۲۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۷
کد خبر: ۱۳۸۷۳۴
اخلاق گمشده عصر ارتباطات (48)؛

ایجاد نور علم و قدرت در وجود انسان از برکات دوری از مال حرام است

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: از برکات دوری از مال حرام ایجاد نور علم و قدرت در وجود انسان است همانطور که درباره حضرت یوسف اینگونه بوده است.
اخلاق

 

 حجت الاسلام محمد حسین زاهدی، استاد حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری با تاکید بر تاثیرات سوء غذای حرام بر وجود انسان گفت: همانطور که هوای سرد و گرم روی جسم تاثیر می گزارد، عدس روی کم خونی و رقت قلب اثر می گذارد، به یقین لقمه حرام بر ژنتیک، اخلاق و وراثت انسان تاثیرات نامطلوب خود را می گذارد.

این استاد اخلاق حوزه علمیه ابراز داشت: امام خمینی(ره) در کتاب عدل الهی خود در مبحث اختلاف بین خلق و خلق، تغذیه را یکی از عوامل تاثیرگذار در اخلاق بر می شمارند و بر تاثیرات تغذیه بر وجود انسان تاکید می کنند.

حجت السلام زاهدی اظهار داشت: همانطور که می دانیم حیوانات به دو گروه اهلی و وحشی تقسیم می شوند و در دین ما امر شده است که از گوشت حیوانات وحشی تغذیه نکنید و در مقابل توصیه به خوردن گوشت حیوانات اهلی مثل گوسفند شده است، این به این علت است که گوشت حیوانات وحشی روح را خشم‌ناک می کند و گوشت حیوانات اهلی روح را آرام می کند.

وی تاکید کرد: هر شخصی با رجوع به درون خود به راحتی می تواند مصداق مال حرام و مال شبهه ناک را شناسایی و از آن اجتناب کند.

حجت الاسلام زاهدی گفت: خداوند در قرآن می فرماید از لقمه حرام پرهیز کنید چون شیطان در فرزندان و اولاد شما مشارکت می کند و در روایات ما هم به این مسأله اذعان شده است.

وی افزود: از آنجا که لقمه مصرفی انسان بر اخلاص و نسل انسان تاثیر می گذارد مؤمن واقعی برای پرهیز از مصرف لقمه حرام از بخشی از مال خود پرهیز می کند.

این استاد اخلاق حوزه افزود: وقتی امیرالمؤمنین(ع) در کوفه مسؤولیت خلافت را برعهده گرفت عده ای از یمن برای بیعت آمدند که یکی از آنها ابن ملجم مرادی بود؛ در آنجا گفت‌و‌گوهایی بین امام و ابن ملجم رد و بدل شد؛ امام (ع) به او گفت مادر تو در حال قاعدگی تو را باردار شده است و یک یهودی تو را شیر داده است؛ خلاصه آنکه اثرات آن لقمه و فعل حرام باعث بوجود آمدن شخصی مثل ابن ملجم که قاتل امام عصر خود بود، شد.

وی ادامه داد: در مورد شمر لعنت الله هم شیخ عباس قمی می گوید از مادر او خلافی سر زد و نتیجه آن فعل به وجود آمدن شمر از نطفه چوپانی شد.

حجت الاسلام زاهدی ابراز داشت: از برکات دوری از مال حرام ایجاد نور علم در وجود انسان و قدرت است همانطور که حضرت یوسف عالم عصر خود بود.

وی اظهار داشت: در موقع انتخاب همسر  کسی را باید انتخاب کرد که به این گونه مسائل اهمیت بدهد و شریک زندگی خود را در پرهیز از مال شبهه‌ناک یاری دهد و بعد از آن در مقام تربیت فرزندان باید اول از همه خود ما از مال حرام پرهیز داشته باشیم تا فرزندانمان هم از ما یاد بگیرند.

این استاد اخلاق حوزه با اشاره به ضرورت یادگیری احکام کسب و کار برای کاسبان، تاکید کرد: در رساله های عملی آمده است که کسی که می خواهد کسب و کاری انجام دهد احکام آن را بداند تا در گناه نیفتد. /929/ت302/ن

ارسال نظرات