حجتالاسلام والمسلمین واعظ موسوی:
اجرایی شدن رهنمودهای رهبری ضامن پویایی و نشاط بیشتر حوزه است
خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج حوزه علمیه قم اجرایی شدن رهنمودهای رهبر انقلاب را ضامن پویایی حوزه دانست و گفت: مقام معظم رهبری بهترین شخصیتی هستند که می توانند در مهندسی مدیریتی حوزه نظرات صائب و واقع بینانه داشته باشند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد واعظ موسوی نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای عالی حوزه علمیه، گفت: رهبر معظم انقلاب با احاطه و اشرافی که بر مسائل مدیریت و اجرایی و از سویی بر جریانات حاکم بر حوزه و افکار موجود بر آن دارند به عنوان بهترین شخصیتی هستند که می توانند در مهندسی مدیریتی حوزه نظرات صائب و واقع بینانه داشته باشند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دیدارهای خود با مسؤولان و طلاب حوزه علمیه مشکلات و راه فائق آمدن بر آنها را نشان میدهند، ابراز کرد: نظام مند کردن مدیریت حوزه علمیه باعث پیشرفت علمی، معنوی و اخلاقی حوزه و تاثیر گذاری هر چه بیشتر آن بر فضای جامعه میشود.
حجتالاسلام والمسلمین واعظ موسوی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار بر محور قرار دادن فقه و اصول و غافل نشدن از مباحث دیگر علمی و دینی مانند مباحث فلسفه و کلام و تاریخ اشاره کردند و به نحوه چینش نیروها و استفاده کردن از ابزارهای مختلف در اداره شؤون حوزه و تربیت جوانانی که به عنوان پویندگان مکتب اهل بیت(ع) هستند نکات مهمی را ذکر کردند.
وی در ادامه افزود: امیدواریم رهنمودهای مقام معظم رهبری از سوی مدیران و مسؤولان شورای عالی حوزه علمیه عملی شود تا شاهد پویایی و نشاط هرچه بیشتر در حوزههای علمیه باشیم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اصل بودن فقه و توجه به علوم عقلی، گفت: ایشان با ذکر این مطلب در عین مهر تأیید و صحه گذاشتن بر حوزه سنتی در صدد بیان یک دستور العمل برای شورای عالی حوزه بودند تا معایب بر طرف و محسنات تقویت شود.
حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی نخستین و اساسی ترین وظیفه حوزه علمیه را تربیت فقیه برای اداره کردن جامعه خواند و ظهار کرد: فقه به عنوان یک علم گسترده که با همه افعال مکلفان سر و کار دارد، شناخته میشود و همه شؤن عبادی و غیر عبادی در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه با تربیت فقیهان مجرب در اداره جامعه با مشکل مواجه نخواهیم شد، تصریح کرد: توجه به فقه و تربیت فقیه نقشه کسانی که به دنبال القای ناکارآمدی دین در ادراه جامعه هستند را خنثی میکند.
وی با اشاره به این مطلب که گاهی پرداختن به فقه ممکن است موجب غفلت از دیگر علوم شود، گفت: فلسفه و کلام مورد نیاز اقشار مختلف جامعه است و برای دفع شبهات مختلف باید به مباحث اعتقادی، کلامی و فلسفی اهتمام ورزید، اما فرع و اصل را نباید جابجا کرد./927/ت302/ج
ارسال نظرات