فرهنگ پژوهش و پژوهشگری باید شکل گیرد
حجت الاسلام سید علی اکبر حسینی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: آنچه موجب پیشرفت غرب شده است روشمندی پژوهش و تحقیق است و امروز بسیاری از اساتید راز پیشرفت در حوزه دانشی را قاعدهمند شدن تحقیق میدانند.
وی بیان داشت: در غرب علم مبتنی بر روشهای بنیادی دنبال میشود از این رو روشهای استقرایی، ریاضی و هرمنوتیکی دلتا مطرح شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: متاسفانه روشمندی پژوهش در کشور ما هنوز مورد توجه جدی قرار نگرفته و حتی برخی معتقدند پژوهش در جامعه ما هنوز به مرحله تولد روشها نرسیده است.
این محقق علوم اسلامی عنوان داشت: ذات علوم اسلامی باید مبتنی بر قرآن و روایات باشد و بومی سازی آن با توجه به این منابع اصیل باید صورت گیرد.
مدیر گروه ترجمه و تفسیر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: بومی سازی علوم انسانی تنها نباید معطوف به محتوا باشد بلکه باید به روش ها هم توجه جدی داشت.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: یکی از انتقادها به مراکز پژوهشی این است که دارای همپوشانی و فاقد استراتژی مشخص است به همین دلیل کارهای موازی در این بخش زیاد دیده میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید در عرصه پژوهش دینی سوالات اساسی طرح و بررسی شود، اظهار داشت: پژوهشهای دینی باید معطوف به نیازهای دینی و در صدد حل یک مشکل باشد.
وی با تاکید بر برگزاری کارگاههای پژوهشی در راستای تقویت فرهنگ پژوهشگری در حوزه های علمیه بیان داشت: باید دورههایی برای آماده شدن افراد و آشنایی آنها با اسلوب و روش تحقیق برگزار شود.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: اگر پژوهش دینی و قواعد آن با مذاق پژوهشگران هماهنگ و به یک فرهنگ تبدیل نشود، تنظیم فرمها و صدور آییننامه نمی تواند مشکلی را حل کند.
وی تاکید کرد: ضروری است تا با برگزاری کلاسهای فشرده و پیدرپی مهارتهای پژوهشگران ارتقا یابد و اطلاعات روشی محققان به روز شود. /909/ت302/ع