رییس جمهور همه ملت ایران هستم نه یک جریان/ دولت شایستهسالار تشکیل میدهم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حسن روحانی، رییس جمهور منتخب مردم ایران در نخستین نشست خبری خود که ساعت 16 امروز با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در سالن اجتماعات مجتمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، بر انجام وعدههای انتخاباتی خود متعهد شد.
متعهد به تحقق وعدههایم هستم
وی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را اعلام اعتماد، مشارکت فعال و آغاز فصل نو برای ملت ایران دانست و اظهار داشت: ملت ایران وعدههای انتخاباتی را فراموش نخواهد کرد، کشور نیاز به همدلی و وحدت دارد، توهینها و تخریبها را برای همیشه از یاد ببریم و فراموش کنیم، به فکر کشور و آینده کشور باشیم و از تجربه اندوخته گذشته درس بگیریم و به آینده و راه نجات کشور بیاندیشیم.
حجتالاسلام روحانی بیان داشت: دولت تدبیر و امید طبق وعده در راه نجات اقتصاد کشور، احیای اخلاق و تعامل سازنده با جهان با مشی اعتدالی، اهداف ملی را دنبال خواهد کرد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار واحد مرکزی خبر که پرسیده بود، با شعار اعتدال اعتماد مردم را جلب کردید و در این انتخابات پیروز شدید، مصداقهای اعتدال در عرصههای سیاسی و اقتصادی چیست، گفت: اعتدال همان مشی و شیوه ای که در زمینههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی راه تندروی افراط و شعار، راه خودمحوری، خودشیفتگی را نمیپیماید، عقلانیت و اعتدال متکی بر مشورت، خرد جمعی، هزینهها و فایدهها و متکی بر اینکه مسیر قانونگرایی را دنبال کند در مسیر افراط و تندروی و یا تفریط قرار نگیرد.
رییس جمهور منتخب اظهار داشت: در امور اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دولت مستقیما دخالت نخواهد کرد بلکه بیشتر از انجمنها، تشکلهای صنفی و تخصصی بهره خواهم برد و با بهرهمندی از نظر صاحبنظران تصمیم خواهم گرفت و در مقام عمل تا جایی که امکانپذیر است کار به خود مردم واگذار خواهد شد.
اولویت نخست دولت رسیدگی به مسائل اقتصادی است
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه 6 سیما که پرسید با توجه به اینکه دولت شما دولت تدبیر و امید است مهمترین برنامه در حوزه اقتصاد و بهبود وضعیت اقتصادی مردم چیست و دوم اینکه در 24 خرداد مردم بالاترین سطح دموکراسی را به نمایش گذاشتند که مورد توجه دولتهای دیگر قرار گرفت، دولت شما از موفقیتهای به وجود آمده برای تعامل با حوزههای دیگر چگونه برخورد خواهد کرد؟ اظهار داشت: اولین اولویت، مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است، برای این کار ضروری است در دو مرحله به فکر نیازهای فوری مانند کالاهای اساسی آن هم در مقطعی که نزدیک ماه مبارک رمضان هستیم باشیم، البته با کمک دولت فعلی باید یک نوع همایری صورت گیرد و دوستان با دولت در تماس هستند و کمیتههای مشترکی تشکیل خواهد شد که به نیازهای فوری مردم در دو ماهه اخیر رسیدگی شود و در مرحله دوم برنامهریزی برای ماههای آتی و آرامش یافتن و ثبات یافتن اقتصاد در کشور است.
حجت الاسلام روحانی بیان داشت: در این زمینه توجه خواهد شد که ظرفیتهای موجود اقتصادی فعال شود، نواقص موجود مانند بخشهایی که در اقتصاد فعال نیست با برنامهریزی فوری فعال شود، نقدینگی کنترل و به سمت تولید هدایت شود که اگر این کار سامان پیدا کند اولین قدمها برداشته خواهد شد و آثارش در همان ماههای اولیه در بازار خود را نشان خواهد داد و همه بازارها به تعادل خواهد رسید.
