فعالیت ها و برنامههای فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت در ایام فاطمیه
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید حسن سبزواری معاون فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت، در نشستی با اصحاب رسانه ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلاماللهعلیها بر اهمیت بازشناسی و نشر معارف فاطمی در جامعه تأکید کرد و با بیان این که مسئله امامت در میان اصولدین حائز اهمیت است و هر فرد و گروه و تمام آحاد جامعه را مخاطب خود قرار داده است، اظهار داشت: باتوجهبه ارتباط عمیق و همسوی امامت با موضوعات دینی ملاحظه میکنیم از مسئله توحید و نبوت تا مسائل عرصههای اجتماعی همه با مسئله امامت بهنوعی ارتباط دارد.
وی بحث همگرایی و همدلی در میان آحاد بشریت را از آرزوهای بشریت دانست و با بیان این که اگر بتوانیم عاملی را معرفی کنیم که موجب همدلی و اتحاد در میان جوامع بشری شود، آن مسئله امامت و فرهنگسازی آن است، اظهار داشت: صدیقه طاهره سلاماللهعلیها در خطبه مبارکشان تصریح نمودند: «جعل الله طاعتنا نظاما للملة و امامتنا أمانا من الفرقة» خداوند متعال اطاعت و پیروی از اهلبیت علیهمالسلام را مایه نظم و انسجام جامعه و امامت ما را مایه امنیت از هر گونه تفرقه و پراکندگی قرار داده است.
معاون فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت با استناد به فرمایش حضرت صدیقه سلاماللهعلیها افزود: باتوجهبه این پیامد مهم و زیبای اصل سترگ امامت، وظیفه ما در مسیر نشر فرهنگ امامت مبرهن میشود. از همین رو تمام فعالیتهای فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت که با عنوان «موکب اول» شناخته میشود، بیانگر آن است که نخستین جایگاه و نقطهای که هر فردی برای کسب معارف و رسیدن به حقایق دین به آن نیاز دارد، معرفت و شناخت امام و حجت خدا است.
معاون فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت افزود: در طول چند سال برنامههای مختلفی را برای اقشار مختلف و عموم جامعه در دست دارد و در فصل جدید با رویکرد فاطمیه مباحث فرهنگ امامت را با تأکید بر گفتار و رفتار صدیقه طاهره سلاماللهعلیها و معارف فاطمی برای اقشار و عموم جامعه در قالبهای گوناگون بیان نماییم.
وی با اشاره به این که در معاونت فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت مخاطبین ما بیش از ۱۲ گروه در سطوح مختلف سنی و علمی هستند، اظهار داشت: این معاونت در مناسبتهای چهارگانه مهم در طول سال اعم از فاطمیه، نیمه شعبان، غدیر و مباهله، محرم و صفر بهویژه اربعین برنامههای مختلفی در ساختار گوناگون طراحی نموده است.
حجتالاسلام سبزواری گزارشی از برنامههای فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت ارائه و با اشاره به این که بیش از ۳ هزار مخاطب از عموم مردم در جشنواره حکایت حضور شرکت کردند و در مناسبت اربعین ویژه کسانی که در مسیر پیادهروی کربلا و نیز مشهدالرضا علیهالسلام حضور داشتند، برنامههای متنوعی را تدوین و اجرا نمودیم.
وی با بیان این که ناظر به فراخور نیازها مخاطبین گوناگون سطوح مختلف جامعه برنامههای متنوعی طراحی شده است، خاطرنشان کرد: این معاونت باتوجهبه تجربه خود در برنامههای فرهنگی، به جهت افزایش همدلی و همراهی با نهادها و مؤسسات گوناگون، توان و استعداد طرحهای مختلف مباحث امامتی و معارف اعتقادی در میان سطوح مختلف مردم است.
معاون فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت به برنامههای مهم رویداد فاطمیه اشاره نمود و اذعان داشت: در رویداد فاطمیه ۱۵ برنامه را برای افراد و سطوح مختلف اجرا خواهیم نمود، اظهار داشت: برپایی دو کارگاه آموزشی بیان معارف فاطمی ویژه مربیان بهصورت مجازی و حضوری و نیز طرح دورههای آموزشی تربیت مبلغ فاطمی در دو سطح مقدماتی و تکمیلی از جمله برنامههایی است که برای ایام فاطمیه ترسیم شده است که با همکاری مرکز آموزشهای کاربردی دفتر تبلیغات در حال اجراست.
