وجود دستگاه معرفتی متقن، لازمه تربیت شخصیت های تراز دین
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمد عالم زاده نوری، معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه در جلسه رابطان امور معرفتی این معاونت، تربیت و تهذیب در فرهنگ اسلامی و ارتقای سطح شخصیتی انسان ها را منوط به معرفت خواند و اظهار داشت: اخلاق و تربیت مبتنی بر تربیت بوده و جلوه اجتماعی دغدغه مندی دارد و انتهای اخلاق و تربیت جهاد اجتماعی است و اگر بخواهیم شخصیت تراز دین از وجود خود یا دیگران ایجاد کنیم باید دستگاه معرفتی و نظام باور متقن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در عصر کنونی به دست آوردن نظام فکری متقن به برکت عالمان بزرگ ربانی و متفکران الهی ساده است، گفت: فهم جغرافیا در گذشته سخت بود ولی اکنون با وسایلی که اختراع شده، آسان است؛ اکنون نرم افزار مسیریاب فهم خوبی از جغرافیا ایجاد کرده است، فهم دین نیز نسبت به گذشته با تلاش عالمان دین بیشتر شده است.
معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه با اشاره به ابزارها و امکاناتی که فهم دین را تسهیل کرده است، افزود: مهمترین امکان و فرصتی که در اختیار ماست آثار اندیشمندان اسلامی است که به زبان فارسی روان در اختیار ما قرار داده اند، در قرون گذشته به سختی فهم دینی به دست می آمد و این مسیر باید ادامه یابد تا فهم دین سهل تر شود.
وی شش نفر را در بین اندیشمندان اسلامی را برجسته خواند و گفت: این افراد شامل امام خمینی(ره)، مرحوم علامه طباطبایی، شهید مطهری، علامه مصباح یزدی، سید محمد باقر صدر و رهبر معظم انقلاب دانشمندان بی بدلیلی هستند که عمیق ترین معارف الهی را سهل و آسان در اختیار قرار داده اند که اگر کسی آثار آنها را مطالعه کند سریع رشد می کند.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری، مأنوس شدن با آثار عالمان درجه اول را عامل بالا رفتن سطح فرد دانست و اظهار داشت: در بین علمای برجسته دینی رهبر معظم انقلاب جایگاه ویژه ای به عنوان یک فقیه عمیق دارد و حتی اگر ایشان رهبر نبودند باز در بین اندیشمندان ایشان ویژگی های ممتازی داشتند و ما برای تبلیغ دین و تربیت نسل جوان به اندیشه های ایشان احتیاج داریم.
معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه بر ضرورت ایجاد جریان فکری و معرفتی تأکید کرد و گفت: بهترین تبلیغ دین تبلیغ اندیشه های رهبر معظم انقلاب است، آثار شهید مطهری پاسخگویی بیشتر نیازهای امروز است، رهبر معظم انقلاب معجزه خداوند در عصر ماست و پیگیری اندیشه های ایشان در ساخت انسان مومن متقی خیلی نقش دارد.
وی با اشاره به برنامه مطالعاتی اندیشه های راهبردی و امور معرفتی، اظهار داشت: ایجاد هسته های فکری و معرفتی در حوزه های علمیه با توجه به اندیشه های فکری رهبر معظم انقلاب لازم است و برای فهم عمیق اسلام بسیار حائز اهمیت است، کسی که دیگران را توصیه به خوبی می کند از همه بیشتر خود آن شخص استفاده می کند.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری با تاکید بر داشتن تعهد لازم در فعالیت های جمعی، تصریح کرد: فرد تنها کارهای کوچکی انجام می دهد ولی اراده جمعی کارهای بزرگی را انجام می دهد، برای ایجاد جریان فکری معرفتی در حوزه های علمیه باید کار جمعی و مشارکت جدی صورت گیرد.
معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه با اشاره به گروه هایی که در حوزه های علمیه به مطالعه سیر مطالعاتی اندیشه رهبر معظم انقلاب می پردازند، اظهار داشت: تمام اندیشمندان مدتی آثار آنها مورد توجه است و ظهور اندیشمندان جدید باعث می شود که به آنها کمتر توجه شود و اندیشه های رهبر معظم انقلاب اکنون مورد توجه است و باید از این فرصت به خوبی برای ترویج اندیشه های رهبر معظم انقلاب اسلامی استفاده شود.