۸۷ پروژه سلامت و جوانی جمعیت سال ۱۴۰۴ در قم اجرا میشود

علی ابرازه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار کرد: سلامت، مقولهای بسیار پراهمیت است و اینکه هفتهای به نام "سلامت" نامگذاری شده، بهجهت اهمیت دادن، گوشزد کردن و اعلام به مردم است که مراقب سلامتی خود باشند.
وی افزود: در هفته سلامت ما بر پیشگیری تأکید میکنیم؛ یعنی نگذاریم به مرحله درمان و سطوح دوم و سوم برسد. البته ما بالاجبار نیاز به بیمارستان، تختهای بیمارستانی و تخصصهای مختلف برای درمان بیماران عزیزمان داریم، اما باید تدبیری بیندیشیم که کمتر بیمار شویم و سالهای باکیفیتتری زندگی کنیم. این مهم نیازمند پیشگیری است؛ از بدو تولد و حتی قبل از آن باید آموزشهای لازم ارائه شود و تأکید ما نیز بر همین پیشگیری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: ما هفته سلامت را با محورهایی در طول یک هفته نامگذاری کردهایم. دوشنبه، اول اردیبهشتماه با عنوان "عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع"، سهشنبه دوم اردیبهشت "محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم" که در آن به مشارکت مردم تأکید زیادی شده، چهارشنبه سوم اردیبهشت "سواد سلامت، مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند"، پنجشنبه چهارم اردیبهشت "فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت"، جمعه پنجم اردیبهشت "ورزش همگانی، سلامت همگانی"، شنبه ششم اردیبهشت "مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده امیدبخش" و یکشنبه هفتم اردیبهشتماه "نه به تصادف، آری به زندگانی" نامگذاری شده است. این نامگذاریها برای نهادینهسازی فرهنگ سلامت و شروع این رویکرد از نسلهای جوانتر انجام شده است.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و دانشگاه علوم پزشکی تقریباً متولی 25 درصد سلامت هستند و 75 درصد سلامت مقولهای است که نیازمند مشارکت مردم، سایر نهادها و ارتقاء سطح سواد سلامت عمومی است. این مشارکت میتواند در 75 درصد سلامت جامعه تأثیرگذار باشد. به همین دلیل، بحث جوانی جمعیت را برای سال 1404 با محورهایی چون آموزش پیش از بارداری برای زوجین، مراقبتهای دوران جنینی، تغذیه نوزاد و آموزشهای مرتبط در نظر گرفتهایم.
ابرازه در پایان سخنانش گفت: ما 87 پروژه را برای سال 1404 تعریف کردهایم تا بتوانیم با مشارکت وزارت بهداشت، در دانشگاه علوم پزشکی قم و در سطح کشور، این پروژهها را اجرا کنیم. هدف این است که نسل آیندهای با سلامت جسم و روح، برای اداره کشور تربیت شود.