۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
کد خبر: ۷۶۹۷۱۷
آیت الله بوشهری در دیدار اعضای مرکز فرهنگی بانوان قرآن پژوه مطرح کرد؛

لزوم بهره گیری از افراد تحصیل کرده و صاحب نظر در مجالس قرآنی

لزوم بهره گیری از افراد تحصیل کرده و صاحب نظر در مجالس قرآنی
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن توصیه به استفاده از افراد متخصص و صاحب نظر در مجالس قرآنی گفت: گرچه تلاوت و حفظ قرآن در جامعه رونق دارد، ولی بعد از تلاوت و حفظ باید در آن تدبر شود و وارد متن زندگی افراد گردد و به عنوان نوعی از سبک زندگی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار مدیر و اعضای مرکز فرهنگی بانوان قرآن پژوه بر لزوم ورود قرآن بر متن زندگی افراد تأکید کرد.

وی با اشاره به مهجوریت قرآن گفت: بعد از گذشت سال‌ها اما همچنان قرآن به جایگاه واقعی خود نرسیده است و این مهجور واقع شدن قرآن است. گرچه تلاوت و حفظ قرآن در جامعه رونق دارد، ولی بعد از تلاوت و حفظ باید در آن تدبر شود و وارد متن زندگی افراد گردد و به عنوان نوعی از سبک زندگی مورد استفاده قرار گیرد.

نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر آثار تلاوت قرآن در منزل خاطرنشان کرد: در روایات وارد شده است که خانه‌ای که در آن قرآن خوانده می‌شود درخششی برای اهل آسمان دارد، همانند درخشش ستارگان برای اهل زمین و این از فواید قرائت قرآن در خانه است که شایسته است مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به نقش هدایت‌گری قرآن عنوان کرد: قرائت همراه با تأمل و تدبر آثار دیگری همچون موعظه برای دل‌های آماده و شفا برای پاک کردن زنگار گناه از قلوب نیز دارد که اگر فردی چنین شود، قطعاً مورد هدایت خداوند قرار خواهد گرفت و کسی که مورد هدایت خدا باشد یقیناً مورد رحمت نیز واقع خواهد شد.

امام جمعه قم بیان داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کارهای زیادی برای قرآن و پررنگ نمودن آن در جامعه انجام شده و در این مسیر پدر و مادرها نیز همراهی کرده و فرزندان خود را در راه قرآن تربیت کردند.

وی با توصیه به استفاده از افراد متخصص قرآنی افزود: سعی کنید از افراد تحصیل‌کرده و صاحب نظر در مجالس قرآنی استفاده کنید و از کسانی که تفسیر به رأی کرده و علم این کار را ندارند برحذر باشید.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به حدیث پیامبر اکرم -صلی الله علیه و آله وسلم- که فرمود: «انّی تارِکٌ فیکُمُ الثَّقَلَینِ: کِتابَ اللِّهِ وَ عِترَتی ما اِن تَمَسَّکتُم بِهِما لَن تَضِلّوا اَبَدًا»، خاطرنشان کرد: در مسیر تفسیر و تدبر در قرآن نباید از اهل بیت -علیهم السلام- غافل شویم چراکه مفسران حقیقی قرآن کریم بعد از پیغمبر اکرم -صلی الله علیه و آله وسلم-، ائمه معصومین -علیهم السلام- هستند لذا باید قرآن را اهل بیت فرا بگیریم.

وی افزود: نکته‌ی مهم روایت این است که پیامبر میفرماید: «ما اِن تَمَسَّکتُم بِهِما» به این معنا که ممکن است قرآن باشد، عترت نیز باشد، اما ضلع سوم، اقبال مردم است. یعنی باید مردم نیز تمسک کنند تا از گمراهی نجات پیدا کرده و شامل سعادت مورد نظر اهل بیت -علیهم السلام- قرار بگیرند لذا متوجه نمودن قلوب به سمت قرآن و ایجاد اقبال عمومی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: بانوان در جامعه کنونی شرایط اساسی و نقش محوری را دارا هستند و وظیفه پایه‌گذاری فرهنگ قرآن در خانه و خانواده بر عهده آن‌هاست تا خروجی آن در جامعه نمایان شود.

وی گفت: هم اکنون بین آنچه هستیم و آنچه باید باشیم فاصله هست اما اگر زیبایی قرآن بر دل‌ها بنشیند، باعث هدایت افراد خواهد شد و آن موقع اقتصاد، فرهنگ و سیاست ما نیز رنگ و بوی قرآن خواهد گرفت.

استاد حوزه علمیه قم با توصیه به تلاش و پایداری در راه قرآن گفت: پیامبر اکرم _صلی الله علیه و آله وسلم_ در شروع تبلیغ خود برای هدایت مردم هیچ امکاناتی در اختیار نداشت اما با تحمل همه سختی‌ها و مشکلات توانست آن همه موفقیت بدست آورد و همه ما اکنون سر سفره زحمات و تلاش‌های پیامبر اکرم هستیم، لذا نباید ناامید شده و دست از تلاش برداریم.

شایان ذکر است، در ابتدای این دیدار مدیر مرکز فرهنگی بانوان قرآن پژوه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های قرآنی این مرکز، گزارشی از برگزاری شانزدهمین دوره همایش تکریم بانوان قرآنی در سال جاری ارائه نمود.

وی گفت: طی فعالیت این مرکز محافل خانگی قرآن کریم شناسایی شده و امکانات لازم در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

در ادامه این جلسه، اعضای مرکز فرهنگی بانوان قرآن پژوه به بیان دغدغه‌ها، آسیب‌ها، مشکلات و موانع پرداختند.

میثم صدیقیان
ارسال نظرات