سیاست ما تعامل به همه کشورها است
وی گفت: دولت جدید احساس میکند فرصت جدیدی برای تعامل با سطح دنیا به وجود آمده و این فرصت را مردم آفریدند، این فرصت حضور فعال مردم است، امیدواریم که همه کشورها از این فرصت استفاده کنند که نتیجه استفاده از این فرصت به منافع متقابل میانجامد و قطعا تعامل با دولت آینده جمهوری اسلامی نه تنها به نفع کشور بلکه به نفع منطقه و جهان خواهد بود.
وی در ادامه در پاسخ به خبرنگار الجزیره درباره روابط دولت یازدهم با کشورهای همسایه گفت: اولویت دولت در سیاست خارجی روابط دوستانه و نزدیک با همه همسایگان خواهد بود، با پانزده کشور همسایه یک رابطه بسیار نزدیک با حسن همجواری و با دوستی و روابط متقابل شکل خواهد گرفت. حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی ویژگیهای خاص خود را دارند و به دلیل اهمیت استراتژیک خلیج فارس، با کشورهای جنوب خلیج فارس نه تنها همسایهایم بلکه برادر هم هستیم و با عربستان سعودی نه تنها همسایه و برادر بلکه قبلهگاه همه مسلمانان در آن کشور است و ما رابطه بسیار نزدیکی از لحاظ فرهنگی، تاریخی و منطقهای با همدیگر داریم، صدها هزار نفر از مردم کشور ما در سال برای زیارت خانه خدا به آن کشور سفر میکنند و تعداد زیادی از اتباع عربستان سعودی به کشور ما سفر میکنند، زمینه تعامل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بین دو کشور بسیار فراهم است.
وی با بیان اینکه اولین تفاهمنامه امنیتی بین ایران و عربستان سعودی از طرف ایران با امضای بنده بود، ابراز امیدواری کرد که در دولت آینده روابط بسیار خوب با همسایگان به ویژه با عربستان سعودی داشته باشیم.
مشکل سوریه را مردم سوریه باید حل کنند
حجت الاسلام روحانی با اشاره به بحران کشور سوریه گفت: حل مسائل سوریه به عهده مردم سوریه است، تصمیمگیری نهایی نسبت به سرنوشت سوریه، ملت سوریه است، البته ما با تروریسم و جنگ داخلی و دخالتهای کشورهای دیگر که میخواهند در امر سوریه مداخله کنند مخالف هستیم. امیدواریم با کمک همه کشورها منطقه و جهان هرچه زودتر صلح و آرامش به کشور سوریه برگردد و آنچه هدف ملت سوریه است در آن کشور محقق شود.
رییس جمهور منتخب در پاسخ به خبرنگار فارس که پرسید در تبلیغات انتخاباتی بر این موضوع تأکید کردید که جشن پیروزی خود را زمانی خواهید گرفت که جوانان شاغل شده و بیکاری از کشور رخت بسته باشد، فکر میکنید در دولت شا چه زمانی جشن پیروزی برای رفع معضل اشتغال برگزار خواهد شد. گفت: مسأله اشتغال بسیار مهم و دغدغه اکثریت خانوادهها است و حل اساسی مسائل اشتغال با رونق اقتصادی است، زمانی که رونق اقتصادی درست شود و محیط کسب و کار بهبود پیدا کند مسأله اشتغال هم حل خواهد شد، وقتی میگوییم اشتغال حل میشود قدم به قدم نرخ بیکاری کاهش پیدا میکند و به یک رقم قابل قبول خواهیم رسید که تک رقمی شدن آرزوی ما است.
وی بیان داشت: برای رونق اقتصادی باید زمینه را آماده کنیم، اولین قدم قانونی که مجلس شورای اسلامی درباره بهبود فضای کسب و کار تصویب کرده، دولت آییننامههای آن را تدوین و ابلاغ خواهد کرد.
حجت الاسلام روحانی گفت: دولت مشکلات را حل کرده و در سالهای اول، نخستین آثار این مسأله را ببینیم، هر زمان رقم بیکاری تک رقمی شد جشن کوچکی خواهیم گرفت و وقتی به نرم جهانی رسیدیم جشن ملی خواهیم داشت.
