فرزندان را فدای اشتغال نکنیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محسن عباسی، کارشناس و مشاور تربیتی خانواده، در برنامه پرسمان که از رادیو معارف پخش میشد، به ارائه بحث حضور اجتماعی زنان پرداخت و گفت: یکی از مشکلاتی که در زندگیهای مشترک امروزی کم نیست، جذاب نبودن محیط خانه برای اعضای خانواده است، زن و شوهر یا فرزندان گلایه دارند که خانه جذاب نیست.
وی ادامه داد: یکی از پایههای اصلی تربیت در دنیای امروز این است، که ما هر چقدر میتوانیم اعضای خانواده را به خانه دلگرم کنیم، لازم نیست اعضای خانواده بیرون از خانه باشند تا جذابیتها چشم آنها را به خودش خیره کند.
حجتالاسلام محسنی ابراز داشت: در محیط خانه اگر جذابیت سالم نباشد، اعضای خانواده به دنبال پیدا کردن جذابیت میگردند، مثلاً اینترنت که یک وسیله ارتباطی در دسترس برای همه اعضای خانواده است، میتواند جذابیتهای انحرافی درست کند.
این کارشناس تربیتی ابراز داشت: وقتی اعضای خانواده وارد خانه میشوند، باید قدم به قدم نزدیک شدن به یک محیط گرم و جذاب را حس کنند، یکی از اصلیترین عوامل جذاب شدن محیط خانه، رفق و مدارا است.
وی ادامه داد: روایتی در اصول کافی از پیامبر اکرم (ص) نقل شده که حضرت میفرمایند «رفق بر چیزی نهاده نمیشود، مگر آن که آن را زینت میبخشد و از چیزی هم جدا نمیشود، مگر اینکه آن را زشت میکند».
حجتالاسلام عباسی اظهار داشت: خانهای که در آن رفق و مدارا وجود ندارد، پس صفت مقابل آن، یعنی لجاجت و تنش وجود دارد، در روایت دیگری از پیامبر اکرم (ص) آمده «اگر رفق یک مخلوق بود و جسم داشت که دیده میشد، هیچ کدام از مخلوقات الهی نیکوتر و زیباتر از آن نبود».
وی خاطر نشان کرد: امروزه خانوادهها به دکوراسیون و نمای ظاهری خانهها خیلی اهمیت میدهند، اما زیبایی معنوی که همان رفق و مدارا است، برایشان اهمیتی ندارد.
این کارشناس مسائل خانواده در پاسخ به پرسش «نظر شما این است که خانمها در خانه بمانند و هیچ کاری جز خانهداری و فرزند داری نکنند، مگر خانمها نباید پیشرفت کنند و کاری انجام دهند؟» گفت: من اصلاً نمیگویم یک زن به هیچ کاری غیر از خانهداری و فرزند داری دست نزند، من معتقدم اگر یک زن بخواهد در زمینه مادری و همسری خوب کار کند، باید حضور اجتماعی داشته باشد.
وی افزود: یک خانم خانهدار باید اهل مطالعه و معرفت باشد، درباره مسائل دینی به عنوان زن مسلمان و مسائل اجتماعی به عنوان زنی که در جامعه امروز زندگی میکند، باید اطلاعات داشته باشد، اگر اطلاعات کافی در مسائل گوناگون نداشته باشد، شاید نتواند مادری موفق باشد، مادری که نتواند با رایانه کار کند، نمیتواند فرهنگ استفاده از آن را به فرزندش بیاموزد.
این کارشناس حوزوی مسائل خانواده اظهار داشت: یک خانم خانهدار موفق کسی است، که کارهای خانه را مدیریت کند، نکته مهم در این زمینه این است که، مدیر موفق کسی است که اولویتها را در خانهاش فراموش نکند، مادران باید به علاقهمندیهایشان برسند، اما باید بدانند که بعضی کارها وقت محدودی دارد و اگر زمانش گذشت دیگر نمیشود این کارها را انجام داد، مادری هم وقت محدودی دارد و بچه تا یک زمان مشخص تربیت پذیر است.
وی در پایان تاکید کرد: یک مدیر موفق کسی است که به کارهایی که در زمان محدود دارد و از عهده دیگران بر نمیآید، بیشتر اهمیت دهد، مادری از کارهایی است که وقتش محدود است و از عهده کس دیگری جز مادر برنمیآید، پس حضور یک مادر در کارهایی که به آنها علاقه دارد، با رعایت اولویتها، اشکال ندارد، یک زن باید بداند که اشتغال را میتواند فدای همسر و فرزندان کند، اما همسر و فرزندان را نباید فدای شغل کند. /9194/پ202/ن