معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم؛
روحانیان برای تأثیرگذاری بیشتر به گفتههای خود عمل کنند
خبرگزاری رسا ـ معاون تهذیب حوزه علمیه برادران استان قم گفت: در زمان غیبت امام زمان وظیفه ارشاد مردم چه در محیط خانواده و چه در اجتماع بر عهده طلاب است، البته خود روحانیون باید عملکننده به سخنانشان باشند تا تأثیر بسزایی بر مردم بگذارند.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، حجتالاسلام محمد همتیان در جلسه درس اخلاق که در موسسه آموزش عالی حوزوی خواهران معصومیه(س) قم برگزار شد طی سخنانی، تمایز انسان از دیگر موجودات را داشتن هدایت تشریعی علاوه بر هدایت تکوینی و فرستادن چهار هادی از سوی خداوند دانست و اظهار داشت: خداوند در قرآن فرموده: «رَبُّنَا الَّذی أَعْطى کُلَّ شَیْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدى؛ پروردگار ما همان کسى است که به هر موجودى، آنچه را لازمه آفرینش او بوده داده سپس هدایت کرده است»(طه/50) هدایت یکی از براهین متقن خداشناسی است و میتوان با مشاهده آنچه در عالم جاریست متوجه شد که این عالم صاحبی خدا نام دارد.
وی ادامه داد: سراسر این عالم نظم است و هر چیزی در مسیر خودش حرکت میکند. همانطور که میبینیم اجرام آسمانی با این جثههای بزرگ و تحرکشان هیچ برخورد و تصادفی ندارند چرا که خداوند فرموده: «کُلٌّ فی فَلَکٍ یَسْبَحُونَ»؛ هر یک در مدارى در حرکتند. این هدایت و نظام بیبدیع را خدای علیم و قدرتمند به وجود آورده است.
حجتالاسلام همتیان با توجه به اینکه خدا خالق همه عالم است و تمام موجودات وجود خود را از او گرفتهاند به این آیه شریفه اشاره کرد: «کَیْفَ تَکْفُرُونَ بِاللَّهِ وَ کُنْتُمْ أَمْواتاً فَأَحْیاکُمْ ثُمَّ یُمیتُکُمْ ثُمَّ یُحْییکُمْ ثُمَّ إِلَیْهِ تُرْجَعُونَ»؛ چگونه به خداوند کافر مىشوید؟! در حالى که شما مردگان (و اجسام بىروحى) بودید، و او شما را زنده کرد سپس شما را مىمیراند و بار دیگر شما را زنده مىکند سپس به سوى او بازگردانده مىشوید.(بقره/28) کیف در این آیه استفهامی و به معنای تعجب و توبیخ است که چطور چشم خود را بر حقایق میبندید و حال آنکه خدا حق حیات به گردن شما دارد.
معاون تهذیب استان قم گفت: خداوند برای انسان هم از نظر خلقت و هم از نظر برنامه هدایت حساب ویژهای باز کرده است.با توجه به این آیه: «فَإِذا سَوَّیْتُهُ وَ نَفَخْتُ فیهِ مِنْ رُوحی فَقَعُوا لَهُ ساجِدینَ»؛ هنگامى که آن را نظام بخشیدم و از روح خود در آن دمیدم، براى او به سجده افتید. این یکی از وجوه تمایز انسان از دیگر موجودات است زیرا روح انسان ورای روح حیوانی است که روح حیوان مادیست و با مردن تمام میشود و انسان بعد از مرگ زنده میشود.
وی یادآور شد که خلقت ویژه ملتزم هدایت ویژه است و تاکید کرد: هدایت تکوینی عالم هزاران سال است که تغییر نکرده اما انسان هر روز در زندگی تنوع و تجدد داشته و هدایتی افزون بر تکوینی دارد. خداوند علاوه بر هدایت تکوینی، هدایت تشریعی را برای انسان قرار داده است. خداوند در آیه سوم سوره انسان فرموده: «إِنَّا هَدَیْناهُ السَّبیلَ إِمَّا شاکِراً وَ إِمَّا کَفُوراً»؛ ما راه را به او نشان دادیم، خواه شاکر باشد (و پذیرا گردد) یا ناسپاس!
اولین هادی انسان:
حجتالاسلام همتیان با اشاره به اینکه اولین هدایتگر، عقل انسان است حدیثی نقل کرد و گفت: امام موسی کاظم علیهالسلام فرمودند: «ان اللّه على الناس حجتین حجة ظاهرة و حجة باطنة، فاما الظاهرة فالرسل و الأنبیاء و الائمة و اما الباطنة فالعقول؛همانا خداوند دو حجت بر مردم دارد:حجت ظاهر که همان انبیا هستند و حجت باطن که عقل انسانهاست.» (اصول کافی/ج1/ص363)
دومین هادی انسان:
وی افزود: خدای متعال برای نشان دادن راه صحیح سلسله انبیا را قرار داد و لذا اولین انسان خود پیامبر بود. طبق روایت صد و بیست و چهار هزار پیامبر با سطوح مختلف که برخی دارای شریعت یا کتاب ویا اولوالعزم بودند و دیگران نبودند، ولی با یک پرچم هدایت بشر را به دوش کشیدند.
سومین هادی انسان:
حجتالاسلام همتیان گفت: پس از مرگ پیامبر و بعد از انجام رسالت ایشان، به فرمان خدا جانشینان و وصیان بر حق او که نام آنها در آیات قرآن و سخن پیامبر ذکر شده هدایتگر انسان هستند. اولین آنها امیرالمومنین علی علیهالسلام و آخرینشان حضرت مهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف که اکنون هدایت بشر را به عهده گرفته است.
چهارمین هادی انسان:
معاون تهذیب حوزه علمیه برادران استان قم در مورد نقش روحانیون ابراز داشت: در زمان غیبت امام زمان وظیفه ارشاد مردم چه در محیط خانواده و چه در اجتماع بر عهده طلاب است. البته خود روحانیون باید عملکننده به سخنانشان باشند تا تأثیر بسزایی بر مردم بگذارند./9191/د101/ن
ارسال نظرات