تاوان تخلف و بی دقتی در گمرک را مردم پرداخت میکنند
به گزارش خبرگزاری رسا، حضور ابوالفضل خاکی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم در گفتگوی ویژه خبری سیمای نور استان؛ با هدف ارائه عملکرد اتاق بازرگانی در سال گذشته و بررسی موانع و مشکلات حوزه تولید در سال جاری انجام گردید.
وی در این برنامه گفت: حضور فعال اتاق بازرگانی به صورت هفتگی و ماهانه در 35 عنوان جلسه که به صورت ادواری در استان برگزار میگردد از برنامه تنظیم شده اتاق در سال گذشته بود که در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت.
خاکی با تأکید بر اهمیت ویژه برگزاری برخی از این جلسات نظیر ستاد تسهیل، شورای گفتوگو و جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در کنار این جلسات برنامه ریزی ۱۵ عنوان جلسات مختلف کارشناسی در اتاق بازرگانی مشکلات تولیدکنندگان، صادرکنندگان و حوزه های مختلف اقتصادی استان را مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار میدهد که نتایج آن در جلسات کلیدی و راهبردی استان با حضور مدیران ارشد استانی رصد میشود. وی در همین راستا ادامه داد: در سال گذشته همکاریهای متعدد اتاق بازرگانی با بخشهای مختلف دولتی برای رفع موانع در حوزه تولید، اشتغال و اقتصاد استان موفقیت های قابل توجهی را به همراه داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی قم از برگزاری اولین نشست بررسی برنامه های سال ۱۴۰۰ با حضور ۱۵ نماینده منتخب اتاق بازرگانی قم خبر داد و گفت: اعضاء محترم هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی توسط؛ دارندگان کارت بازرگانی در استان اعم از صادرکنندگان و واردکنندگان برگزیده شده و در تعیین خط مشی و اهداف اتاق بازرگانی به طور مستقیم تأثیرگذار هستند. وی بیان داشت: در این نشست برنامه کاملی از استراتژیها و تاکتیکهای اتاق بازرگانی در سال ۱۴۰۰ برای جلسات درون سازمانی، جلسات برون سازمانی، سیاست کلی اتاق در مباحث رفع موانع تولید و موضوعات مهم دیگر تنظیم شد.
ابوالفضل خاکی اقدامات انجام شده در سال گذشته (جهش تولید) را مؤثر عنوان نمود و گفت: سال 1399 سال خوبی برای صنعت و تولید کشور نبود او معتقد است تحریمها بر تولید و صنعت فشار بسیار را وارد نمود لکن با تدابیری که در جلسات اندیشیده شد، بسیاری از مشکلات در استان قم با حضور مستمر و تلاش های ارزشمند استاندار محترم استان، به طور دقیق و کارشناسی بررسی و رفع گردید. وی بااشاره به اینکه در سال گذشته مسئولین استان نیز در کنار بخش خصوصی همراه بودند گفت: در ابعاد مختلف شرایط سال جاری را از سال گذشته مطلوبتر میدانیم و میتوان امیدوار بود به شرط آن که بتوانیم از شرایط بهتری که با تصمیمات اقتصادی دولت در بخش های مختلف ایجاد شده برای حل مشکلات چاره جویی کنیم.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران یکی از مشکلات موجود در بخشهای اقتصادی کشور را کمبود نقدینگی دانست و گفت: با همراهی استاندار و مدیران استانی کارخانهها و شرکتها به بانکها برای ارائه تسهیلات معرفی شدند که تاکنون بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
او در این باره گفت: استان قم بیشتر از ۲۵۰۰ واحد تولیدی در شهرکهای بزرگ صنعتی دارد بنابراین ارائه تسهیلات به همه واحد ها کار دشواری است برای مثال: در صنعت فولاد سازی و پتروشیمی تقاضای تسهیلات بیش از این مبالغ است او ابراز امیدواری کرد برای کمک به این واحدها و برای آینده فعالیتهایشان برنامهریزی ویژه ای در تأمین بودجه برای پرداخت تسهیلات انجام گیرد تا بتوانند ماشین آلات جدید خریداری و قدیمیها را بازسازی کنند.
طبق گفته خاکی رئیس اتاق بازرگانی: در استان قم شاهد همکاری سازمانهایی نظیر بانکها و دارایی در مسیر رفع مشکلات هستیم. برای مثال ماده ۱۶۹ مکرر که مربوط به جرایم مالیاتی با کدهای اقتصادی است به واحدها کمک کرد و پرداختها برای ۲ و حتی ۵ سال تمدید شدند. البته با توجه به شکایتها کسانی بودند که در کمسیون ماده ۳ دارایی مشکل داشتند و رسالت اتاق دفاع از منافع فعالان اقتصادی است که در همین راستا به آنها مشاوره داده شد تا از شرایط برای بخشودگی جرایمشان استفاده کنند.
وی تعامل اتاق بازرگانی با کمیسیون هماهنگی بانکها را نیز برای واحدهایی که تعطیل شده یا مشکلاتی برایشان ایجاد شده مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تا جایی که قانون دست نهادها را باز گذاشته همراهی صورت میگیرد.
از سوی رئیس اتاق قم در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد: آمادگی اتاق بازرگانی برای افرادی که در سه حوزه صادرات، واردات و تولید دچار مشکلاتی هستند به دبیر و دبیر کل اتاق بازرگانی مراجعه تا برای مشکلاتشان پس از بررسی های کارشناسی اقدام صورت گیرد.
