ضرورت تدوین نظام جامع مسئلهمحور درمان ناباروری با نظارت فقیهان و پژوهشگران

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین فرهاد عباسی، معاون پژوهش حوزه علمیه در اولین همایش ملی «بررسی اخلاقی فقهی وحقوقی درمان ناباروری» که به همت جهاددانشگاهی واحد قم، امروز، ۲۷ فروردینماه در تالار شهید احمدیروشن دانشگاه قم برگزار شد، بیان کرد: موضوع درمان ناباروری از جهات مختلفی برای حوزه علمیه حائز اهمیت است و نباید از این عرصه عقب بماند و ابعاد مختلف آن را شناسایی کند.
وی افزود: پرسشهای بیشماری در خصوص درمان ناباروری برای شخص مکلف پدید میآید که حوزه علمیه باید نسخه بهروز و کارآمدی برای آن داشته باشد و از آنجایی که دانش غالب در حوزه فقه و فقه هم دانش زندگی است باید در این عرصه ورود جدی داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد جمعیت ایران به ناباروری مبتلا هستند، اظهار کرد: این یک موضوع بینارشتهای است و یک نفر قادر به سخن گفتن در این باره نیست و باید در جمع نخبگانی و پژوهشگران مطرح شود.
وی ادامه داد: قم از جهت اینکه تکلیف و رسالت آن است باید پاسخگوی ابعاد مختلف درمان ناباروری باشد و پژوهشگران و حوزویان در استان شایستگی پاسخگویی و تحلیل مسائل این موضوع را دارند.
ضرورت تدوین نظام جامع مسئلهمحور در درمان ناباروری با نظر فقیهان و پژوهشگران
حجتالاسلام والمسلمین عباسی گفت: باید قواعد فقهی و اصولی مرتبط با این موضوع بررسی و تحلیل شود و هم در تطبیق و هم در تدوین قواعد فقهی و اصولی درمان ناباروری اتفاقات جدی بیفتد.
وی با بیان اینکه موضوعشناسی و مسئلهیابی کار فقیه و دانشمند در کنار یکدیگر است، افزود: مسئلهیابی یکی از مسائل جدی در عرصه درمان ناباروری بهشمار میرود، زیرا با وجود دستهبندیهای مناسب در ابعاد فقهی و حقوقی و اخلاقی هنوز به یک نظام جامع مسئلهمحور در عرصه ناباروری نرسیدهایم.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی اظهار کرد: از اولین همایش ملی بررسی اخلاقی فقهی و حقوقی درمان ناباروری انتظار حل مسئله نداریم، اما انتظار میرود به اهداف جدی گردآوری و جمعآوری ابعاد و نظریات مختلف در عرصه ناباروری و موضوعشناسی این عرصه برسد.