ممانعت از انحرافات اجتماعی، از ابعاد مهم حضور روحانیت در دوران دفاع مقدس
حجت الاسلام سعید امیدیان، مؤسس حوزه های علمیه نورآباد و مسؤول بسیج طلاب این شهرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، با اشاره به نقش و اثرگذاری روحانیت در دوران دفاع مقدس و هشت سال جنگ تحمیلی بیان کرد: این ابعاد، اثرگذاری و کارکردها را می شود در فضای امروز مملکت و میهن اسلامی تصور کرد.
وی با بیان اینکه روحانیت و حوزه علمیه همانگونه که در شکل گیری انقلاب نقش مؤثری ایفا کردند، حضور آنان در دوران دفاع مقدس نیز پر رنگ بود، افزود: این ابعاد اثرگذاری و نقش روحانیت در دوران دفاع مقدس می تواند در فضای فعلی انقلاب و مسیر را از انحرافات نجات دهد.
حجت الاسلام امیدیان در ادامه اظهار داشت: بنا بر همان باوری که سیاست ما عین دیانت و دیانت عین سیاست است، در جامعه امروز حوزه و روحانیت باید اثرگذار باشند.
وی به چند بُعد از ابعاد اثرگذاری و حضور روحانیت در دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی اشاره و عنوان کرد: یک بُعد آن فرهنگی و عقیدتی است، جنس دفاع و جنگ تحمیلی متفاوت از همه جنگ ها و مبارزات بود مقدس است این جنس الهی و مقدس است.
مدیرگروه معارف دانشگاه صنعتی قم اظهار داشت: جنس دوران دفاع مقدس الهی و عاشورایی است و واژگانی همانند شهادت، ایثار، ازخودگذشتی، سعادت، هم نشینی با ابرار و خوبان در بهشت واژگان و بخشی از فرهنگ ناب دفاع مقدس بودند که روحانیت در تبیین و ترویج این واژگان اثرگذار بود.
وی خاطرنشان کرد: روحانیت در جهت دهی و تقویت باورهای عقیدتی، در اقامه نماز جماعت برپایی ادعیه، روضه ها، مناجات و تبیین ارزش ها مؤثر عمل کرد و نقش پر رنگی داشت.
حجت الاسلام امیدیان بُعد نظامی را از دیگر ابعادی عنوان کرد که روحانیت در دوران دفاع مقدس در این زمینه نقش آفرین بودند و گفت: روحانیت با وجود اینکه بلندگوی تبلیغاتی و نیروی تبلیغی بودند در کنار آن از ابعاد نظامی فاصله نداشتند در فعالیت های نظامی در کنار دیگر رزمندگان فعالیت های نظامی داشتند.
عضو شورای حوزه علمیه لرستان یادآور شد: روحانیت در دوران هشت سال جنگ تحمیلی در طراحی ها و اجرای نقشه های جنگی نیز نقش آفرین بودند و در کنار کار تبلیغی، فرهنگی به عنوان نیروی رزمی نیز فعالیت داشتند.
وی ایجاد نشاط و دلگرمی در جبهه های جنگ در دوران دفاع مقدس را از دیگر بعُدهای مهمی عنوان کرد که روحانیت حضوری چشمگیر و نقش آفرین داشتند و بیان کرد: اینکه روحانیت به عنوان رهبران و کسانی که انقلاب را ایجاد کردند و دارای حرمت اجتماعی هستند، در کنار دیگر رزمندگان فعالیت داشتند و در جبهه های جنگ در سرما و گرما و با وجود مشکلات در میدان نبرد حاضر بودند، این مهم مایه نشاط و انگیزه برای رزمندگان بود.
حجت الاسلام امیدیان ممانعت از انحرافات اجتماعی را از دیگر ابعاد مهمی عنوان کرد که نتیجه اثرگذاری و حضور روحانیت در جبهه های جنگ بود و گفت: در آن زمان دشمنی که از ابعاد مختلف و در جهت تضعیف حمایت مردمی از جنگ، تضعیف قوای مسلحانه و در جهت تضعیف جبهه اسلامی بود و سم پاشی می کردند و در دل نیروهای انقلابی شک می انداختند، در آن زمان وجود روحانیت از انحرافات ممانعت می کرد.
مؤسس حوزه های علمیه نورآباد یاداور شد: روحانیت در دوران دفاع مقدس همزمان که از مرزهای خاکی و جغرافیایی دفاع می کرد، از مرزهای عقیدتی نیز پاسبانی می کرد.
وی به جایگاه روحانیت در حفظ ارزش های دوران دفاع مقدس اشاره و عنان کرد: روحانیت باید پس از جنگی که هشت سال طول کشید، امروز نیز آن ارزش ها و فرهنگ اصیل دینی که برخواسته از تعالیم دینی است را حفظ کند.
حجت الاسلام امیدیان خاطرنشان کرد: انقلاب در پرتو آن رزش ها، حفظ باورهای اعتقادی و فرهنگ جهاد و شهادت می تواند ادامه حیات دهد و دین را حفظ کند.
مسؤول بسیج طلاب حوزه های علمیه نورآباد بیان کرد: امیدواریم همچنان با این باور که دین ما عین سیاست و سیاست ما عین دیانت است، روحانیت در جامعه حضوری پر رنگ تر داشته باشد./9451//۳۰۳/خ