۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۲۱:۱۰
کد خبر: ۷۶۸۷۳
معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان:

مدل قرآنی حرکت رسانه ای مشخص نیست

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگ و تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان ضرورت پاسخ گیری از قرآن برای نیاز های بشری، گفت: در مسایل رسانه ای رجوع به قرآن و پاسخ گیری از آن، ما را در مقابله با دور خوردن از روش ای رسانه ای غرب بیمه می کند.
حجت‌الاسلام محمد قطبي مسوول اداره فرهنگي هنري دفتر تبليغات اسلامي اصفهان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام محمد قطبی معاون فرهنگ و تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، روز گذشته در مراسم اختتامیه مسابقات قرآنی سازمان بسیج طلاب اصفهان با تاکید بر ضرورت درک صحیح قرآن، گفت: برخی در مواجهه با قرآن سعی می کنند ساختار، هدف و برنامه فکری خود را بر آن تحمیل کنند و با استشهاد آوردن از بریده هایی از آیات بر اغراض خود، این هدفها را توجیه کنند.

وی با غلط دانستن این روش، ادامه داد: کمونیست ها و برخی دیگر از احزاب در ابتدای انقلاب از این روش برای تایید سخنان خود استفاده می کردند و امروز هم برخی براین اساس حتی در مقابل نخبگان فکری جهان اسلام، قرار گرفتن در زیر یوق آمریکا و ابرقدرت های جهانی را توجیه می کنند.

حجت الاسلام قطبی اظهار اشت: قرآن نیز افراد را از پرداختن به این روش پرهیز می دهد چرا که تحمیل نظر شخصی بر قرآن یقینا به التقاط و انحراف می انجامد.

وی روش تفسیر را دومین روش در مواجهه با فهم قرآن دانست و افزود: درتفسیر صحیح، شخص مفسر متن قرآن را بدون دخالت نظر شخصی خود، مورد کنکاش قرار می دهد و با رویکردهای مختلف نسبت به آنچه که متن ارائه می دهد، از نظر شان نزول و ارتباط بین آیات و روایات آن، آنچه مد نظر قرآن است، را شرح و بسط می دهد.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 150 تفسیر با رویکرد های مختلف کلامی، تاریخی، روایی، عرفانی، قرآن به قرآن و ادبی در دست مسلمانان وجود دارد.

وی به بیان اینکه اضافه کردن سایق آیه به عنوان یک عنصر تعیین کننده در فهم آیات، از شاهکارهای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان است، ابراز داشت: در زمان حاضر نیز افرادی چون آیت الله جوادی عاملی با همین رویکرد عمق بیشتری از آیات را ارائه می دهند.

حجت الاسلام قطبی، وعی و تجلی را از دیگر روش های مواجهه با آیات قرآن دانست و گفت: شخص در این روش پس از نیاز شناسی جامعه بشری، با استفاده از روش تفسیر، وارد میدان پژوهش در آیات قرآن می شود و جواب کل قرآن به همان نیاز را در مجموع آیات بررسی می کند.

وی این روش را نوعی حرکت از نیاز های جامعه به سمت قرآن دانست و ابراز داشت: دغدغه های تاریخی، فکری، تربیتی، اقتصادی، سیاسی، مدیریتی، شهر سازی و صد ها مساله مورد نیاز زندگی بشر از موضوعاتی است که با مراجعه به قران می توان جواب قرآن را نسبت به آنها پیدا کرد.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان این که قرآن تبیان هر شی ای است، بیان داشت: در روش وعی و تجلی بر خلاف روش اول که شخص نظر خود را بر قران تحمیل می کرد، سعی دارد جواب قرآن به آن نیاز مد نظر خود را بدون دخالت نظر خود پیدا کند.

وی این روش را روشی جدیدی در مواجهه با فهم قران دانست و افزود: تخصصی شدن مبحث از امتیازات این روش است.

حجت الاسلام قطبی بالارفتن آمار طلاق، ناهنجاری های اجتماعی، مشکلات رسانه ای و تغیییر سبک زندگی مردم را ناشی از عدم بیان روش قرآن در این زمینه ها عنوان کرد و افزود:حضرت امام (ره) معتقد بودند اگر بتوانیم روش اداره مملکت خود را از قرآن استخراج کنیم، می توانیم آن را به عنوان الگویی جدید برا جهانیان عرضه کنیم.

وی روش رسانه ملی در برخورد با فتنه اخیر را روشی متناسب با نظریات غربی دانست و تصریح کرد: همان جامعه شناسان غربی که این مدل ها را ارائه کرده اند، ضد آن را نیز بیان کرده اند و به راحتی می توانند رسانه ملی را دور بزنند.

وی راهکار برون رفت از این دور زدن ها را استخراج مدل اسلامی و قرآنی رسانه ای دانست و ابراز داشت: افزون بر هویت بومی ، هندسه حرکت ما نیز باید به سمت مدل اسلامی و بومی پیش رود. /965/پ202/ص
ارسال نظرات