امسال؛
45 موقوفه جدید در اداره کل اوقاف استان اصفهان به ثبت رسیده است
خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان از 45 موقوفه جدید در 9 ماهه اول سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام حسین اژدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، صبح امروز در جمع خبرنگاران اصفهان با اشاره به کشف 116 وقف در 12 شهر این استان اظهار داشت: بیشترین آن مربوط به شهرستان آران و بیدگل بوده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ادامه داد: در 9ماهه گذشته 45 مورد وقف رسمی صورت گرفته که جدای از این موقوفات بسیاری بدون ثبت انجام میشود که شاید به 150 مورد برسد.
وی اطلاع رسانی رسانهها را باعث اعتمادسازی و تشویق به وقف اموال در مردم دانست و تصریح کرد: بسیاری از افراد میخواهند اموال خود را وقف کنند؛ اما نمیدانند باید به کدام ارگان مراجعه کنند.
اژدری با اشاره به اینکه وظایف اداره اوقاف به سه دسته موقوفات، بقاع متبرکه و حوزه فرهنگی تقسیم شده است، بیان داشت: در استان اصفهان بیش از چهل هزار رقبه و حدود 12 هزار موقوفه وجود دارد.
وی با بیان اینکه مدرسه امام خمینی(ره) کاشان با یک هزار و 498 رقبه، بیشترین تعداد رقبه را در استان به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: بزرگترین وقفنامه استان اصفهان نیز مربوط به مدرسه چهارباغ است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان ادامه داد: کهنترین موقوفه استان اصفهان مربوط به سال 316 هجری قمری بوده و ارزشمندترین موقوفه نیز مدرسه صدر بازار است.
وی با اشاره به اینکه موقوفات به دو دسته متفرقه و غیر متفرقه تقسیم میشوند، اظهار داشت: بخش اعظمی از موقوفات استان اصفهان را موقوفات غیر متفرقه تشکیل میدهد که دارای متولی هستند.
اژدری با بیان اینکه اجازه نمیدهیم هیچ فرد یا ارگانی موقوفات را تصرف کند، تصریح کرد: در 9 ماهه نخست سالجاری 45 مورد وقف جدید به ثبت رسیده است.
وی بیان داشت: اگر موقوفات زنده شود، نیاز به کمک هیچ نهاد دیگری به مستمندان نیست و احداث هیچ مدرسهای نیز مورد نیاز نخواهد بود.
اژدری در بخش دیگری از صحبتهای خود تعداد بقاع استان را در زمان حاضر بیش از ششصدبقعه برشمرد و گفت گفت: برخی از بقاع متبرکه استان اصفهان همچون مشهد اردهال که در روایات صوابی برابر زیارت امام حسین (ع) برای آن آمده است، ظرفیت جهانی شدن دارند.
وی با بیان اینکه در سال جاری بیش از 8 میلیارد تومان کار عمرانی در بقاع متبرکه استان اصفهان انجام شده، افزود: به جز این مبلغ هزینه های جاری و فرهنگی بقاع وجود دارد که قسمت زیادی از این هزینهها از سوی مردم پرداخت شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان اضافه کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، امامزادهها و بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند و بر همین اساس فعالیت های فرهنگی با محوریت یک روحانی در بقاع متبرکه در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه اگر امامزادهها به قطب فرهنگی تبدیل شوند، نیازی به کانونهای فرهنگی نخواهد بود، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون بیش از 9 میلیون نفر به بقاع متبرکه استان مراجعه کردهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، اعتبار امسال بقاع را ششصد میلیون تومان عنوان کرد و گفت: از این مبلغ تاکنون تنها 214 میلیون تومان وصول شده است.
وی با اشاره به اعتبار 88 میلیارد تومانی دولت به مباحث فرهنگی استان، از معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان خواست تا از این محل به بقاع کمک شود./965/پ202/س
ارسال نظرات