از تبیین ویژگی های بارز شهدا تا ضرورت روایتگری دقیق و صادقانه از دفاع مقدس

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، پنجمین همایش شب خاطره ایثارگران مرکز مدیریت حوزههای علمیه به مناسبت دهه کرامت و سالروز عملیات پیروزمند بیتالمقدس با حضور کارمندان و خانوادههای آنان، از سوی پایگاه بسیج شهدای روحانی، در شبستان بقیع مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
اجرای سرود توسط گروه سرود «ولایت» و مدیحهسرایی حجتالاسلام کلاته از برنامههای این مراسم بود.
حجت الاسلام جراحزاده عضو شورای پایگاه بسیج شهدای روحانی مرکز مدیریت حوزههای علمیه هم گزارشی از برنامه ها و فعالیت های این پایگاه و فرایند برگزاری پنجمین همایش شب خاطره ایثارگران ارائه داد.
ضرورت روایتگری دقیق و صادقانه از دفاع مقدس
در ادامه مراسم، حجت الاسلام حسن عقدکی از کارمندان ایثارگر و رزمنده دوران دفاع مقدس مرکز مدیریت حوزه های علمیه به بیان خاطراتی از عملیات بیتالمقدس پرداخت.
این روحانی ایثارگر گفت: عملیات بیتالمقدس در دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ با رمز «یا علی ابن ابیطالب (ع)» آغاز شد و بهمدت ۲۵ روز ادامه یافت.
وی این عملیات را بزرگترین عملیات برونمرزی دوران دفاع مقدس توصیف کرد که در نهایت به آزادسازی بیش از ۵۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک کشور و آزادسازی شهر خرمشهر انجامید.
این روحانی ایثارگر، دفاع مقدس را جلوهگاه اوج فضائل اخلاقی رزمندگان و ملت ایران دانست و اظهار کرد: رزمندگان ما در ایثار، فداکاری، جهاد و در نهایت شهادت در اوج بودند.
وی یکی از زیباترین جلوههای معنوی آن دوران را شبزندهداری رزمندگان دانست و گفت: در دل شب در جبههها گویی ظهر است، همه آماده نماز بودند. بسیاری از رزمندگان برای خود قبر شخصی داشتند و شبها در آن میخوابیدند و با خدای خود نجوا میکردند.
شهیدی که زمان شهادتش را پیشبینی کرد
حجت الاسلام عقدکی همچنین به نقل خاطرهای از یک شهید پرداخت که پیش از شهادتش آن را پیشبینی کرده بود، گفت: «او در سنگر میگفت من چهار روز دیگر به بهشت میروم، و همینگونه هم شد. صبح نوزدهم رمضان اصرار داشت که سخنرانی کند و فرمانده با درخواست او موافقت کرد. دقیقاً ساعت ۱۸ همانگونه که پیشتر گفته بود به شهادت رسید.»
این روحانی ایثارگر بر ضرورت روایتگری دقیق و صادقانه از دفاع مقدس تأکید کرد و گفت: باید آنچه در جبههها گذشت، همانگونه که بود روایت شود، زیرا دشمنان در پی تحریف واقعیات و ارزشهای دفاع مقدس هستند.
در دفاع مقدس، پدران و مادران حماسهآفرینترین انسانها بودند
حجتالاسلام والمسلمین حمید ملکی، قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم هم در این مراسم با اشاره به عظمت دفاع مقدس، آن را «یک حماسه تاریخی» توصیف کرد و گفت: سؤال این است که مبنای این حماسه چه بود؟ چه شد که پدران و مادران، فرزندان خود را با اشتیاق به جبهههای نبرد حق علیه باطل میفرستادند؟ مادری که فرزند خود را بدرقه میکرد، به او میگفت: باید بروی و فرمان ولیفقیه را اجرا کنی.
وی افزود: در هشت سال دفاع مقدس، پدران و مادران، حماسهآفرینترین انسانها بودند و رزمندگان در خط مقدم نیز همواره به یاد پدران و مادرانشان بودند. حقیقتاً فرزند تنها پاره تن انسان نیست، بلکه تمام وجود اوست.
قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم در ادامه به بخشی از وصایای پایانی حضرت علی(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت در واپسین لحظات عمر خویش فرمودند: «وَصِیَّتِی لَکُمْ أَلَّا تُشْرِکُوا بِاللَّهِ شَیْئاً، وَ مُحَمَّدٌ (ص) فَلَا تُضَیِّعُوا سُنَّتَهُ»؛ یعنی موحد باشید، ریا نکنید و سنت پیامبر (ص) را حفظ کنید.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی خاطرنشان کرد: از جمله سنتهای پیامبر اسلام (ص) حضور در نماز جماعت، تبسم دائمی، پیشی گرفتن در سلام، خوشبو بودن و سادهزیستی بود.»
دو ویژگی بارز شهدا
قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به ادامه کلام امیرالمؤمنین(ع) «أَقِیمُوا هَذَیْنِ الْعَمُودَیْنِ وَ أَوْقِدُوا هَذَیْنِ الْمِصْبَاحَیْنِ، وَ خَلَاکُمْ ذَمٌّ» مبنی بر حفظ دو ستون توحید و سنت نبوی به عنوان دو چراغ هدایت اظهار کرد: این دو ویژگی در شهدای دفاع مقدس نیز مشهود بود.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی خاطرنشان کرد: اگر امروز به دنبال حفظ میراث شهدا هستیم، باید دو ستون توحید و سنت پیامبر(ص) را که امیرالمؤمنین(ع) به آنها سفارش کردند، در زندگی خود زنده نگه داریم.