۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۸
کد خبر: ۸۰۵۱۸۶
گزارشی از نشست خبری جشن های بزرگ نیمه شعبان امسال؛

از راه اندازی رادیو انتظار تا میزبانی بیش از ۱۵۰ برنامه ملی و بین‌المللی

از راه اندازی رادیو انتظار تا میزبانی بیش از ۱۵۰ برنامه ملی و بین‌المللی
نشست خبری جشن‌های بزرگ نیمه‌شعبان امسال با حضور حجت‌الاسلام حسین‌آبادی، رییس قرارگاه نیمه‌شعبان مسجد مقدس جمکران، برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست خبری جشن‌های بزرگ نیمه‌شعبان امسال با حضور حجت‌الاسلام یاسین حسین‌آبادی، رییس قرارگاه نیمه‌شعبان مسجد مقدس جمکران، روز شنبه ۱۱ شعبان ماه در سالن جلسات ساختمان اداری مسجد مقدس جمکران برگزار شد.
 
 
در این نشست حجت‌الاسلام حسین‌آبادی از تشکیل قرارگاه مردمی نیمه شعبان در سطح استان قم خبر داد و گفت: با پیشنهاد نهادهای فرهنگی و مردمی، قرارگاهی مجزا برای ساماندهی، سازماندهی و هم‌افزایی مجموعه‌های مردمی در سطح استان قم شکل گرفت که دارای ستادهای اسکان، طریق‌الزائرین (به‌ویژه در بلوار پیامبر اعظم(ص))، محلات، فرهنگی و رسانه‌ای است و مأموریت‌های خود را در حال پیگیری دارد.
 
رییس قرارگاه نیمه‌شعبان مسجد مقدس جمکران با اشاره به حجم گسترده برنامه‌ها افزود: در مجموع، بیش از ۱۵۰ اقدام در ایام نیمه شعبان در ساحت‌های مختلف پیش‌بینی شده است. در حوزه پشتیبانی و زیرساخت، افزایش ظرفیت اسکان زائران، خدمات امدادی، بهداشتی و درمانی، و استفاده از ظرفیت استان‌های دیگر در دستور کار قرار دارد.
 
وی ادامه داد: در حوزه خدمات زائرین، تعداد مواکب داخل مسجد جمکران افزایش یافته و ظرفیت سرویس‌های بهداشتی با ایجاد حدود 2۰۰ چشمه جدید توسعه پیدا کرده است. همچنین زیرساخت‌های آب، برق و گاز در آستان مقدس مسجد جمکران و سطح شهر قم تقویت شده است.
 
وی با اشاره به تمرکز ویژه امسال بر برنامه‌های فرهنگی و محتوایی گفت: در ایام نیمه‌ شعبان، نشست‌های تخصصی با گستره و عمقی فراتر از سال‌های گذشته برگزار خواهد شد. از جمله این برنامه‌ها، نشست تخصصی چهار فانوس با محوریت نواب اربعه است که در طول این دهه در حال برگزاری است.
 
«مهدی جان، ایران»؛ جمکران میزبان بیش از ۱۵۰ برنامه ملی و بین‌المللی در نیمه‌ شعبان
 
حجت‌الاسلام حسین‌آبادی افزود: رونمایی از آثار جدید نشر کتاب جمکران از جمله کتاب سجاد و کتاب شهید روشنه در قالب نشست‌های تخصصی کتاب پیش‌بینی شده و همچنین وبینار بین‌المللی نیمه‌ شعبان در روز چهاردهم شعبان برگزار خواهد شد. نشست‌های تخصصی با محوریت صحیفه سجادیه و همایش‌های علمی و فرهنگی متعدد نیز در دستور کار قرار دارد.
 
وی با اشاره به رویکرد ویژه آستان مقدس مسجد جمکران در حوزه بانوان تصریح کرد: پس از وقایع و فتنه‌های اخیر، به‌ویژه با محوریت زن، زندگی، آزادی، ضرورت توجه به الگوی بانوی تراز اسلامی بیش از پیش احساس می‌شد. بر همین اساس، امسال برای نخستین‌بار تمرکز ویژه‌ای بر تکریم مقام مادر امام زمان(عج) به‌عنوان الگوی بانوی نمونه اسلامی صورت گرفت.
 
مسئول قرارگاه نیمه‌ شعبان ادامه داد: در این راستا، سه برنامه شاخص شامل اجتماع بانوان نرگسانه، اجتماع بانوان قرآنی و اجتماع بزرگ بانوان امام‌زمانی در آستان مقدس مسجد جمکران برگزار شد که آخرین آن، اجتماع پرشور بانوان امام‌زمانی در حمایت از قرآن و ولایت بود.
 
