نتیجه این جنگ نظم آینده منطقه و جهان را تعیین خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام علی کشوری در نشست تخصصی سازماندهی محلهمحور که در اداره کل تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه سازماندهی مردم در قالب محلات راهکاری کلیدی برای افزایش امنیت و کارآمدی کشور در شرایط جنگ و صلح است، گفت: درک بهتر شرایط فعلی و اتخاذ تصمیمات درست، نیاز به تحلیل عمیق از وضعیت جنگ تحمیلی کنونی و تبیین ویژگیهای سازماندهی محلهمحور دارد.
وی با اشاره به جنگ تحمیلی ناتو، آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، این درگیری را یک جنگ نظامساز و وجودی توصیف کرد و افزود: نتیجه این جنگ نظم آینده منطقه و جهان را تعیین خواهد کرد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی به صراحت اعلام کرده که به دنبال تجزیه ایران و ایجاد خاورمیانهای جدید است اما پیروزی ایران میتواند به اخراج آمریکا و رژیم صهیونیستی از منطقه منجر شود.
حجتالاسلام کشوری افزود: این پیروزی میتواند زمینهساز تشکیل اتحادیهای از کشورهای اسلامی و ایجاد یک قطب قدرتمند در منطقه باشد که در سالهای منتهی به ظهور حضرت ولیعصر (عج) نقشآفرینی کند.
وی تصریح کرد: تحلیلهای ناقص و فلجکننده، مانند تمرکز صرف بر مسئله هستهای میتواند به تصمیمگیریهای اشتباه منجر شود.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی ادامه داد: باید توجه داشت که دشمن پس از مسئله هستهای، به سراغ محدود کردن توان موشکی ایران خواهد رفت و حتی به تغییر قانون اساسی و حذف مفاهیم اسلامی از اداره جامعه و در نهایت تجزیه ایران چشم دوخته است.
حجتالاسلام کشوری تأکید کرد: عاقلانه است از همین مرحله اول در برابر خواستههای دشمن ایستادگی کنیم و اجازه ندهیم این خواستهها به گفتمان غالب تبدیل شوند.
وی افزود: کاهش عقلانیت در برخی تحلیلها که نقشه دشمن را نادیده میگیرند، مصداق بارز تحلیلهای غلط است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی با استناد به روایات اهل بیت (ع)، به نشانههایی از هرجومرج در اروپا و کاهش قدرت آمریکا و غرب اشاره کرد و گفت: این جنگ، زمینهساز رفع یکی از موانع ظهور حضرت ولیعصر (عج) یعنی غلبه جهانی یهود است. اگر شیعیان در این فتنه سربلند بیرون آیند گام بزرگی در مسیر ظهور برداشته خواهد شد.
حجتالاسلام کشوری ابراز کرد: پیروزی در این جنگ، نظم آینده جهان را به دست پیروز آن رقم خواهد زد و از این رو لازم است نخبگان از هماکنون به مفاهیم پایه نظم جدید جهانی فکر کنند.
وی با بیان اینکه نظم کنونی جهان بر اساس منشور ملل متحد در سال 1945 شکل گرفت که اکنون مفاهیم سیاسی، حقوقی و اقتصادی آن ناکارآمد شده است، خاطرنشان کرد: ما باید برای نظم آینده منطقه و جهان، مفاهیمی بر پایه آیات و روایات طراحی کنیم.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی گفت: لازم است مردم و نخبگان آثاری مانند کتاب "مناطق جغرافیایی ظهور" را که با استناد به دو هزار آیه و روایت تدوین شده، مطالعه کرده تا درک عمیقتری از آینده نزدیک به ظهور پیدا کنند.
حجتالاسلام کشوری تاکید کرد: ما در نزدیکی ظهور هستیم و نباید اشتباهات گذشته، مانند تکیه بر اسناد بینالمللی و مفاهیم غربی، را تکرار کنیم.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی در بخش دوم سخنان خود به تشریح ویژگیهای سازماندهی محلهمحور پرداخت و گفت: این الگو باید بر چهار اصل استوار باشد.
