۱۳ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۱۰۶۱۱۳
عضو پژوهشکده فرهنگ انقلاب و تمدن اسلامی:

نقش امام خمینی در تحولات جهانی پابرجا و پویا است

خبرگزاری رسا ـ عضو پژوهشکده فرهنگ انقلاب و تمدن اسلامی با اشاره به نقش امام خمینی‌(ره) در تحولات بین المللی، گفت: امروز نقش امام خمینی‌(ره) در تحولات جهانی پابرجا و پویا است.
امام خميني ره
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، محمد تقی حسینی، عضو پژوهشکده فرهنگ انقلاب و تمدن اسلامی، شب گذشته در همایش علمی«ایران متحول ـ غرب جدید» که در خانه مشروطه اصفهان برگزار شد، گفت: نگاه امام خمینی‌(ره) به قدرت تلفیقی از عناصر مادی و معنوی است و در میان قدرت معنوی به منزله اصل و قدرت مادی فرع قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه امام خمینی‌(ره) به خدا به منزله یک قدرت مطلق در تدبیر امر جهان ایمان داشتند، ابراز داشت: در این دیدگاه قدرت‌های دیگر پوشالی و نصرت از جانب خداوند است.

حسینی اظهار داشت: امام خمینی(ره) با تعریفی مبتنی بر ماوراءالطبیعه، آموزه‌های دینی و شریعت از قدرت، توانسته بود در عمل نیز بر دل‌ها و فکر مردم حکومت کند و فرامین او نه به عنوان دستور حکومتی بلکه به عنوان تکلیف دینی از طرف مردم اجرا می شد.

وی به دو قطبی شدن جهان پس از جنگ جهانی دوم اشاره کرد و افزود: اندیشه کمونیستی و لیبرال دموکراسی که ملت‌های زیادی را تحت تأثیر قرار دادند، هر دو در حوزه غرب در حال شکل گیری بودند و کشورهای بسیاری را به صورت جدید مستعمره خود قرار داده بودند.

این پژوهشگر عرصه سیاست خارجی‌ ابراز داشت: اما خمینی‌(ره) قدرت‌های بین المللی را یکسان می دانستند؛ از همین رو آمریکا را بدتر از شوروی و شوروی را بدتر از آمریکا می دانستند و انگلیس را خبیث تر از این دو عنوان می کردند.

وی مطرح کردن حج ابراهیمی و برائت از مشرکین، حکم ارتداد سلمان رشدی و ارسال پیام برای گورباچف را بر مبنای همین دیدگاه امام‌(ره) ارزیابی کرد و گفت سیاست نه شرق نه غربی امام خمینی‌(ره) ناشی از جایگاه اندیشه سیاسی امام و نگاه کلان ایشان به سیاست و جهان بود.

حسینی با اشاره به فرازهایی از سخنان امام خمینی‌(ره) که منبع قدرت ملت ایران را اتکال به خدا می دانستند، اظهار داشت: ایشان با وارد کردن قدرت قدسی و الهی در سیاست به تبیین جهان کنونی و سیاست‌ها پرداختند.

وی ادامه داد: امام خمینی‌(ره) سیاست را جزء دین می دانستند و برهمین اساس از بین شخصیت‌های معاصر بیش از همه به شهید مدرس توجه داشتند و احترام خاصی برای ایشان قائل بودند و با شعار سیاست ما عین دیانت ما است همدلی و همفکری داشتند.

عضو پژوهشکده فرهنگ انقلاب و تمدن اسلامی افزود: امام خمینی(ره) در پیام خود به مجلس اول تاکید داستند که سیاست نه شرقی و نه غربی را در همه زمینه‌های داخلی و در روابط خارجی حفظ کنید.

وی اظهار داشت: امام خمینی اندیشه جدیدی را وارد عرصه سیاسی جهان کرد که هم غرب و هم جهان اسلام از این اندیشه اطلاعی نداشتند و تجربه جدیدی در جهان بود.

پژوهشگر سیاست خارجی ادامه داد: انقلاب اسلامی ساختار بسیاری از مبان، معیارها و ارزش‌های غربی را که جهان مسلم می دانست را در هم شکست.

وی گفت: برهمین مبنا حوادث متعددی در بین غرب و انقلاب اسلامی رخ داد که بخش و سیعی از روابط بین الملل کنونی را تحت تاثیر قرار داده است به گونه ای که نقش امام خمینی‌(ره) امروز در منطقه و جهان اسلام به خوبی آشکار است.

حسینی ابراز داشت: برخی می‌خواستند سیاست استکبار ستیزی امام خمینی(ره) را با یهودی‌ستیزی گره بزنند در حالی که منشأ یهودی ستیزی در غرب است و انقلاب، یهود را در کنار ادیان دیگر به رسمیت شناخت؛ ولی صهیونیسم را به عنوان جرثومه فساد و قتل و کشتار و تبعیض ضد انسانیت و دشمن جهان اسلام عنوان کرد./965/پ202/س
ارسال نظرات