمدن جدید پرچمدار شود.
حجت الاسلام والمسلمین قمی با اشاره به اینکه محور این تمدن جدید عدالتمحوری است، تصریح کرد: جمعیت آوارگان در سراسر دنیا افزایش پیدا کرده و حتی جمعیت جدید آوارگان از دوران پس از جنگ جهانی دوم بیشتر است و امت اسلامی امروز بیش از هر زمان دیگری از نظر جغرافیایی گسترش پیدا کرده و این توسعه نیازمند ایجاد ساز و کار وحدت در میان این جمعیت است.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه امروز شاهدیم که در فرهنگ آمریکایی مسائل مبتذل در اوج است، اظهار داشت: قدرتهای جهانی امروز بیش از هر زمان دیگری درصدد ضربهزدن به جامعه اسلامی و وحدت و اتحاد موجود در این جوامع هستند این در حالی است که برای مثال در فرهنگ درونی خود با مسائل متعددی همچون خشونت و آزار جنسی دست و پنجه نرم میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین قمی گفت: در عرصه سخت افزاری نیز شاهدیم که آمریکا بازار تسلیحات و صادرات را در دست دارد و تمام اینها در راستای این است که خشونت را ترویج کنند و از سوی دیگر از این طریق به ملت اسلامی ضربه بزنند. در این میان مسؤولیت و نقش علما بسیار خطیر است و باید در راستای وحدت و ایجاد ید واحد اسلامی حرکت کنند و علما نباید این نقش خطیر خود را فراموش کنند.
وی با بیان اینکه علمای سنی و شیعه افغانستان روابط مسالمتآمیزی دارند، آنها با شورای اخوت خود نشان دادند که دشمنان علاوه بر اینکه مخالف اصل وحدت هستند، علمای شیعه و سنی را هدف قرار میدهند، بیان داشت: نگاهی بهوضعیت جهان امروز نشان میدهد، فوکویاما نشاندهنده پایان جهان نیست، امروز شرایط بحرانی است و نیاز بهتمدن و حرف جدید احساس میشود، گوشها همه بهدنبال صدای این تمدن است که عدالت واقعی، در اعطای فرصتها وجود داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قمی یادآور شد: اکنون بیشتر از دوره جنگ جهانی دوم، آواره در جهان وجود دارد و تعداد آن از ۶٢ میلیون گذشته است، این افراد از سوریه، افغانستان، فلسطین و جامعه اسلامی هستند.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری تاکید کرد: در سال ٢٠١٧ حدود ٩٠ نفر از آوارگان در آبها غرق شدند و بسیاری از کودکان زندانی هستند، بهطوری که آمار آوارگان زندانی از ١١ میلیون گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: حدود ٨٠٠ میلیون نفر از جمعیت جهان در فقر مطلق زندگی میکنند و در حالی که همه آنها از گرسنگی میمیرند، ٣١۴ نفر وجود دارند که اگر نیمی از ثروت خود را بدهند، گرسنهای دیگر وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین قمی با بیان اینکه وضعیت کرامت انسانها نیز امروزه جایگاه درستی ندارد؛ یادآور شد: بشریت فهیم است، جوانان از ملتهای مختلف این را متوجه میشوند و بهدنبال تمدن جدید هستند، زمینه برای ایجاد تمدن اسلامی بیش از هر زمان دیگری مطرح است.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه امیدوارم مولفههای تمدن اسلامی گذشته را همراه با نیاز امروز، شرایط ایجاد تمدن عمیق و کارآمد اسلامی را ایجاد شود؛ ادامه داد: امت اسلامی امروزه گسترده و مرزهای بسیاری دارد، تنوع زبانها از عربی، اردو، پشتو، فارسی و دیگر زبانها وجود دارد.
وی اظهار کرد: زبان فارسی بیشترین نقش در توسعه کتب اربعه شیعه را داشته و نشان میدهد، این منطقه زمینه را برای ایجاد تمدن جدید کاملا دارد، امت اسلامی ٧۵ درصد ذخایر ارزی و اقتصادی را در بردارد و جوانان فهیم و اندیشمند هم جزو سرمایههای این امت است که دانشجویان افغان از سرآمدان آنها هستند.
حجت الاسلام والمسلمین قمی با بیان اینکه از نظر جغرافیای سیاسی، مناطق مهمی را داریم که میتوانیم گلوگاه حاکمیت دشمن را بگیریم، راه اسراییل بهشرق از این مناطق میگذرد، تصریح کرد:متاسفانه با وجود این امکانات، جامعه اسلامی از جایگاه خوب خود برخوردار نیست.
وی با اشاره به اینکه یکی ازعوامل عدم استفاده از امکانات این است که فرهنگسازی برای امت واحده اسلامی را کمتر در دستور کار قرار دادیم، اضافه کرد: آیا شبکه تلویزیونی امت واحده اسلامی وجود دارد تا اخبار جهان اسلام را اعلام کند؟ آیا در درسهایی که محوریت اسلامی دارند، معرفی امت اسلامی را داریم؟
حجت الاسلام والمسلمین قمی با اشاره به این مطلب که مسئله اول فرهنگسازی است، باید آن را در میان جوانان خود نهادینه کنیم و در این میان، سیره ائمه(ع) را داریم که راهگشای ما استف خاطرنشان کرد: در مکتب پیامبر(ص)، ائمه اطهار (ع) وجود داشتند و نقش هدایتگری در جامعه اسلامی وجود دارد و علما نقش خود را پایین نیاورند.
وی متذکر شد: باید سر آمریکا فریاد بزنیم، این کشور، خشونت و آزار جنسی را جزو فرهنگ خود دارد، قدرتهای جهانی توطئه ایجاد میکنند، آنها در جهت ضربه زدن به جامعه اسلامی هستند.
حجت الاسلام والمسلمین قمی گفت: یک سوم بازار تسلیحاتی جهان مربوط بهآمریکا است که ٧٠ درصد صادرات آن بهخاورمیانه ارسال میشود، آنها کاری را که در سوریه، یمن و لیبی انجام دادند را پی میگیرند تا اسلام را تجزیه کنند و این موضوع هدف اصلی آنها است.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری عنوان کرد: دشمنان قدرت جهان اسلام را برنمیتابند، پاسداری از امت اسلامی مسؤولیتش بهعهده ما است و اگر چرایی آن را بدانیم، با چگونگی آن کنار میآییم./934/د103/ب1