۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۱۲۸۹۲۶

چند خبر کوتاه از شمال غرب

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه تبریز گفت: مظاهر هنر اسلامی باید به گونه‌ای در آثار تاریخی نشان داده شود که غیر مسلمانان و بیگانگان در ادعاهای واهی، قدمت ایران را به خود نسبت ندهند.
 خبرگزاري رسا


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا از تبریز، آیت الله محسن مجتهد شبستری، اماما جمعه تبریز روز گذشته در دیدار مدیران و کارکنان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در هفته میراث فرهنگی اظهار داشت: تاریخچه هنر اسلامی این کشور باید برای توریست‌ها و جهانگردانی که از استان دیدن می‌کنند به خوبی تبیین شود.

آیت الله مجتهد شبستری با تاکید بر این‎که پیشینه و گذشته این سرزمین باید برای مردم تمام کشورها مشخص باشد، افزود: این مظاهر هنر اسلامی باید به گونه‌ای در آثار تاریخی نشان داده شود که غیر مسلمانان و بیگانگان در ادعاهای واهی، قدمت ایران را به خود نسبت ندهند.

وی با قدردانی از تلاش‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در مرمت آثار تاریخی گفت: سرعت عمل این سازمان در مرمت آثار تاریخی به خصوص مساجد آذربایجان‌شرقی قابل تقدیر است.

امام جمعه تبریز تأکید کرد: امروز دیگر مانند گذشته نیست که اگر مناره یا گنبدی از مسجدی خراب می‌شد، همان گونه به حال خود رها شود، بلکه اکنون شاهد هستیم که حوزه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از فعال‌ترین و پویاترین حوزه‌های این استان و کشور شده است.

آیت الله مجتهدشبستری تصریح کرد: آثار و نشانه‌های به جا مانده از تاریخ و تمدن پر شکوه ایران و هنرهای معماری ارزشمند اسلامی باید به خوبی حفظ و برای استفاده و عبرت‌آموزی آیندگان و نسل‌های بعدی ضبط و نگهداری شود.

وی در ادامه خانه‌های سنگی و صخره‌ای روستای کندوان، را تجسم آیاتی از قرآن کریم دانست و اظهار کرد: این خانه‌ها به نوعی مصداق آیات سوره حجر و ساختن خانه‌هایی استوار و محکم در دل کوه و سنگ است.

آیت الله مجتهد شبستری کندوان را روستایی شگفت‌انگیز و بی‌نظیر خواند و گفت: خانه‌های سنگی این روستا که هنوز مردم محلی در آنها زندگی می‌کنند، همواره مایه تعجب و شگفتی بازدیدکنندگان و گردشگران را فراهم کرده است، فرهنگ و تاریخ روستای کندوان آثار باستانی مهم و ذی‌قیمتی هستند که لازم است به خوبی حفظ و معرفی شوند.

امام جمعه تبریز همچنین موزه‌های آذربایجان‌شرقی را ارزشمند و متنوع عنوان کرد و گفت: این موزه‌ها از نظر علمی، تاریخی و باستان‌شناسی قابل توجه بوده و وجود آنها برای انجام تحقیق، پژوهش و استفاده نسل‌های بعدی لازم است.

آیت الله مجتهد شبستری موزه‌ها را از جمله حساس‌ترین و ویژه‌ترین اماکن هر کشوری خواند و تصریح کرد: باید بر کیفیت و همچنین نفیس و ارزشمند بودن اشیای نگهداری شده در موزه‌های آذربایجان شرقی با توجه به قدمت این استان، توجه دائمی صورت بگیرد.

آموزش قرآن کریم احساس وظیفه همگانی می‌طلبد

حجت‌الاسلام مهدی ستوده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در کارگاه آموزش مربیان قرآن و نشست مسؤولان مؤسسات قرآنی در خلخال گفت: ‌آموزش قرآن کریم در حوزه‌های مختلف احساس مسؤولیت همگانی می‌طلبد چرا که گسترش فرهنگ قرآن نیاز عموم جامعه است.

وی ادامه داد: اگر این آموزش و حرکت مستمر با هدف تعمیق مفاهیم و مبانی قرآن کریم و به شکل درست اتفاق بیفتد به یقین جامعه قرآنی در حاکمیت اسلامی شکل گرفته و همه بر اساس این ارزش و هدف‌گذاری متعالی به اصلی‌ترین رسالت و وظیفه خود عمل خواهند کرد.

