ضرورت ایجاد انگیزه در طلاب برای تحصیل بهتر علوم دینی

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیتالله علی اکبر سیفی مازندرانی در دیدار حجتالاسلام والمسلمین اسماعیلزاده، مدیر حوزههای علمیه استان مازندران، بر لزوم احساس امانتداری نسبت به وقت و جوانی طلاب و حفظ آنان از آسیب های اجتماعی تأکید کرد و گفت: طلاب امانت خانوادههای متدین هستند و والدینشان آنها را با امید به حوزه فرستادند، از این رو مسئولان حوزه باید در کنار برنامه های آموزشی به مباحث اخلاقی و تهذیبی طلاب نیز اهتمام ویژه داشته باشند.
وی با تأکید بر شیرینسازی دروس حوزه علمیه بهویژه ادبیات، گفت: اگر ادبیات با احادیث اخلاقی اهل بیت (ع)، مخصوصاً از اصول کافی همراه شود، جذابتر و تربیتیتر خواهد بود.
آیت الله سیفی مازندرانی با انتقاد از برخی ضعف های آموزشی در حوزههای علمیه تصریح کرد: متاسفانه برخی از طلابی که سطح را تمام کردند در نوشتن صحیح عربی و متن خوانی ضعف دارند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: طلبهای که ده سال در حوزه است و ادبیات خوانده، باید بتواند یک روایت را تجزیه و تحلیل کند؛ مدرک بدون فهم علمی بیثمر است.
وی بر لزوم ایجاد اسباب عشق و علاقه تحصیلی در طلاب تأکید و بیان کرد: اگر در طلاب انگیزه و عشق به تحصیل علوم آل الله ایجاد شود، تحمل سختی های معیشت برای آنها آسان می شود، کما اینکه علمای قدیم ما هم در نهایت مشقت و سختی، با عشق و علاقه فراوان درس می خواندند.
آیت الله سیفی مازندرانی پایان سخنانش به تبیین ویژگی استاد مطلوب حوزه های علمیه پرداخت و تصریح کرد: استاد باید اهل تهذیب باشد، در این صورت، کلاس درس هم تربیتی است و هم آموزشی. طلبه نیز باید به استاد و مدرسهاش عشق بورزد، همانگونه که علمای گذشته با همین عشق رشد کردند.
گفتنی است، در ابتدای این دیدار حجتالاسلام اسماعیلزاده گزارشی از وضعیت فعلی حوزههای علمیه استان مازندران ارائه کرد و گفت: حضور حدود ۲۰۰۰ طلبه مشغول به تحصیل، فعالیت ۲۵۰ استاد حوزه، پوشش ۷۰۰۰ نفر شامل طلاب، اساتید و مبلغان از جمله فعالیت های حوزههای علمیه استان مازندران است.
وی به تمرکز برنامههای حوزه بر احیای هویت طلبگی، تهذیب و مهارتآموزی تبلیغی اشاره کرد و همچنین گزارشی از اقدامات در زمینه معیشت و مسکن طلاب، و مقابله با آسیبهای اجتماعی ارائه داد.