تحریم یک ابزار ارتجاعی است
وی در پاسخ به سوالی در زمینه زمان کاهش تحریمها بیان داشت: مسأله تحریم یک معضلی است که امروز با آن مواجه هستیم، همه میدانیم که این تحریم ظالمانه است و ملت ایران کاری نکرده که استحقاق تحریم داشته باشد، کاری که در ایران انجام شده کاملا قانونی و در چارچوب مقررات بینالمللی بوده است.
حجت الاسلام روحانی استفاده از ابزار تحریم را یک ابزار ارتجاعی دانست و گفت: دوره تحریم گذشته و به ویژه در دنیای امروز که غرب با معضلات اقتصادی مواجه است و خود آنها میدانند که این تحریم به ضرر خود غرب است، این تحریم اگر سودی داشته باشد برای اسرائیل دارد و برای هیچ کشور دیگری سودی ندارد.
وی بیان داشت: اساس تحریم مبنای درستی ندارد، برای کاهش مسأله تحریم دو اقدام صورت خواهد گرفت، قدم گذاشتن در مسیر شفافیت بیشتر است، البته برنامههای هستهای ما کاملا شفاف است و ما حاضریم شفافیت بیشتری را نشان دهیم و برای همه دنیا روشن کنیم که اقدامات جمهوری اسلامی ایران کاملا در چارچوبهای بینالمللی است. ثانیا اعتماد متقابل بین ایران و سایر کشورها را ارتقا خواهیم داد و هرجا که اعتماد بخواهد خدشهدار شود تلاش خواهیم کرد که این اعتماد سر جای خودش برگردد.
رییس جمهور منتخب اظهار داشت: راهحل برای پایان دادن به تحریم اعتماد متقابل و شفافیت بیشتر در چارچوب مقررات و موازین بینالمللی است و در هر دو زمینه قدم خواهیم برداشت و این تحریم را کاهش میدهیم.
وی به خبرنگار رادیو سراسری ایران قول داد از طریق رادیو با مردم صحبت کند و اظهار داشت: سخن گفتن و گزارش دادن به مردم یک افتخار برای بنده و دولت تدبیر و امید خواهد بود، اما اینکه به طور منظم و یا فصلی این کار صورت بگیرد الان زود است که قولی در این باره دهم اما از طریق رسانه ملی و به ویژه رادیو، در مقاطع مختلف با مردم ایران سخن خواهم گفت.
حجت الاسلام روحانی در پاسخ خبرنگار ایرنا گفت: راهحل اساسی اقتصاد، رونق تولید، هدایت پساندازهای مردم و هدایت نقدینگی به سمت تولید است، بانکها باید به صورت بنگاههایی سرمایه لازم را برای تولید مهیا کنند، آماده شوند و تشویقی برای پساندازها به سمت تولید انجام گیرد. هدف از بیان تولید تنها کشاورزی و صنعت نیست بلکه بخش توریسم هم از موارد اشتغالزا است.
مسکن مهر و یارانه ادامه می یابد
وی ادامه داد: اصل مسکن مهر باید تکمیل شود، اشکالات آن باید رفع شود و از لحاظ مکان و امکانات، برخی جاها به صورت یک خوابگاه درآمده که باید تبدیل به شهرک شود.
رییس جمهور منتخب افزود: یارانه نقدی فعلی ادامه خواهد یافت و برای ادامه مسیر از همین فردا مصمم هستیم یک کمیته مشترکی بین دوستان اقتصادی و برخی نمایندگان مجلس برای مراحل بعدی بحث یارانه تشکیل دهیم.
دوران سخن گفتن از تعلیق گذشته است
وی در پاسخ خبرنگار فرنس 24 مبنی بر از سرگیری مذاکرات و تعلیق غنیسازی اورانیوم گفت: دیگر دوره آن گذشته که از تعلیق حرف زده شود، ما در شرایط خاصی هستیم، ما راههای بسیار دیگری برای اعتمادسازی داریم؛ در گذشته توافقی که با آقای شیراک کردیم میتوانست راهحل نهایی باشد که آلمانها هم با آن موافقت کردند و متأسفانه انگلیسیها با فشار آمریکاییها موافقت نکردند و کار ناقص باقی ماند.
