۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۶
کد خبر: ۷۸۱۱۵۳
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور؛

مساجد به مرکز تربیت دینی و اجتماعی نسل جوان تبدیل شوند

مساجد به مرکز تربیت دینی و اجتماعی نسل جوان تبدیل شوند
خراسان رضوی- حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با تأکید بر ضرورت بازتعریف نقش مساجد در تربیت نسل آینده، گفت: مساجد باید از رکود خارج شده و به کانون‌های فعال فرهنگی و تربیتی برای نوجوانان و جوانان تبدیل شوند.

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور در هشتمین اجلاسیه اساتید و فرماندهان شبکه تربیتی صالحین بسیج کشور که در مجتمع فرهنگی و اقامتی امامت برگزار شد، به تبیین ابعاد مختلف این حرکت تربیتی و تأثیرات آن بر جامعه اسلامی پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبری بر ضرورت اتخاذ رویکردهای جدید و مناسب در جامعه دانش‌آموزی تأکید کرد و اظهار داشت: برای رسیدن به نتایج روشن در این حرکت بزرگ، باید فضای کار با دانش‌آموزان به‌طور کاملاً متفاوت و جدید نگریسته شود.

وی افزود: در جریان تربیت دانش‌آموزان، بخش مهمی از کار هنوز به‌درستی به انجام نرسیده است و لازم است این نگاه نو و متفاوت به‌ویژه در حوزه دانش‌آموزی، همچنان مورد توجه قرار گیرد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: ضعف بنیه دستگاه تعلیم و تربیت کشور و حساسیت جامعه دانش‌آموزی، نشان‌دهنده اهمیت بیشتر سرمایه‌گذاری و توجه به این حوزه است.

وی، تصریح کرد: دشمنان نظام جمهوری اسلامی نیز سرمایه‌گذاری وسیعی در این بخش کرده‌اند، لذا باید این حوزه را با دقت و جدیت بیشتری پیگیری کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبری به نقش حیاتی مساجد در نهضت صالحین اشاره کرد و یادآور شد: یکی از بارزترین ویژگی‌های این حرکت تربیتی، ارتباط آن با مساجد است. مساجد به عنوان پایگاه‌های دینی و فرهنگی، جایگاه بسیار مهمی در فرآیند تربیت اسلامی دارند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه از برکت نهضت صالحین، بسیاری از مساجد از حالت رکود خارج شده و نشاط و تحرک تازه‌ای پیدا کرده‌اند. در برخی از مناطق، مانند اهواز، مشاهده کرده‌ایم که مساجد با حضور جوانان و نوجوانان به محل‌های پرنشاط و فعال تبدیل شده‌اند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور تأکید کرد: مساجد باید مرکز فعالیت‌های تربیتی و فرهنگی جامعه شوند.

وی ادامه داد: بسیاری از مسائل تربیتی باید در مساجد انجام گیرد و نوجوانان و جوانان باید در این محیط‌ها به تربیت دینی و فرهنگی بپردازند.

وی به ارتباط نزدیک شبکه صالحین با نماز جمعه اشاره کرد و گفت: نماز جمعه می‌تواند نقش مهمی در تربیت جوانان ایفا کند. این‌که در نماز جمعه جوانان حضور یابند و در کنار آن به فعالیت‌های تربیتی پرداخته شود، به رشد معنوی آنها کمک شایانی خواهد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبری تأکید کرد: نماز جمعه علاوه بر این‌که محلی برای ارتباط معنوی با خداوند است، به عنوان یک نهاد اجتماعی و دینی، می‌تواند تأثیرات عمیقی بر جامعه داشته باشد.

وی با اشاره به ضرورت تقویت و بهبود وضعیت نماز جمعه در کشور، ابراز کرد: نماز جمعه باید به عنوان یک میقات معنوی و اجتماعی مورد توجه ویژه قرار گیرد. ما باید کاری کنیم که نماز جمعه، نه تنها در بعد عبادتی بلکه در بعد تربیتی و اجتماعی نیز اثرگذار باشد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، به لزوم تقویت ابعاد فکری و فرهنگی در شبکه صالحین اشاره کرد و ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید در این شبکه مورد توجه قرار گیرد، آموزش فکری و فرهنگی به جوانان است، باید برای نسل جوان، متونی تهیه شود که علاوه بر تأثیرگذاری در سطح معنوی، در سطح فکری نیز تأثیرگذار باشد.

وی با اشاره به تجربه حزب‌الله لبنان، اظهار کرد: یکی از نکات قابل توجه در حزب‌الله لبنان این است که آنها توانسته‌اند متونی درسی مبتنی بر دیدگاه‌های امام علی (ع) و رهبری حکیمانه امام مسلمین را به صورت کتاب‌های درسی تدوین کنند. این کار می‌تواند در تقویت فکری جوانان و نوجوانان مؤثر واقع شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبری به اتحاد میان نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه کشور در زمینه توجه به مساجد و تربیت جوانان اشاره کرد و گفت: این اتحاد باعث شده که فعالیت‌های تربیتی و فرهنگی در مدارس و مساجد به صورت مؤثرتر و با سازماندهی بهتری انجام گیرد. امیدواریم که با همت و همکاری بیشتر، حرکت صالحین به یک الگوی تربیتی و اجتماعی موفق تبدیل شود.

ارسال نظرات