نقشه راه حل ناترازی انرژی تصویب شد
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه کمیسیون انرژی گفت: مردم ما همواره از ما پیشگامتر عمل کردهاند. شما ببینید، رئیسجمهور محترم از مردم خواستند دمای گرمایش خانههایشان را دو درجه کاهش دهند، و همه این کار را انجام دادند.
صرفهجویی۴۵ میلیون متر مکعب در مصرف گاز با مشارکت مردم
وی ادامه داد: نتیجه این شد که 45 میلیون مترمکعب گاز صرفهجویی شد. این یک مثال روشن است.اما نگاه کنید همین اتاقی که ما در آن نشستهایم، حدود یک ربع پیش آنقدر گرم شد که همه احساس کردند هوای اتاق گرم است و پنجره را باز کردند. یعنی در حالی که ما در کمیسیون انرژی و مجلس با حضور وزرای محترم نشستیم، نمیتوانیم حتی مدیریت انرژی یک اتاق در این ساختمان را انجام دهیم. این اشکال از خود ماست.
قالیباف بیان کرد: من مسئولم، اما نتوانستم این مسئله را حل کنم. مشکل اینجاست که من میگویم آقای مرادی، آقای مرادی میگوید قالیباف، و در نهایت مسئله حل نمیشود. حتی این صندلیهایی که اینجا چیده شدهاند یا بهدرستی نیاز بوده و استفاده میشوند، یا بیهوده گذاشته شدهاند. این نوع مدیریت نشاندهنده همان ناترازی مدیریتی است که باید به آن توجه کنیم.
ما ناترازی انرژی نداریم، ناترازی مدیریتی داریم
وی گفت: دوستان، باید بپذیریم که مسئله اصلی ما ناترازی انرژی نیست، بلکه ناترازی مدیریتی است. تا زمانی که این ناترازی مدیریتی حل نشود، امکان ندارد بتوانیم ناترازی انرژی را رفع کنیم. امروز انرژی بزرگترین و مهمترین پیشران توسعه کشور است. اگر بخواهیم در این شرایط از یک پیشران برای توسعه استفاده کنیم که ما را در کمترین زمان ممکن به رشد مطلوب برساند، بدون شک انرژی این نقش را ایفا میکند.
وی ادامه داد: این فرصت ماست، اما به چالش شما تبدیل شده، نه مدیریت ما.خواهش میکنم به این موضوع توجه کنید. اگر چنین نگاهی داشته باشیم، راهکارها را میتوانیم سریعتر پیدا کرده و اجرا کنیم. حتماً آقای وزیر درست میگویند؛ فشار این چند ماهه باعث شد دو وزیر محترم به هم نزدیک شوند، زیرا چارهای جز این نداشتند. خواهش میکنم در انجام کارها تعارف نکنید.
قالیباف بیان کرد: من از سال ۸۰ تا امروز میدانم و در جلسات مختلف به این موضوع اشاره کردهام که یک اشکال نهادی در حوزه انرژی کشور وجود دارد، چه در تولید و چه در مصرف. این مشکل باعث شده که در سیاستگذاری نیز دچار اشتباه شویم. اکنون باید نگاه کنیم که چه تفاوتی با دنیا داریم. دنیا فقط ۹ درصد از تولید انرژی خود را از گاز تأمین میکند، در حالی که ما ۹۰ درصد برقمان را از گاز تولید میکنیم. یعنی ۳۰ درصد از گاز کشور را برای تولید این میزان برق مصرف میکنیم. آیا این روش صحیح است؟
وی اظهار کرد: مشکل اصلی ما در سیاستگذاری و اجراست. این مسئله مدیریتی است و ربطی به انرژی ندارد. گاز و بنزین، این نعمتهای خدادادی، نباید به شکلی مدیریت شوند که ما دچار حکمرانی ضعیف در حوزه انرژی شویم. از همان سال ۸۰ مشخص بود که ما به نهادی برای مدیریت انرژی در کشور نیاز داریم. این وظیفه کمیسیون انرژی است که رسالت خود را بهدرستی انجام دهد.
وی گفت: مرکز پژوهشها، مرکز تحقیقات دولت، و وزارتخانههای انرژی و نیرو باید با هم همکاری کنند تا این مشکل رفع شود. ما نیازمند همفکری و اقدام مشترک هستیم.
قالیباف گفت: فشار کاری دو وزیر نفت و نیرو را به همدیگر نزدیک کرد. کشور دچار اشکال نهادی در مدیریت تولید و مصرف است و نیازمند یک نهاد متمرکز در حوزه انرژی هستیم.
قالیباف اظهار کرد: مسائل تخصصی باید در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود و بقیهٔ نمایندگان در جریان گزارش دقیق آن جلسات قرار بگیرند. یک اتاق عملیات واحد در دو وزارتخانه بهصورت هماهنگ و شبانهروزی با همدیگر وضعیت را پایش و مدیریت کنند.
در آینده نزدیک، نتیجه مبارزه با قاچاق را خواهید دید
وی گفت: برطرفکردن ناترازی قدم اول است و باید پس از آن باید به سراغ بهرهوری برویم؛ اینجا آغاز سرمایهگذاری و رشد است. در آیندهٔ نزدیک، نتیجهٔ مبارزه با قاچاق را خواهید دید. در این زمینه هیچ تعارف نداریم.اخبار خوبی خواهید شنید
نقشه راه حل ناترازی انرژی را تصویب کردیم
قالیباف بیان کرد: نظر قطعی رئیسجمهور و مجلس وفاق بر اجرای برنامهٔ هفتم است. دراینباره با کسی رودربایستی نداریم. در جلسهٔ دیروز سران قوا ، نقشه راه حل ناترازی انرژی را تصویب کردیم.