برگزاری روزانه چهارصد کلاس درس حوزوی در مدرسه علمیه آیت الله گلپایگانی

حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد گلپایگانی، فرزند ارشد مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی از مراجع فقید تقلید در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به شخصیت علمی و اجتماعی مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی ابراز داشت: این عالم ربانی با وجود اینکه در کودکی والدین خود را از دست داده بود، اما در بین اقوام خود جایگاه ویژه ای داشت.
وی با اشاره به دوران تحصیل این مرجع تقلید در شهرهای گلپایگان، اراک و قم ابراز داشت: ایشان از اساتید بزرگ قم بود و 75 سال سابقه تدریس در حوزه داشت.
فرزند مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی ادامه داد: بعد از فوت مرحوم آقای بروجردی، جلسه درس ایشان از شلوغ ترین درس ها بود به گونهای که بسیاری از شخصیت های برجسته امروز حوزه و نظام در محضر این عالم ربانی تلمذ کردهاند.
حجتالاسلام والمسلمین گلپایگانی با بیان اینکه مکتب فقهی این فقیه، خاص بود، تصریح کرد: ایشان از اصل روایات استفاده میکرد و در استخراج احکام از روایت ید طولانی داشت، به گونه ای که مرحوم حضرت آیت الله کوهستانی درباره ایشان تعبیر زراره بن اعین زمان را بکار میبرد.
وی خدمات و تلاش های مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی در حوزه های علمیه را ارزنده توصیف و تاکید کرد: مدیریت حوزه و رسیدگی به امور مادی و معنوی طلاب حدود 40 سال به عهده ایشان بود، این عالم ربانی در دروان ستمشاهی با مدیریت خاصی که داشت توانست حوزه را حفظ کند.
این استاد حوزه علمیه قم گفت: مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی در نظام آموزشی حوزه برنامه خاصی داشت، ایشان اولین مرجعی بود که دروس ابتدایی حوزه را به صورت کلاسیک درآورد.
حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی یادآورشد: بسیاری از شخصیت های بزرگ امروز حوزه و جامعه از طلاب مدارس حوزوی تحت برنامه ای بود که ایشان تاسیس کرد.
وی با بیان اینکه مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی موفق به تاسیس بزرگترین مدرسه حوزه شد، تاکید کرد: مدرسه آیت الله گلپایگانی که یکی از یادگارهای ماندگار این عالم ربانی است روزانه میزبان حدود چهارصد کلاس درس حوزوی است.
این استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: کتابخانه مدرسه آیت الله گلپایگانی نیز 14هزار جلد خطی و نود هزار جلد کتاب را در خود جای داده است و روزانه طلاب و روحانیان از این کتابخانه استفاده می کنند.
وی بیان داشت: مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی اولین مرکز قرآنی را با عنوان دارالقرآن الکریم تاسیس کرد تا طلاب در آن با سبک جدید تعلیم ببینند.
فرزند مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی گفت: ایشان نسبت به قرآن کریم و مسائل قرآنی اهمیت بسیاری قائل بود و برای طلاب حافظ قرآن شهریه خاصی را درنظر گرفته بود.
حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی تاسیس نخستین مرکز کامپیوتری معجم فقهی را از دیگر اقدامات این مرجع تقلید فقید دانست و گفت: ایشان مقید بود هر روز صبح یک جز قرآن بخواند، شب ها نیز برنامه قرائت قرآن کریم ایشان برقرار بود و با لحن خاصی قرآن را قرائت و در آیات تدبر می کرد.
وی بیان کرد: تاسیس مرکز اسلامی شیعی در لندن از دیگر اقدامات ایشان است، این مرکز اکنون نیز مشغول فعالیت های دینی است، نماز جمعهای که در لندن برگزار می شود در همین مرکز اقامه می شود.
وی با اشاره به روحیه خدمتگذاری این مرجع تقلید، تاسیس بیمارستان را از دیگر اقدامات وی دانست و بیان داشت: با توجه به حوادثی که در مدرسه فیضیه پیش آمد و رژیم ستمشاهی، طلاب و روحانیان مجروح را در بیمارستان دولتی نمیپذیرفتند، ایشان بیمارستانی را تاسیس کردند، این مرکز درمانی هم اکنون نیز به فعالیت خود ادامه میدهد و اقشار مختلف از آن استفاده می کنند.
فرزند حضرت آیت الله گلپایگانی تاسیس مدرسه علمیه در کشورهای مختلف از جمله، هند، پاکستان، لبنان، سوریه و دیگر گشورها را از دیگر خدمات ماندگار این مرجع تقلید فقید دانست و بیان داشت: اعلامیه های ایشان در حمایت از نهضت امام و مسائل مربوط به انقلاب اسلامی بسیار زیاد است.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص دفاع این مرجع تقلید از ولایت فقیه گفت: ایشان قبل از انقلاب اسلامی بحث ولایت فقیه را تدریس کرد و جزوه ایشان نیز به چاپ رسید.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه ایشان قائل و معتقد به ولایت فقیه بود، ابراز داشت: تعامل مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی با امام راحل امری «اظهر من الشمس» است، هم ایشان برای امام احترام خاصی قایل بود، هم امام به ایشان احترام می گذاشتند.
وی تاکید کرد: مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی تعامل جامع و مانعی با امام راحل در همه موارد داشتند و نماز میت بر پیکر پاک امام راحل را ایشان اقامه کرد. /924/پ201/ع