وی از برگزاری همایش‌های متنوع اجتماعی و تربیتی خبر داد و گفت: همایش نسل ظهور با محوریت فرزندآوری، همایش پیوند فیروزه‌ای ویژه ازدواج زوج‌های جوان، همایش جوانان عاشورایی با حضور جوانانی از بیش از ۱۰ استان کشور در ایام میلاد حضرت علی‌اکبر(ع)، و برنامه عهد جانان با حضور طلاب، ورزشکاران و اقشار مختلف برگزار شده یا در حال برگزاری است.
 
حجت‌الاسلام حسین‌آبادی افزود: برای نخستین‌بار، برنامه‌ای ویژه برای معلولان، به‌ویژه کم‌شنوایان، ناشنوایان و افراد دارای معلولیت جسمی تدارک دیده شد تا آنان نیز در قالب برنامه عهد جانان، پیمان خود را با امام زمان(عج) تجدید کنند. همچنین همایش دانش‌آموزان امام‌زمانی نیز در این ایام برگزار می‌شود.
 
وی با اشاره به برگزاری همایش علمی دکترین مهدویت اظهار داشت: همایش دکترین مهدویت امسال با شعار انتظار مهدوی، ذوالفقار حیدری و یهود خیبر و با محوریت دشمن‌شناسی، به‌ویژه صهیونیسم جهانی برگزار می‌شود. در این همایش بیش از ۱۲۰ مقاله از دانشگاه‌های داخل کشور و حدود ۲۰ مقاله از کشورهای دیگر دریافت شده و این برنامه در روز سیزدهم شعبان با سخنرانی آیت‌الله اراکی در آستان مقدس مسجد جمکران برگزار خواهد شد.
 
مسئول قرارگاه نیمه‌ شعبان با اشاره به اقدامات اجتماعی گسترده گفت: در حوزه خدمات اجتماعی، پویش ملی روز امید با عدد ۱۱۹۲، متناسب با سال‌های عمر مبارک حضرت ولی‌عصر(عج)، به همت گروه‌های جهادی مردمی، بنیاد برکت و آستان مقدس مسجد جمکران اجرا می‌شود.
 
وی تشریح کرد: در قالب این پویش، ۱۱۹۲ جهیزیه، آزادی ۱۱۹۲ زندانی جرایم غیرعمد و نقدی، آذین‌بندی ۱۱۹۲ محله، توزیع ۵۰ هزار بسته معیشتی در این محلات، کاشت ۱۱۹۲ اصله نخل، درمان ۱۱۹۲ زوج نابارور، ارائه ۱۱۹۲ خدمت درمانی و برگزاری ۱۱۹۲ اردوی جهادی یک‌روزه در سراسر کشور انجام خواهد شد.
 
برپایی گسترده‌ترین عملیات رسانه‌ای نیمه‌شعبان با شعار «مهدی جان ایران»؛ افتتاح رادیو انتظار و تلویزیون اینترنتی جمکران
 
در ادامه نیز حجت‌الاسلام جواد بهشتی‌پور، مدیر روابط عمومی آستان مقدس جمکران و مسئول کمیته رسانه و تبلیغات ایام نیمه‌شعبان، با اشاره به تولید بیش از ۶ هزار دقیقه برنامه معارفی و اجتماعی افزود: برنامه «ایران ما» از شنبه تا چهارشنبه با محوریت مهدی جان ایران از شبکه‌های یک، دو، سه، چهار و نسیم پخش می‌شود. علاوه بر این، برنامه‌های متنوعی چون «سمت خدا»، «یاد خدا»، «شاکر قرآن»، «فلسطین»، «سفره خدا» و برنامه‌های شبکه آفتاب و شبکه بچه‌ها در قالب تولیداتی از استودیوهای جمکران روی آنتن می‌روند.
 
حجت‌الاسلام بهشتی‌پور پوشش زنده مراسمات و اجتماعات، برگزاری برنامه رسانه‌ای بانوان با حضور ۳ هزار نفر و تدارک ویژه برای احیای شب نیمه‌شعبان را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: امسال با مشارکت سیمای نو و شبکه استانی قم، بیش از ۱۵۰ اثر رسانه‌ای شامل کلیپ، تیزر و محتوای گرافیکی با محوریت شعار «مهدی جامعه جهان» تولید شده است.
 
