خطر سیاسی و اجتماعی حسادت از زبان آیت الله مظاهری
وی بیان داشت: امالفضل شوهری دارد مانند امام جواد(ع) که از هر نظر یک انسان کامل است که تمام ویژگیهایی که یک زن از شوهرش انتظار دارد به طور بارز در ایشان وجود دارد؛ اما این زن با کمال وقاحت دست به چنین عمل زشتی زد و امام جواد(ع) را مسموم کرد؛ در موارد دیگر قساوت و حسادت او به جایی میرسد که در موقع شهادت حضرت، هلهله میکرده و میرقصیده و یا این که العیاذبالله بدن مبارک ایشان را از پشت بام به کوچه انداخته است، که ان شاء الله دروغ باشد.
استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: بعد از آن که مأمون امالفضل را با آن تشریفات به ازدواج امام جواد(ع) در آورد، پس از آن که مدتی در بغداد ماندند، به بهانه حج به مکه آمدند و سپس به مدینه رفتند و با مادر امام هادی(ع) ازدواج کردند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: پس از آن که مأمون فوت کرد، معتصم حکومت را به دست گرفت و مانند پدرش که امام رضا(ع) به نزد خود آورد، او نیز حضرت جوادالائمه را با تشریفات به بغداد احضار کرد و سپس به دست امالفضل و حسادت ناشی از این که چرا امام ازدواج کرده است ایشان را به شهادت رساندند.
وی اظهار داشت: حسادت دوم از جلسهای بود که معتصم برای محاکمه فردی که دزدی کرده بود، تشکیل داد و از علمای مختلف میخواست که حکمی برای او صادر کنند، که حضرت جواد(ع) با تقیه و با اشاره به آیه قرآن حکم به قطع چهار انگشت او را داد، که بهترین حکم شناخته و با تشویق حاضران روبه رو شد، البته همین تشویقها مقدمات حسادت علمای حاضر در جلسه را فراهم کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به داستان حضرت یوسف اظهار داشت: پسران حضرت یعقوب افراد جاهلی نبودند، هرچه باشد فرزندان پیامبر خدا هستند؛ اما زمانی که دیدند پدرشان یوسف را بیشتر دوست دارد، توسط حسادتشان تصمیم به کشتن برادر خود گرفتند.
وی بیان داشت: استاد بزرگوار ما آیتالله مرعشی گاهی در شوخیهای خود میفرمود«حسادت شتری است که درب خانه همه ما خوابیده است.»
آیتالله مظاهری در پایان خاطرنشان کرد: انسان باید روی حذف این صفت رذیله کار کند و اگر نتوانست ریشه آن را بزند، حداقل باید جلوی آن را بگیرد که به قول امام خمینی(ره) این کار چهل سال خون جگر خوردن میخواهد. /9392/پ202/س