۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۷
کد خبر: ۷۴۳۱۳۷
حجت‌الاسلام راشدی خوانساری؛

لزوم تدوین کتب فقهی کاربردی

لزوم تدوین کتب فقهی کاربردی
نویسنده کتاب دانشنامه فقه اهل‌بیت علیهم‌السلام با اشاره به اینکه کتاب‌های موسوعه فقهی زیادی وجود دارد، گفت: کتاب‌های فقهی کاربری کمتر نوشته شده است.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدتقی راشدی نویسنده کتاب دانشنامه فقه اهل‌بیت علیهم‌السلام در مراسم رونمایی از کتاب دانشنامه فقه اهل‌بیت علیهم‌السلام که روز پنجشنبه 13 مهرماه 1402 در ساختمان مجمع نمایندگان طلاب با حضور مؤلف، نمایندگان طلاب، اساتید و طلاب برگزار شد، ضمن تشکر از اساتید و طلابی که در این مراسم حضور داشتند با اشاره به اجمالی از فعالیت‌های که برای تدوین کتب فقهی انجام شده است، اظهار داشت: در دیداری که طلاب محضر مقام معظم رهبری شرفیاب شدند و بنده به‌عنوان نماینده شهرستان خوانسار حضور داشتم؛ معظم له در فرمودند که حوزه باید انقلابی بماند.

نویسنده کتاب دانشنامه فقه اهل‌بیت علیهم‌السلام در ادامه گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند زمان طاغوت آنچه مردم را به حرکت درآورد دانشگاه نبود؛ روحانیت بود که در اقصی‌نقاط کشور مفاسد رژیم را برای مردم تبیین می‌کردند.

حوزه انقلابی و طلبه انقلابی
وی با بیان اینکه سخنان رهبر معظم انقلاب و سابقه ۳۵ساله فعالیت علمی عامل تدوین این کتاب شد، ابراز کرد: طلبه اگر بخواهد انقلابی عمل کند باید استعداد خود را به کاربرد و در هر زمینه‌ای که توانایی دارد فعالیت کند.

حجت‌الاسلام راشدی اظهار داشت: برای اجرای درخواست رهبر معظم انقلاب در زمینه انقلابی عمل‌کردن طلاب به نظر بنده رسید که کتابی را در فقه کاربردی بنویسم تا فقه از حالت سنتی خارج و به‌صورت کاربردی در اختیار حکومت قرار گیرد.

لزوم تدوین کتب فقهی کاربری

نویسنده کتاب دانشنامه فقه اهل‌بیت علیهم‌السلام با بیان اینکه برای تدوین کتاب به‌تنهایی حدود 10 سال زحمت کشیده‌ام، گفت: سختی‌های فراوانی را برای نوشتن کتاب متحمل شدم و سرانجام موفق شدم که این کتاب را در 12 جلد تالیف کنم.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌های دیگری در موضوع فقه نوشته شده است، افزود: کتاب‌های گذشته به روش سنتی نوشته شده‌اند و مباحث فقهی را به‌صورت کاربردی بیان نکرده‌اند و ما در این کتاب افزون بر اینکه به فارسی ساده مطالب را نوشته‌ایم تاغیر طلبه‌ها و دانشگاهی‌ها نیز استفاده کنند، موضوعات موردنیاز حکومت را بررسی کرده‌ایم.

ارز دیجیتالی؛ موضوع جدید فقهی
حجت‌الاسلام راشدی با اشاره به یکی از موضوعات مهم و جدید فقهی جامعه بحث خریدوفروش ارز دیجیتال است، گفت: بنده در این موضوع با توجه تحقیقاتی که انجام داده‌ام قائل به‌تفصیل هستم و تنها برای افرادی که ارز را استخراج کرده‌اند خریدوفروش ارز را بدون اشکال می‌دانم.

نویسنده کتاب دانشنامه فقه اهل‌بیت علیهم‌السلام با بیان اینکه ارائه مقاله‌ای که در مورد ارز دیجیتال نوشته بودم در سطح کشور تأثیرگذار بود، ابراز کرد: بانک مرکزی بعد از دیدن این مقاله تصمیم گرفت که خریدوفروش ارزهای که استخراج نشده است را ممنوع اعلام کند.

وی با اشاره به زحماتی که فقها در مورد بانک‌داری اسلامی کشیده‌اند، ابراز کرد: کار مبنایی در این موضوع تصورت نگرفته است و برای اولین‌بار بنده در سه جلد به‌صورت مبنایی فعالیت بانک‌ها را بحث کرده‌ام که به نظر بنده اگر کسی این سه جلد کتاب را مطالعه کند دیگر شبهه‌ای در مورد بانک برای او پیش نمی‌آید.

حجت‌الاسلام راشدی با اشاره به اینکه یک دوره درس خارج در موضوع قضاء را به‌صورت کتاب نوشته است، ابراز داشت: کتاب دیگری با عنوان اندیشه‌های فقهی معاصر شامل ده مقاله تدوین کرده‌ام که مطالبی مفید و کاربردی در آن ارائه شده است.

ارسال نظرات