حجتالاسلام کشوری با بیان اینکه نخستین اصل، شناخت متقابل یا تعرف بعنوان اساس امنیت و کیفیت خدمات در محلات است، ابراز کرد: این شناخت متقابل میتواند جایگزین نظارتهای متمرکز مانند مانیتورینگ شده و امنیت و کیفیت خدمات را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه زندگی در محله شامل کار، تحصیل، تأمین نیازهای روزمره و تفریح در همان محدوده، این شناخت را تقویت میکند، افزود: ساخت مجتمعهای آپارتمانی و ناآشنا بودن افراد، امنیت را کاهش داده است، مانند حوادث اخیر که در تعرض رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی مانند شهرک شهید چمران، به دلیل آپارتمانی بودن ساختمان، شمار زیادی از افراد به شهادت رسیدند و از این رو گسترش آپارتمانسازی اقدامی خلاف پدافند غیرعامل است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی در ادامه با بیان اینکه مشارکت مردمی در مدیریت محلهها، توان مدیریتی را بالا میبرد، اضافه کرد: مشارکت مردم درک واقعیتری از چالشها ایجاد میکند و اثرات تربیتی مثبتی دارد.
حجتالاسلام کشوری به نقش زنان در دفاع مقدس و مشارکت جوانان در تأمین امنیت کنونی اشاره کرد و افزود: جوانی که تا دیروز درگیر بازیهای کامپیوتری بود، امروز با مشارکت در امنیت شهر، هویت و رشد شخصیتی پیدا میکند.
وی با تأکید بر اینکه محله باید یک محدوده جغرافیایی کوچک و مدیریتپذیر با حدود 60 تا 160 خانواده باشد تا اداره آن آسانتر و کارآمدتر شود، گفت: برخی به اشتباه محدودههای بزرگ را محله مینامند اما این خلاف روح محلهمحوری است.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی، مدیریت نرم و تفاهممحور با محوریت مسجد را چهارمین اصل سازماندهی محله محور دانست و گفت: مسجد با حضور عالم دینی که به آیات و روایات تکیه دارد، میتواند اقناع عمومی ایجاد کند و نیازی به مدیریت جبری نیست.
حجتالاسلام کشوری تصریح کرد: این ویژگیها، محلهمحوری را به الگویی کارآمد برای اداره جامعه در شرایط جنگ و صلح تبدیل میکند.
وی با اشاره به تجربههای موفق مشارکت مردمی در اوایل انقلاب، مانند کمیتهها و جهاد سازندگی، از تضعیف این نهادها طی دهههای اخیر انتقاد کرد و گفت: انحلال کمیتهها و جهاد سازندگی، کشور را از ظرفیتهای بیبدیلی محروم کرد.
حجت الاسلام کشوری با بیان اینکه پیادهروی اربعین نمونهای از سازماندهی مردممحور است که خدمات گستردهای را بدون دخالت دولتها ارائه میدهد، ابراز کرد: در اربعین، میلیونها زائر با الگویی کوچکمقیاس و مردممحور خدمات دریافت میکنند که هیچ دولتی قادر به تأمین آن نیست.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی ضمن قدردانی از شهردار اصفهان به دلیل توجه به مدیریت محلهمحور، از پیگیری نشدن این مهم پیش از جنگ تحمیلی گلایه کرد و گفت: اگر پیشنهادات محلهمحوری پیش از جنگ عملیاتی شده بود امروز وضعیت بهتری داشتیم.
حجتالاسلام کشوری تصریح کرد: لازم است مدیران شهری با احیای زندگی محلهمحور، از جمله جلوگیری از گسترش آپارتمانسازی و تمرکززدایی در ارائه خدماتی مانند آب، نان و امنیت، به سمت نظامسازی اسلامی حرکت کنند.
وی تأکید کرد: سازماندهی محلهمحور نهتنها امنیت کشور را در شرایط جنگی تقویت میکند، بلکه در دوران صلح نیز کارآمدی بیشتری نسبت به ساختارهای بزرگمقیاس شهری دارد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی افزود: لازم است نخبگان و مسئولان با بازتعریف نظم آینده بر اساس مفاهیم اسلامی و تمرکز بر مشارکت مردمی، زمینهساز تحقق الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی شوند./1304/