دولت برای بازار نابسامان کاغذ و کتاب فکری بکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امروز در جلسه درس خارج فقه خود که با حضور طلاب و روحانیان در مسجد اعظم برگزار شد، از وضع نابسامان بازار کتاب و نشر انتقاد کرد.
وی با اشاره به این که مساله کتاب به مشکل بزرگی برخورده است، گفت: به دلائل مختلف کتابخوان در جامعه ما کم شده است، هر اندازه کتابخوان در جامعه کم شود به همان اندازه جامعه عقب گرد فرهنگی و دینی می کند.
این مرجع تقلید یکی از علت های بی رونق شدن کتابخوانی در جامعه را فضای مجازی دانست و گفت: متاسفانه بخشی از افراد جامعه چندین ساعت در فضاهای مجازی و شبکه های مجازی وقت خود را تلف می کنند؛ آن هم فضا و شبکه هایی که سراسر اخبار و مطالب دروغ منتشر می کنند.
وی بیان داشت: اخیرا صدای آمریکا خبری درباره ما منتشر کرده بود که در چند خط بیش از ده دروغ وجود داشت، واقعا اینها مهارت دارند در دروغ گفتن.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی عامل دیگر کم شدن کتابخوان در جامعه را گرانی کاغذ و کتاب دانست و گفت: مردم در شرایط سخت اقتصادی به سر می برند و نمی توانند کتاب های گران بخرند و همین مساله باعث فاصله بین آنها و کتاب شده است.
وی اضافه کرد: شخص مطلعی می گفت دولت ارز با نرخ چهار هزار و دویست تومان در اختیار تجار می گذارد و آنها کاغذ وارد می کنند اما با قیمت چندین برابر می فروشند، اگر این واقعیت داشته باشد چرا نظارتی از سوی دولت صورت نمی گیرد؟
این مرجع تقلید خواستار نظارت دقیق تر بر این روند از سوی دولت شد و افزود: متاسفانه عده زیادی از ارز دولتی استفاده می کنند، یا پولش را به بازار نمی آورند و یا اجناس را با قیمت های چندین برابر به مردم می فروشند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم وزارت ارشاد را مسؤول مستقیم رسیدگی به این موضوع دانست و بیان کرد: به عقیده ما نظارت در این بخش ضعیف است، برخی هم معتقدند اصلا نظارتی وجود ندارد؛ ما پیغام داده ایم، قول هم داده اند اما تاکنون اتفاقی نیفتاده است.
این مرجع تقلید با تاکید بر این که دولت باید ماجرای کاغذ را حل کند، خوراک روحی و معنوی جامعه و مردم را به مراتب مهم تر از خوراک جسمی دانست.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با استناد به حدیثی از حضرت رسول(ص) احترام به بزرگترها و ترحم به کوچک ترها را یک اصل مهم اخلاقی در آیین اسلام دانست و تصریح کرد: متاسفانه این اصل مهم در عصر ما قدری کمرنگ شده، احترام به بزرگترها رنگ باخته است، باید به بزرگ ترها را تکریم کرد و از تجارب و اندوخته های گرانسنگ آنها بهره گرفت.
وی بیان داشت: نکته ای که نباید از نظر دور داشت این است که همان کاری که فرزندان و جوانان با والدین و بزرگ ترها می کنند، را فرزندان شان نسبت به آنها انجام خواهند داد.
این مرجع تقلید با انتقاد از پیروی بخشی از جامعه از فرهنگ غربی، یادآورشد: این که به محض بالا رفتن سن والدین را به خانه سالمندان می برند یک فرهنگ غربی است که متاسفانه وارد جامعه ما نیز شده است؛ البته گاهی اوقات که شرایط نگهداری بسیار سخت می شود مساله فرق می کند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم یادآورشد: فراموش کردن تمام خدمات و مهربانی های والدین از سوی فرزندان کاری صد درصد غلط و اشتباه است؛ همه باید به اخلاق و آداب اسلامی عمل و از فرهنگ غربی دوری کنیم. /924/ج