وی در پاسخ به این سوال که نماد شما کلید بود، اولین قفلی که کلید روحانی باز میکند چه خواهد بود گفت: اولین قفل باز شد. اولین مسأله ما سرمایه اجتماعی بود که با حضور و مشارکت مردم در انتخابات ارتقا یافت و پس از انتخابات هم شادمانی سراسری مردم در کشور نشان داد که اعتماد مردم و نشاط مردم ایران باز هم برترین است.
رییس جمهور همه ملت ایران هستم
حجت الاسلام روحانی درباره بازگشایی خانه سینما و پیگیری مطالبات اصلاحطلبان گفت: صمیمانه از همه آنهایی که حمایت کردند تشکر میکنم، اما یادمان باشد از امروز من رییس جمهور منتخب همه مردم ایران هستم، آنچه وظیفه من است این است که به خواست همه ملت ایران توجه کنم و از خدا هم توفیق میخواهم به همه مطالبات به حق مردم بتوانم جامه عمل بپوشانم. به عنوان رییس جمهور منتخب ملت بزرگ ایران اجرای قانون اساسی را وظیفه خود میدانم و به این عهدم برای اجرای تمام اصول قانون اساسی به ویژه فصل سوم قانون اساسی پایبند خواهم بود.
وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای ایجاد نظام باشگاهداری در ورزش دارید بیان داشت: اولا برای تیم ملی آرزوی موفقیت و پیروزی میکنم. ثانیا جوانان بسیار علاقهمند به ورزش هستند و اقدامات بسیاری صورت گرفته و نواقصی هم وجود دارد، متعهد میشوم که مسأله ورزش نه تنها به عنوان بحث ورزش بلکه به عنوان سلامت و عامل نشاط جامعه و حتی غرور ملی مورد توجه ویژه دولت قرار گیرد.
اعتماد متقابل راهحل مذاکرات
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که پرسید اگر به دولت شما از جانب 1+5 پیشنهاد شود که در آن تعلیق بخشی از غنیسازی وجود داشته باشد آیا قبول میکنید و نظرتان در باره مذاکرات آلماتی 1 چه بود، گفت: سؤالات جزئی باید در فرصت خود بحث شود.
رییس جمهور منتخب مردم ایران با اشاره به اهمیت مسأله هستهای کشور تصریح کرد: مذاکرات را با 5+1 فعالتر خواهیم کرد و معتقد هستیم که صرفا راهحل موضوع هستهای مذاکراتی و اعتماد متقابل است، نه تهدید و تحریم.
وی تأکید کرد: حقوق مسلم ملت ایران همواره مدنظر دولت آینده خواهد بود و این دولت تلاش خواهد کرد تا تحریم ظالمانه را قدم به قدم از سر این مردم رفع کرده و روابط بهتری را با کشورهای جهان به ویژه همسایگان برقرار کند.
حفظ دولت سوریه تا انتخابات بعدی
حجتالاسلام روحانی در پاسخ به خبرنگار ان اچ کی ژاپن که درباره تسلیحاتی کردن سوریه سؤال کرده بود، گفت: مشکل سوریه با رأی و نظر مردم سوریه حل و فصل خواهد شد.
وی افزود: آنچه مورد نگرانی ملت ما است مداخلات خارجی و جنگ داخلی این کشور است که باید پایان بپذیرد، دولت فعلی سوریه رسمی است و تا انتخابات بعدی باید مورد نظر همه کشورهای جهان باشد و در انتخابات 2014 هم هرچه رأی بر نظر مردم بود حاکم است.
خبرنگار روزنامه ایران سپید ویژه نابینایان در بخشی از این نشست خبری به ایراد سخنان خود پرداخت و با بیان اینکه دهها سال است معلولان به ویژه نابینایان تنها به صورت سمبلیک مورد عنایت قرار گرفتهاند، از حجتالاسلام روحانی پرسید که آیا تصمیم راهبردی برای رفع مشکل این افراد دارد.
