دلیل؛ رویداد نخبگانی حل مسائل حکمرانی با رویکرد دینی
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، جمهوری اسلامی نظامی مبتنی بر منظومه فکری خاص است که برای حل مشکلات و معضلات خود نیاز دارد تا از دستگاه فکری ویژه خود بهره برد و بر همین اساس حضور اندیشمندان دینی در عرصه حل مسائل نظام نه یک ضرورت که یک وظیفه است، تلاش برای امتداد علوم حوزوی به حل مشکلات جامعه و نظام، نیازمند شناخت موضوعات پیچیده کنونی، ریشهیابی دقیق موضوع و ارائه راهکار علمی و موثر است.
رویداد نخبگانی «دلیل» با سه هدف 1. «آموزش تخصصی فرآیندهای اقدام جهت حل مسائل حکمرانی»، 2. «ایجاد جریان نخبگانی حوزوی و تیمسازی پایدار در راستای حل مسائل حکمرانی» و 3. «اتصال نخبگان حوزه و دانشگاه و ایجاد بستر جهت اتصال حلقه های تخصصی به نهادهای حاکمیتی در راستای حل مسائل حکمرانی» برگزار میگردد.
در برگزاری این رویداد برخی از نهاد ها و مراکز حوزوی و غیرحوزوی با اندیشکده دین و حکمرانی و مجموعه نوآوری های اجتماعی مبتدا همکاری می کنند؛ مراکزی نظیر: مرکز مدیریت حوزه علمیه، قوه قضاییه، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، بنیاد احسان، بنیاد نهضت، شبکه کانون های تفکر ایران (ایتا)، اندیشکده اقتصاد مقاومتی، انجمن اقتصاد و انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی.
مساله های های پیش رو: در برگزاری این رویداد پنج میز پیش بینی شده است: فقه و حقوق اسلامی، اقتصاد اسلامی، سیاست گذاری رسانه، جامعه و آسیب های اجتماعی و روابط بین الملل و جهان اسلام. در هر از این میزها، یک مسئله محور کار خواهد بود.
- در میز حقوق مساله «طراحی سازکار جدید در معاملات اموال غیرمنقول با اسناد غیررسمی»
- در میز اقتصاد مساله «دلالت تقنینیی نگاه مطلوب به خلق پول در اصلاح نظام بانکداری»
- در میز رسانه مساله « نقش آفرینان پیشگیری از آسیب های فضای مجازی و راهکارهای حمایت از آسیب دیدگان فضای مجازی»
- در میز آسیب های اجتماعی مساله «نوآوری اجتماعي و امیدآفرینی نوجوانان مناطق محروم با رویکرد دینی»
- در میز بین الملل «طراحی مدل جامع رفتار جمهوری اسلامی در کشور عراق»
زمان و شرایط ثبت نام: این رویداد مخصوص طلاب سطوح عالی و خارج حوزه علمیه و فارغالتحصیلان دانشگاه با گرایش علوم انسانی است. علاقه مندان میتوانند تا تاریخ 15 تیر 1400 به صورت فردی یا گروهی از طریق سایت dinhokmrani.org در رویداد «دلیل» ثبت نام کنند. ثبتنام اولیه در این رویداد رقابتی به صورت رایگان بوده و پس از بررسی رزومهها تیم ها، به افراد واجد شرایط اطلاع داده میشود.
امتیازات: شرکت کنندگان در این رویداد می توانند از امتیازات زیر بهره مند شوند:
- بهرمندی از امتیازات معاونت پژوهش و آموزش حوزه علمیه؛
- بهرمندی از راهنمایی و مدیریت اساتید برجسته حوزوی و دانشگاهی؛
- عضویت برگزیدگان در دفتر امور نخبگان حوزه علمیه؛
- امکان همکاری پژوهشی با معاونت راهبردی قوه قضاییه؛ مراكز پژوهشی مجلس شورای اسلامی؛ سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا)؛
- امکان بهرمندی برگزیدگان از حمایت بنیاد احسان برای عملیاتی سازی ایده های برتر؛
- جذب نفرات برگزیده در اندیشکده دین و حکمرانی؛
- شرکت در کارگاه های آموزشی عمومی و تخصصی با ارائه مدرک رسمی.
