۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲
کد خبر: ۷۷۴۳۹۸

اولین رسانه‌ مولود انقلاب اسلامی را بشناسید

اولین رسانه‌ مولود انقلاب اسلامی را بشناسید
انقلاب اسلامی با محوریت قرآن کریم شکل گرفت و امام خمینی(ره) با استعانت از قرآن کریم بر طاغوت غلبه کرد، محوریت قرآن بعد از پیروزی انقلاب هم ادامه داشت تا جایی که اولین رسانه تأسیس شده در جمهوری اسلامی رادیو قرآن بود.
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، شاید جالب باشد بدانید اولین شبکه رادیویی و تلویزیونی که بعد از انقلاب تأسیس شد، رادیو قرآن است. این شبکه رادیویی ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۲ با همت رئیس جمهور وقت آیت‌الله خامنه‌ای افتتاح شد و اولین صوت پخش شده در آن صدای تلاوت قرآن آیت‌الله خامنه‌ای بود.این شبکه رادیویی حدود ۱۵ سال تنها چند ساعت در روز پخش داشت که شامل سه ساعت برنامه تولیدی و چند ساعت پخش تلاوت قرآن به صورت آرشیوی بود. تا اینکه سال ۱۳۷۶ پخش برنامه‌های رادیو قرآن به صورت شبانه‌روزی درآمد.
 
آرشیو غنی رادیو از تلاوت‌های قاریان جهان اسلام
 
جمع‌آوری آرشیوی فاخر از تلاوت‌های قاریان بزرگ جهان اسلام و کشورمان از جمله اقداماتی است که طی این چهل سال آرشیو این شبکه رادیویی را به یکی از بی‌نظیر‌ترین آرشیو‌های تلاوت جهان اسلام تبدیل کرده است. تا جایی که قاریان مصری و دیگر قاریان خارجی در سفر به ایران و در مواجهه با این آرشیو غنی متعجب می‌شوند.توجه به آموزش، ترویج مفاهیم آیات قرآن، پوشش رویداد‌های قرآنی از جمله مسابقات، محافل، نمایشگاه و دیگر رویداد‌های مذهبی و اجرای طرح‌های بزرگ قرآنی از جمله ختم قرآن، حفظ قرآن، جشنواره ابتهال‌خوانی، آیه‌های زندگی و... از دیگر رسالت‌های رادیو قرآن است.
 
رادیو تلاوت و رادیو ترتیل مولود رادیو قرآن
 
گسترش رادیو قرآن سال ۱۳۹۱ با افتتاح رادیو تلاوت به عنوان شبکه‌ دوم رادیو قرآن قرآن به اوج خود رسید و افتتاح این شبکه خرسندی و رضایت رهبر معظم انقلاب را هم در پی داشت. ضرورت تأسیس رادیو تلاوت پس از استقبال گسترده مخاطبان از تلاوت‌های فاخر و آرشیو غنی این شبکه احساس شد که طی سال‌های اخیر این شبکه مخاطبان زیادی پیدا کرده است.رادیو ترتیل دیگر مولود رادیو قرآن است که چند سالی است ماه مبارک رمضان کار خود را آغاز می‌کند و در ساعات شبانه‌روز برای روزه‌داران ترتیل روزانه پخش می‌کند.
 
شبکه قرآن و معارف سیما
 
از دیگر اتفاقات رسانه‌ای جمهوری اسلامی می‌توان به تأسیس شبکه قرآن و معارف سیما اشاره کرد.کار این شبکه از سال ۱۳۷۸ به صورت آزمایشی و در دل شبکه دو سیما آغاز شد و حدود یکسال بعد یعنی از سال ۱۳۷۹ شبکه قرآن سیما به صورت یک شبکه مستقل تلویزیونی کار خود را آغاز کرد.این شبکه با راه‌اندازی پنج گروه رسانه‌ای شامل گروه علوم قرآنی، گروه تلاوت و نغمات دینی، گروه کودک و خانواده و گروه اطلاع‌رسانی و محافل قرآنی به تولید محتوا برای مردم مؤمن می‌پردازد. این شبکه طی حدود ۱۵ سال به اجرای طرحی فراگیر پرداخت که در آن حفظ و مفاهیم قرآن با آیتم‌های جذاب محور بود و دیگر نهاد‌ها و رسانه‌های قرآنی از جمله رادیو قرآن در اجرای این طرح همکاری داشتند.عنوان طرح فراگیر شبکه قرآن بر اساس سال نزول قرآن بود که بر این اساس طرح از ۱۴۴۱ آغاز شد و تا ۱۴۵۵ ادامه پیدا کرد.
ارسال نظرات