اجازه نمیدهم در دولت آینده به کسی توهین شود
وی سخنان خود را با بیان اینکه یک احمدی نژادی هست و به سبب حفظ نظام و سربلندی ایران و توصیه رهبر معظم انقلاب پا به رکاب دولت دکتر روحانی گذاشته و در این زمینه تلاش خواهد کرد، پرسید: شنیده میشود شما میخواهید مدیران شایسته دولت دهم را درو کنید، آیا از آنان استفاده میکنید؟
خبرنگار روزنامه ایران سپید گفت: تک تک ایرانیان به عنوان سلولهای بدن کشور سرافراز ایران خواهش میکنیم چه در زمینه داخلی و خارجی سبب سربلندی ایران شوید و دشمنان داخلی و خارجی را شادمان نکنید.
حجتالاسلام روحانی در پاسخ به سؤالهای مطرح شده، ابراز کرد: رسیدگی به وضعیت معلولان در اولویت کار دولت خواهد بود و این وظیفه انسانی اسلامی دولت آینده است.
وی با بیان اینکه گفتیم کلید داریم اما داس نداریم، افزود: دولت آینده دولت کارآمد و شایستهسالاری را مناط کار خود قرار میدهد، همه افرادی که در این هشت سال تلاش کردند و مدیر شایسته هستند در برابر آنها تواضع میکنم و از آنها استفاده خواهد شد.
وی گفت: البته اگر کسی اتوبوسی آمده باشد و بیبلیط آمده باشد خودش بلیط نگرفته است، امیدوارم در دولت آینده از همه مدیران شایسته و متعهد استفاده شود، متعهد میشوم و به سهم خودم اجازه نخواهم داد در دولت آینده به کسی توهین یا تهمت زده شود.
رییس جمهور منتخب مردم ایران بر استقرار اخلاق، برادری و محبت تأکید کرد و گفت: با یگانگی و برادری میتوان کشور را پیش برد، همه جا باید سبب سربلندی کشور باشیم، اول باید در داخل تلاش کنیم اگر کسی فاصله گرفته جذبش کنیم، جذب اولین قدم است.
دشمن ناچار به تعظیم برابر ملت ایران است
وی ادامه داد: مردم اگر نقد و نظری دارند نباید فوری آنها را دشمن کرد، فکر نمیکنم به آن صورت در کشور دشمن باشد، ملت دوست کشور و نظام و زیر خیمه ایرانیت، اسلامیت و ولایت هستند اگر کسی گلهای دارد باید جذب شود.
حجتالاسلام روحانی اظهار کرد: ممکن است دشمنانی داشته باشیم و داریم، اما حداکثر تلاش ما این است که به دشمن بفهمانیم که ناچار است در برابر ملت بزرگ ایران سر فرود بیاورد نه دشنه خود را نشان دهد و ملت با حضور خود در انتخابات این قدرت را نشان داد.
وی با اشاره به سفرهای تبلیغاتی خود گفت: شور و هیجان مردم نشان میدهد که عاشق کشور، توسعه و سربلندی ایران هستند و دشمن این قدرت را دید و حتما اگر دشمنی هست بر آن دشمن تأثیر گذاشته و اگر کسانی به فکر دشمنی آینده هستند ادامه نخواهند داد.
رییس جمهور منتخب در پاسخ به خبرنگار بی بی سی که درباره تعامل سازنده ایران با جامعه جهانی پرسیده بود و پرسیده بود که وی برای بهبود روابط ایران و انگلیس که سطح روابط دیپلماتیک کاهش یافته، برنامهای دارید، دولت انگلستان را از اصل کلی نظام مستثنی ندانست.
وی افزود: با همه کشورهای جهان که آنها را به رسمیت میشناسیم اگر مشکلاتی داریم مبنای دولت رفع آن است، اما مبنای ما احترام متقابل و در نظر گرفتن حقوق حقه ملت ایران است و امیدواریم با منطق و عقلانیت و مسیر اعتدال بتوانیم مشکلاتی که بین ما و کشورهای دیگر را حل و فصل کنیم.