فرایند برگزاری: رویداد «دلیل» در یک بازه زمانی 45 روزه به صورت حضوری و غیر حضوری در 7 گام برگزار می گردد:
گام اول: ثبتنام و گزینش اولیه؛ پس از انتشار فراخوان، فرآیند رویداد آغاز خواهد شد. افراد و تیمهایی که ثبتنام کردهاند بر اساس مولفههای تعیین شده توسط شواری تخصصی اندیشکده دین و حکمرانی مورد سنجش قرار میگیرند. این مرحله به صورت مجازی و از طریق سایت رویداد برگزار خواهد شد.
گام دوم: برگزاری کارگاه ها عمومی؛ پس از ثبتنام، بسته آموزشی عمومی شامل مهارت های حل مسئله، سیاستگذاری و خط مشی نویسی، نحوه ورود دین در سیاستگذاری و حکمرانی در میان متقاضیان توزیع خواهد شد و در آخر، از یک آزمون از این بسته آموزشی گرفته خواهد شد.
گام سوم: گزینش و انتخاب میز؛ پس از برگزاری کارگاه عمومی براساس معیارهایی مثل: 1. کسب امتیاز لازم در دوره آموزش عمومی، 2. داشتن رزومه پژوهشی یا عملیاتی 3. موفقیت در مصاحبه علمی از میان افراد شرکت کننده طلاب واجد شرایط گزینش خواهند شد و بر اساس پارامترهای تعیین شده، در یکی از پنج میز رویداد وارد میشوند.
گام چهارم: تیم سازی و کارگاه های تخصصی؛ پس از انتخاب میز هر یک از واجدین شرایط در یک تیم 5 تا 8 نفر قرار خواهد گرفت. همچنین یک استاد راهنما در مسیر فرایند رویداد تیم را همراهی خواهد کرد. در ادامه، تیم ها، آموزشهای تخصصیای را که شورای عالی هر میز در نظر گرفته، پشت سر میگذرانند.
گام پنجم : فرآیند حل مسئله؛ به صورت حضوری
در این مرحله شرکت کنندگان با چالش و مسئلهای که توسط شورای عالی هر میز انتخاب شده، آشنا خواهند شد. پس از تشریح چالش، تیمها با کمک مربیان به ریشهیابی مشکلات خواهند پرداخت. ریشهیابی در یک دوره دو هفتهای خواهد بود و هر تیم می تواند با هماندیشی، مشاهدات میدانی و مشورت با مسئولان و مربیان ریشهیابی خود از مشکلات را دقیقتر و واقعیتر کند. پس از اتمام دوره، تیمها ریشهیابی نهایی خود را ارائه خواهند کرد و مربیان به تحلیل و بررسی آنها خواهند پرداخت. در پایان، تیم ها راهکار خود را برای حل مسئله ارائه خواهند داد؛ آنها میتوانند در طول این دوره به هماندیشی و مشورت با مسئولان و مربیان پرداخته تا راهکار اولیه خود را از حالت مفهومی و کلی خارج کرده و به صورت راهکار عملیاتی، جزئی و دقیق تبدیل نماید.
گام ششم: داوری و اختتامیه؛ پس از اینکه تیمهای برگزیده راهکار نهایی خود را به دست آوردند، طرح خود را به داوران که از مسئولان و تصمیمگران شاخص در حوزه تخصصی هر میز هستند ارائه میدهند.
گام هفتم: پسا رویداد؛ پس از اتمام دوره، تیم ها و افراد برتر به بنیاد ملی نخبگان و دیگر نهادهای حامی معرفی خواهند شد.
گفتنی است جهت اطلاعات بیشتر در شبکه های اجتماعی کانال رویداد دین و حکمرانی به آدرسdin_hokmrani @ عضو شوید.