وی با بیان این که در سطح مقدماتی طرح دورههای آموزشی تربیت مبلغ فاطمی از ۹ استاد در ضمن ۱۲ جلسه و در دوره تکمیلی از ۱۰ استاد در ۳۰ جلسه بهرهمند شدهایم، یادآور شد: سلسله وبینارهای فاطمی از دیگر برنامههایی است که با ۵ موضوع و بهرهمندی از ۵ استاد برگزار شده است.
حجتالاسلام سبزواری برپایی نشستهای معرفت افزایی ویژه بانوان را از دیگر برنامههای محوری بنیاد بینالمللی امامت در ایام فاطمیه دانست و اذعان داشت: عزیزان ناشنوا از جمله گروههایی هستند که باید در جامعه مورد تفقد علمی و معرفتی قرار بگیرند؛ لذا بنیاد بینالمللی امامت در طول سال برنامههای متعددی را مختص ناشنوایان عزیز ویژه مباحث امامتی ارائه میکند.
وی نشست تخصصی فرهنگی جایگاه حضرت زهرا سلاماللهعلیها در ادیان ابراهیمی را از جمله مباحث ارائه شده در ایام فاطمیه دانست و ابراز داشت: یکی دیگر از فعالیتهای فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت سلسله کارگاههای محتوایابی تبلیغ امامتی است که در قالب این کارگاههای مهارتافزایی بتوانند مباحث و معارف امامتی را اصطیاد و به دست بیاورند.
معاون فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت بر اهمیت محتوایابی موضوعات تبلیغ فاطمیه تأکید نمود و با بیان این که کتاب «رموز روضهخوانی» از استاد هادی الیاسی رونمایی خواهد شد، یادآور شد: دومین کارگاه محتوایابی پیرامون گزارهیابی و مأخذشناسی مصائب و شهادت صدیقه طاهره سلاماللهعلیها در منابع اهلسنت با ارائه استاد حبیب عباسی از دیگر برنامههای این ایام است.
وی در ادامه گزارشی از برپایی همایش دختران فاطمی در آستانه میلاد حضرت زهرا سلاماللهعلیها ارائه نمود و با اشاره به این که یکی دیگر از اهداف بلند معاونت فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت، اعزام گسترده مبلغ در مناسبتهای مختلف تبلیغی است، خاطرنشان کرد: در بازه زمانی فاطمیه در ۲ اعزام مستقل به برخی از استانها از اساتید امامتی و مبلغان این حوزه بهرهمند میشویم که اعزام اول در حال اجراست.
حجتالاسلام سبزواری پاسخگو بودن به شبهات فرهنگی در قالب نگارش و تدوین را از اهداف معاونت فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت توصیف نمود و اذعان داشت: بنیاد بینالمللی امامت علاوه بر برگزاری یادداشتهای علمی نسبت به حضرت زهرا سلاماللهعلیها، پاسخ به پرسشهای فاطمی را رسالت خود میداند که با همکاری پژوهشکده امامت دنبال میشود.
معاون فرهنگی بنیاد بینالمللی امامت بحث رویداد فاطمیه با همکاری جناح کوئیز را از دیگر ویژهبرنامههای ایام فاطمیه بنیاد بینالمللی امامت دانست و اذعان داشت: مسئله ایجاد فضای جذاب آموزشی و فرهنگی در مسیر فرهنگسازی موضوعات معارفی از جمله رویکردهایی است که دنبال میشود.
وی با بیان این که جناح کوئیز یا همان جریان نخبگانی اعتلای حوزه، مسابقات آنلاین را بهصورت ویژهبرنامههای جذاب طراحی نموده است، خاطرنشان ساخت: این معاونت با همکاری جناح کوئیز از ۱۸ آبانماه در ۱۸ موضوع فاطمی به مدت ۱۸ روز این رویکرد ارزشمند را برگزار خواهد نمود.
حجتالاسلام سبزواری بر اهمیت معرفی مسئله جناح کوئیز در رویداد فاطمی تصریح نمود و اذعان داشت: اگر کسی در وادی جذاب فضای جناح کوئیز قرار بگیرد، قطعاً در معرض آشنایی با معارف ناب فاطمی با قالب و بستر بازی و مسابقات آنلاین قرار خواهد گرفت.