۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰
کد خبر: ۷۷۲۰۹۴
معاون دفتر رهبر معظم انقلاب در سوریه مطرح کرد؛

دل بستن به وعده‌های دشمن؛ عامل سقوط نظام سوریه

دل بستن به وعده‌های دشمن؛ عامل سقوط نظام سوریه
معاون دفتر رهبر معظم انقلاب در سوریه مهم ترین عامل سقوط نظام حاکم سوریه را ضعف اقتصادی و دل بستن به وعده های غربی ها عنوان کرد و بر لزوم ادامه راه مقاومت و امیدواری به نصرت الهی در مقابل دشمن تأکید کرد.

حجت الاسلام محمد قطرانی معاون دفتر رهبر معظم انقلاب در سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با تبیین اتفاقات سوریه به آیه 140 سوره آل عمران «تلک الایام نداولها بین الناس» اشاره کرد و توضیح داد: در مقابله با دشمن همیشه پیروزی در کار نیست و این طبیعت جنگ است؛ به تعبیر سوره آل عمران روزگار، روزی به نفع توست و روزی علیه تو است.

وی افزود: البته باید توجه داشت که در آن روزی که پیروزی به دست می آید نباید مغرور شویم و در زمان شکست هم نباید مأیوس شد.

حجت الاسلام قطرانی با اشاره به حوادث و شکست مسلمانان در جنگ احد اظهار داشت: سوره آل عمران پس از شکست مسلمانان نازل شد، اما اگر به روح حاکم بر این سوره دقت کنیم؛ روح حاکم بر آن این است که نباید مأیوس شد و حتی می فرماید اگر پیامبر هم از دنیا برود نباید مأیوس شد و باید راه اسلام ادامه پیدا کند و اسلام قطعا پیروز خواهد شد. 

وی افزود: نه تنها نباید مأیوس شد که با اتکا به خدا باید به آینده امیدوار بود.

معاون دفتر رهبر معظم انقلاب در سوریه در ادامه با اشاره به مطالبات رهبری در رابطه با درگیری ها با داعش گفت: حضرت آقا هم در زمان داعش فرمودند که نباید توجهات از دشمن اصلی؛ یعنی آمریکا و صهیونیست ها معطوف به دیگران شود؛ بله شاید همسایگان دیگر هم نقشی در اتفاقات منطقه داشته باشند اما صحنه گردان اصلی را نباید فراموش کرد.

وی پیرامون عوامل سقوط دولت سوریه خاطرنشان کرد: زمینه های فراوانی برای سقوط وجود داشت؛ یکی از این زمینه ها برمی گردد به قبل از انقلاب ما دهه 60 و 70 میلادی که دولت وقت و رژیم بعث درگیری هایی با اسلامگرایان داشتند، علاوه بر این ایدئولوژی حاکم بر سوریه، ایدئولوژی قدیمی و ناکارآمدی بود.

حجت الاسلام قطرانی مهم ترین عامل این اتفاق را مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ با تروریست ها عنوان کرد و گفت: طولانی شدن جنگ باعث فرسایش توان دولت شده بود و نظام مستقر سعی داشت از طریق ارتباط بیشتر با غرب و دنباله روهایش در منطقه گشایش های اقتصادی ایجاد کند اما غرب و کشور های منطقه به قول هایی که دادند عمل نکردند.

معاون دفتر رهبر انقلاب در سوریه فشار اقتصادی و دل بستن به وعده های غربی ها و در مقابل ضعیف شدن رابطه با جبهه مقاومت را از جمله عوامل سقوط نظام حاکم برشمرد.

وی ادامه داد: باید به این مسئله توجه کنیم که ما فقط در آنجا حضور محدود و مستشاری داشتیم و عملا کشور در عملکرد و اداره خودش مستقل بود و با روند تصمیم گیری که داشتند این سقوط دیر یا زود اتفاق می افتاد.

حجت الاسلام قطرانی تأکید کرد: وقتی یک کشور مستقل از دورن نتواند یا نخواهد، امکانش نیست نیروهای کشور دیگر در آنجا حضور داشته باشند و فعالیت کنند؛ متأسفانه دولت سوریه برآورد اشتباهی از واقعیات صحنه داشت و موجب سقوطش شد.

وی افزود: کسانی که از نیروهای نظامی کشورمان نسبت به از دست رفتن سوریه انتقاد می کنند، فهم درستی از شرایط منطقه و کشور سوریه ندارند.

ارسال نظرات