خاکی بیان کرد: در استان قم پتانسیل و ظرفیتهای خوبی در بخش معادن وجود دارد، به خصوص معدن منگنز که تأمین کننده نیاز اصلی ذوب آهن اصفهان است و ذوب آهن از شرکای این مجموعه است. رئیس اتاق قم عقیق استان را نیز بسیار مرغوب دانست و گفت: دراین بخش مرکز تولید، بهره برداری و نمایشگاه دائمی فروش به صورت متمرکز در حال راه اندازی است اما یکی از مسائلی که در بخش منابع داریم عدم همکاری ساکنین همجوار این معادن در بهره برداری از معادن منطقه است.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: در سال 1385 بین اتاق بازرگانی استان قم و استان گنسو که از مناطق مسلمان نشین چین است تفاهم نامه ای تنظیم و به امضا رسید که استقبال خوب و ابراز علاقه برای همکاری حتی زمینههای زیرساختی استان صورت گرفت و همچنان این ارتباط برقرار است به طوری که ساعاتی قبل استاندار گنسو درخواست دیدار با استاندار قم را داشتند و گفته شده درخواست خرید واکسن نیز پذیرفته میشود و میتوانید از طریق دولت مرکزی برای رفع نیاز استان اقدام کنید خاکی خاطر نشان کرد: در ابتدای کرونا نیز از سوی استان گنسو چین به استان قم مقادیری ماسک و گان پزشکی از طریق هلال احمر ارسال شد.
ابوالفضل خاکی در مورد صادرات استان قم گفت: به ۳۰ کشور صادرات داریم. بیشترین صادرات به عراق، افغانستان و کشورهای آسیای میانه است. این شرایط در صورتی حفظ میشود که نرخ دلار ثابت و نرخ مواد خام اولیه که در داخل کشور تولید میشود نیز پایین بیاید. با کاهش قیمت مواد اولیه ایران قدرت رقابت جهانی را دارد و میشود به کشورهایی مثل امارات، کره جنوبی و کشورهای اروپایی صادرات انجام گیرد. روی چند کشور جدید مثل قزاقستان هم در حال مطالعه و برنامه ریزی هستیم.ذ با توجه به افزایش ارتباطات ایران با کشور های چین و روسیه؛ استان قم نیز همین رویه را پیش خواهد گرفت. خاکی رئیس اتاق قم محصولات صادراتی استان را کفش، دمپایی،مبلمان، فرش دستباف و دیگر اقلام عنوان نمود و ادامه داد: فرش یکی از کالاهایی است که چین اولین یا دومین کشور وارد کننده آن است و آلمان نیز خریدار این کالا است. همچنین در چین نمایندگانی برای صادرات کالاهای استان داریم و چینیها نیز اقلامی مثل ماءالشعیر و موارد دیگری را درخواست دادهاند. چین بازار بزرگی برای تولیدات کشور است و با توجه به برگزاری نمایشگاه واردات در این کشور تولیدکنندگان خارجی میتوانند محصولاتشان را به نمایش میگذارند.
صادرکننده نمونه استان در سالهای اخیر در مورد فرش استان و کشور گفت: به علت شرایط ویژه در سالهای گذشته صادرات کم شده همچنین شبیهسازی فرشهای ماشینی که در دنیا گسترش پیدا کرده است و با قیمت بسیار کمتر از فرش دستباف ارائه میشود بازار این محصول را با مشکلات فراوانی روبه رو ساخته است. او ادامه داد: کشورهای ترکیه، چین، افغانستان و کشورهای دیگر از خریداران و مشتریان فرش دستباف هستند اما چین از بزرگترین مشتریان به خصوص فرش ابریشم و تابلو فرش و... است.
وی یکی از دلایل کاهش صادرات کل کشور را مسائل ارزی در اوایل سال ۹۹ برشمرد و گفت: چند نرخی بودن ارز از دیگر دلایل مهم کاهش صادرات است البته در حال حاضر با تلاش اتاقهای بازرگانی تک نرخی شده لذا مشکلات کمتر شده است و پیش بینی میشود حجم صادرات غیر از نفت در تمام اقلام در سال جاری بیست درصد افزایش پیدا کند.
این فعال اقتصادی تأکید کرد: در گمرکات و بنادر مثل بندر عباس و.. سخت گیری ها بیش از حد معمول است بعضا علی رغم صدور مجوز از سوی سازمان صمت برای واردکنندهها مواردی در گمرک مطرح میشود که خلاف قانون است. وی همچنین علت توقف کالا درگمرک را بیدقتی و تخلف خواند و اظهار داشت: امروز تاوانش را مردم میدهند چون هزینههای تمام شده کالا بالا میرود برای مثال قیمت یک آبمیوه گیری که باید ۶۰۰ هزار تومان باشد باید یک میلیون و نیم پرداخت کرد.
رئیس اتاق قم به سوال مجری برنامه در مورد برند سازی اینگونه پاسخ داد: برای طرف های خارجی به خصوص عراق که شاخص بالای مبادلات تجاری آن با ایران است و صادرات ایران به عراق به بیش از ده میلیارد دلار میرسد و عمدتاً توسط بخش خصوصی انجام میشود برند بسیار حائز اهمیت است. در خوشه کفش این برند سازی صورت گرفته بنا به گزارشات دریافت شده سالانه کفش استان صد میلیون دلار صادرات دارد. در بخش مواد غذایی نیز مجموعه ای در استان هیجده ملیون دلار در سال گذشته صادرات داشته بنابر این اهمیت کیفیت در برند سازی نشان دهنه ثبات در بازارهای خارجی است.
خاکی در پایان سخنان خود تأکید کرد: اتاق بازرگانی جایگاه و خانه دوستان همفکر و همسوی ما در حل مشکلات تولید است.