حجت الاسلام ستوده خاطرنشان کرد: اگر نسل امروز ما بتوانند شاخصه تربیت قرآنی را فرا گرفته و در مسیر اعتلای باورهای اسلامی گام بردارند بهتر و تاثیر‌گذار‌تر می‌توانند در صحنه حاضر شده و رسالت واقعی را انجام دهند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل موسسات و خانه‌های قرآنی را بهترین دستگیر و یاری‌کننده مجموعه‌های دولتی در بسط و گسترش فرهنگ قرآن‌‌آموزی یاد کرد و گفت: این مجموعه‌ها بازوان توانمند اجرایی تبلیغات اسلامی و دار‌القرآن هستند که با تعامل و همسویی با اهداف قرآنی نظام اسلامی می‌توانند در تربیت آموزش حافظان، قاریان و علاقه‎مندان به علوم قرآنی موفق عمل کنند.

یوروویژن قلب مسلمانان را جریحه‌دار کرده است

تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های اردبیل اعم از بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی، علوم پزشکی، آزاد اسلامی، پیام نور هیأت مکتب‌الشهدای دانشگاه محقق اردبیلی، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی دانشجویان در اعتراض به رژه همجنس‌بازان در کشور آذربایجان با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند: اقدامات ضد دینی و ضد اسلامی در دومین کشور شیعی جهان علاوه بر قباحت و ناشایست بودنش چهره کریه و واقعی دولتمردان و سردمداران این کشور را عیان کرده و سبب نابودی آنها شده است به طوری که این اشخاص به جای درس گرفتن از سرنوشت حاکمان ظالم و فاسد که به مقابله آشکار با دین و ارزش‌‌های اخلاقی می‌پرداختند سعی کردند ادامه‌دهنده راه ننگین سلف ناخلف خود باشند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: رژیم صهیونیستی آسوده بخوابد چرا که علی‌اف‌ها بیدارند کشوری که برای خود تمدن چند هزار ساله قائل بوده و خود را در تاریخ جهان موثر می‌داند اما ذلت بندگی رژیم حقیری چون صهیونیسم را به جان خریده است.

این بیانیه می‌افزاید: دولتمردان آذربایجان غیرت شیعی را باید از حزب‌اللهی بیاموزند که در کمتر از یک ماه رژیم جعلی صهیونیستم را وادار به تسلیم و ذلت و خواری کرد.

در این بیانیه خطاب به دولتمردان غرب‌پرست آمده است: خیال هم‌زبانان ما در جمهوری آذربایجان راحت باشد که دولتمردانشان اگر چه با تخریب خانه‌های مردم آخور خانه اصحاب لوط را تزئین می‌کنند اما در عوض سبیل اربابان رژیم صهیونیستی را چرب‌تر کرده و بر زیبایی شهر و دیارشان می‌افزایند.

در بخش پایانی این بیانیه آمده است: ملت ایران آرزو دارد برادر‌شان در جمهوری آذربایجان روزی تحت لوای اسلام حلاوت استقلال و آزادی را بچشد و همچون جمهوری اسلامی ایران بدون اتکا به شرق و غرب آزاد و مستقل زندگی کند.

تجلیل از پدر حقوق اساسی ایران

در حاشیه همایش حقوق بین الملل در آیینه علوم روز که در ارومیه برگزار شد، از نیم قرن تلاش های حقوقی پروفسور سیدمحمد هاشمی، پدر حقوق اساسی ایران تجلیل به عمل آمد.

برپایه این گزارش دکتر سیدمحمد هاشمی متولد سال 1320 در یکی از روستاهای شهر قم بوده که لیسانس حقوق خود را از دانشکده حقوق دانشگاه تهران در سال 1347 و فوق لیسانس حقوق عمومی از انستیتو بین‌المللی مدیریت عمومی فرانسه (پاریس) در سال 1972 میلادی اخذ کرده است.

وی در سال 1975 میلادی دکترای حقوق خود را از دانشگاه پاریس یک (پانتئون ـ سوربن) فرانسه اخذ و در پنج دهه گذشته به عنوان استاد پایه 24 و مدیر گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، عضو گروه کار بازداشتهای خودسرانه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد ، وکیل پایه یک دادگستری و عضو شورای عالی کمیسیون حقوق بشر اسلامی (نهاد ملی) فعالیت داشته است.

حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران (جلد اول: اصول و مبانی کلی نظام) ، حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران (جلد دوم: حاکمیت و نهادهای سیاسی) ، حقوق بشر و آزادی های عمومی، حقوق اساسی و نهادهای سیاسی (مفاهیم کلی) ، حقوق اساسی تطبیقی و نگرش بر قانون کار جمهوری اسلامی ایران (حقوق کار) از جمله کتب و تالیفات وی بوده است./935/د101/ب

ارسال نظرات