افتتاح رادیو سراسری انتظار و تلویزیون اینترنتی جمکران
 
مسئول کمیته رسانه نیمه‌شعبان یکی از مهم‌ترین رویدادهای امسال را افتتاح «رادیو انتظار» عنوان کرد و گفت: این رادیو برای اولین بار به صورت سراسری از امروز (شنبه) توسط معاونت صدای جمهوری اسلامی آغاز به کار کرده است. همچنین پخش آزمایشی «تلویزیون اینترنتی جمکران» از شب نیمه‌شعبان آغاز شده و قرار است به صورت رسمی از هفدهم رمضان (سالروز تأسیس مسجد مقدس جمکران) به طور مستمر برنامه‌های خود را پخش کند.
 
وی ادامه داد: امسال برای اولین بار با همکاری شورای عالی فضای مجازی کشور، «قرارگاه مجازی فعالان مهدوی» تشکیل شده است. سومین جشنواره ملی «قاب فیروزه‌ای» نیز با مشارکت موسسه عکاسان قم، ارشاد و شهرداری برگزار می‌شود که اختتامیه آن در هفدهم رمضان خواهد بود.
 
 
در پایان آخوندزاده معاون اجرایی آستان مقدس جمکران، با اشاره به توسعه فضاها افزود: امسال شهرستان «کاظمین» به مجموعه اسکان اضافه شده است. شبستان‌های کربلا، کاظمین و امام هادی (ع) با ظرفیت مجموع ۱۵ هزار نفر مخصوص خواهران و شبستان‌های بقیع و امام حسن عسگری (ع) به همراه طبقه منفی اداری با ظرفیت ۱۵ هزار نفر دیگر مخصوص برادران در نظر گرفته شده است.
 
معاون اجرایی آستان مقدس جمکران ادامه داد: به ویژه در شبستان کاظمین که زیرساخت‌های آن تکمیل نبود، با تلاش شبانه‌روزی و سرعت جهادی دوستان، عملیات ایزوگام و تکمیل سقف به اتمام رسیده و از دوشنبه آماده بهره‌برداری خواهد بود. همچنین لوله‌کشی گاز و سیستم‌های گرمایشی و نورپردازی برای ایجاد آسایش زائرین در حال نهایی‌سازی است.
 
آخوندزاده خاطرنشان کرد: سرویس‌های بهداشتی در تمامی ورودی‌ها بازسازی شده و عیوب آسانسورها و پله‌های برقی رفع گردیده است. علاوه بر این، سرویس‌های موقت مخصوص ایام نیمه‌شعبان و سه دستگاه سرویس بهداشتی سیار در محوطه برای رفاه حال زائرین مستقر شده است.
 
استقرار بیمارستان صحرایی و افزایش موکب‌ها به ۲۰۰ دستگاه
 
وی در خصوص خدمات درمانی گفت: علاوه بر درمانگاه‌های ثابت در نقاط مختلف مسجد، امسال بیمارستان صحرایی و اورژانس مستقر در شبستان‌ها و خوابگاه‌ها جهت خدمت‌رسانی به زائرین راه‌اندازی شده است.
 
آخوندزاده با اشاره به اهمیت اسکان و تغذیه تصریح کرد: امسال شاهد افزایش چشمگیر تعداد موکب‌ها هستیم؛ به طوری که ۲۰۰ موکب (دو برابر سال گذشته) در محل مستقر شده‌اند. پذیرایی صبحانه، ناهار و شام از طریق سه درب ورودی اصلی (۱، ۲ و ۶) که سال گذشته پذیرای ۸۰۰ هزار نفر بودند، با ظرفیت بالاتر انجام می‌شود. همچنین موکب‌های مستقر در پارکینگ ۲ و پشت شبستان امام رضا (ع) و برنامه «حرم تا حرم» با هماهنگی ستاد مردمی، زائرین را در مسیرهای منتهی به حرم پذیرایی خواهند کرد.
 
معاون اجرایی آستان مقدس جمکران در پایان گفت: دوستان فنی از ماه‌های قبل کارهای تأسیسی و چراغانی را آغاز کرده و خوشبختانه شاهد افزایش چشمگیر نورپردازی و آمادگی زیرساختی نسبت به سال گذشته هستیم. تمامی برنامه‌ها برای میزبانی شایسته از زائرین حضرت ولی عصر (عج) نهایی شده و منتظر قدوم مبارک آن‌ها هستیم.
ارسال نظرات