مراسم بزرگداشت آیت الله فقهی در قم برگزار شد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، مراسم بزرگداشت مرحوم آیت الله هادی فقهی از شاگردان علامه طباطبایی عصر امروز با حضور شخصیت های حوزوی در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد.
بر اساس این گزارش، در این مراسم آیات مصباح یزدی، استادی، تحریری، مسعودی خمینی و جمعی دیگر از طلاب و فضلا حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم پیام حضرت آیت الله سبحانی توسط مرتضی نجفی قدسی مدیر درالقرآن علامه طباطبایی قرائت شد.
حضرت آیت الله سبحانی در این پیام تأکید کرد: قرآن مجید در مورد تهذیب نفس جمله بسیار آموزنده ای دارد و آن این است که انسان در سایه دوری از گناه و مکروه دارای علم یقین می شود و در پرتو آن دوزخ برزخی را مشاهده می کند.
در ادامه آیت الله تحریری تولیت مدرسه مروی با بیان این که انسان باید در وادی اخلاص قدم بگذارد، اظهار داشت: این راه منحصر به وجود نورانی انبیا و ائمه طاهرین(ع) نیست بلکه راه بازی است که همه می توانند با رعایت شرایط آن در این مسیر حرکت کنند.
وی ادامه داد: می توانیم به جایی برسیم تا علاوه بر این که شیطان در وجود ما جایی نداشته باشد، بتوانیم توان توصیف الهی را داشته باشیم، راه باز است اما انسان باید تلاش کند، عده ای از انسان ها با مجاهدات فراوان در مسیر حق مجاهدت کردند و به مقامات عالی رسیدند.
آیت الله تحریری با بیان این که با بیان این که انسان باید سابق به خیرات باشد، ابراز داشت: باید با تلاش خود در کنار عنایت الهی تحولی در حرکت خود داشته باشیم تا بتوانیم به جایگاه عالی معنوی دست پیدا کند؛ عده ای به اذن الهی برای رسیدن به حقایق به اذن الهی همت می کنند و مورد توجه خداوند قرار می گیرند.
وی عنوان کرد: حرکت در مسیر حق التزاماتی دارد که باید مورد توجه باشد، سابق به خیرات کسی است که جز خدا نمی خواهد و تنها در مسیر الهی حرکت می کنند، می توان در ارتباط مستمر با اولیای حق از سرچشمه معرفتی بهره مند شد.
در پایان نیز آیت الله استادی تأکید کرد: طلاب باید از سیره بزرگانی مانند علامه درس بگیرند و مسیر زندگی خود را مشخص کنند، کسانی که می خواهند مهذب باشند بدانند که تهذیب در کنار علم جواب می دهد و طلبه باید ملا و مهذب باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که حوزه باید پاسخگو و راهنمای جامعه باشد، اظهار داشت: حوزه باید بتواند دین مردم را تقویت کند که این مسأله با علم و تهذیب محقق خواهد شد.
وی تواضع را از ویژگی های برجسته علامه طباطبایی دانست و ادامه داد: علامه با وجود جایگاه عظیم علمی و معرفتی در نهایت تواضع با دیگران برخورد می کرد، علامه کاری می کرد که به درد دین بخورد.
آیت الله استادی با بیان این که مهم ترین اصل تواضع حق پذیری است، ابراز داشت: متأسفانه این حق پذیری در بسیاری وجود ندارد، علامه طباطبایی در نهایت ساده زیستی زندگی می کرد و هیچ استفاده ای از جایگاه خود نداشت.
وی عنوان کرد: اصل این است که انسان بازده فراوان و برداشت کم داشته باشد اما برخی بازدهی ندارند اما برداشت زیاد می کنند که مصیبت است، علامه طباطبایی به معنای واقعی کلمه در حوزه تحول ایجاد کرد، علامه با این همه خدمت و تحول هیچ توقعی نداشت و زهد از این بالاتر نمی شود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: بیان ویژگی های خوب بزرگان لازم است اما نباید تنها به گفتن بسنده شود بلکه باید از سیره بزرگانی مانند علامه درس بگیریم، هر جا که علامه احساس می کرد باید نقش آفرینی کند فورا وارد صحنه می شد و وظیفه خود را انجام می داد.
وی اضافه کرد: از ویژگی های برجسته علامه طباطبایی توسل به اهل بیت(ع) بود، اگر طلبه می خواهد به جایی برسد باید در کنار تلاش علمی و تهذیبی، توسل به اهل بیت(ع) داشته باشد، اگر از خوبی های بزرگان صحبت می کنیم باید در پی تحصیل آن ها در حد خودمان باشیم.
آیت الله استادی با بیان این که علامه طباطبایی از نظر معقولات، تفسیر، معنویات و اخلاق منشأ تحولات جدی در حوزه بود، گفت: علامه طباطبایی قم را احیا کرد و اگر ایشان نبود و حوزه همانگونه ادامه پیدا می کرد، تقریبا علوم عقلی به جایی نمی رسید و تفسیر کمرنگ می ماند، واقعا چگونه برخی با وجود این همه خدمات علامه علیه ایشان صحبت می کنند؛ باید به فکر باشیم و سبب اعتلای حوزه های علمیه شویم.