حجتالاسلام روحانی همچنین در پاسخ به خبرنگار عصر اقتصاد که پرسیده بود، در گذشته با تعطیلی شورای گفتوگو و اجرای سلیقهای اصل 44 قانون اساسی شرایط برای ریزش اقتصادی فراهم شد، آیا در زمینه تصمیمگیریهای اقتصادی تغییراتی خواهید داد، گفت: دولت حتما قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار را دنبال خواهد کرد.
وی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه را احیا خواهیم کرد، گفت: معتقدم که سیاستهای کلی اصل 44 به دقت اجرا نشده و باید همه سیاستها به دقت اجرا شود؛ دولت ملزم است قانون را اجرا کند اما اگر هرجایی نظری داشته باشد به صورت لایحه تقدیم مجلس خواهد کرد و نمایندگان مجلس با دولت آینده همکاری خواهند کرد.
رییس جمهور منتخب مردم ایران به سؤال خبرنگار ای آی دی آلمان که گفته بود، جامعه بینالملل به دولت تدبیر و امید بسیار امید دارد، آیا سیاستهای شما به قبل از سال 2005 باز خواهد گشت، پاسخ داد: اساس سیاست تعامل سازنده با دنیا است.
وی گفت: حتما با این انتخابات و این حضور مردم، شرایط در سطح جهان عوض شده است؛ ببینید افکار عمومی دنیا، رسانهها و سیاسیون چگونه به ایران نگاه میکنند، جو حاکم بر دنیا حتما تأثیرگذار است و به فرصت نو تبدیل میشود و در این فرصت روابط ما با دنیا روابط بهتری خواهد بود.
رییس جمهور منتخب مردم ایران در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به خبرنگار بهار که به تعطیلی انجمن صنفی روزنامهنگاران اشاره کرده بود و خواسته بود تا این انجمن بازگشایی شود، بر بازگشایی آن تأکید کرد.
وی گفت: نه تنها آن انجمن را بلکه معتقدم هر انجمنی را طبق قانون باید فعال کنیم چراکه این انجمنهای صنفی بهترین راه برای اداره مسائل جامعه هستند و اداره مسائل جامعه باید به انجمنهای حرفهای سپرده شود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار هیسپان تی وی که درباره جایگاه کشورهای آمریکای لاتین در توسعه روابط ایران با کشورهای دیگر پرسیده بود، پاسخ داد: اولویت توسعه در قدم اول کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی و کشورهای غیر متعهد است و دنبال توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین نیز خواهیم بود.
دولت شایستهسالار تشکیل می دهم
حجتالاسلام روحانی در پاسخ به این سؤال خبرنگار پرس تی وی که پرسید، آیا شما در کابینه دولت تدبیر و امید، دولت وحدت ملی را تشکیل میدهید، گفت: دولت آینده دولت فراجناحی و شایستهسالار خواهد بود، در آن دولت همه نیروهای شایسته از اعتدالگرایان، اصلاحطلبان و اصولگرایان حضور خواهند داشت و هیچ محدودیتی در این زمینه نخواهد بود.
خبرنگار تلویزیون ان بی سی آمریکا با بیان اینکه وزارت خارجه آمریکا به جنابعالی و مردم ایران پیام تبریک داد و میخواهند وارد مذاکرات مستقیم با ایران شوند آیا میپذیرید، که رییس جمهور منتخب ایران هرگونه سخن از رابطه با آمریکا را منوط به رعایت پیششرطهایی دانست.
وی تصریح کرد: مسأله رابطه ایران با آمریکا مسأله پیچیده و دشواری است و ساده نیست، یک زخم کهنهای وجود دارد باید تدبیر بشود برای اینکه این زخم درمان شود؛ البته دنبال ادامه تنش یا توسعه تنش نخواهیم بود.
حجتالاسلام روحانی گفت: عقل سلیم حکم میکند که دو ملت و دو کشور بیشتر به فکر آینده باشند و برای گذشتهها راهحل پیدا کنند، اما هرگونه سخن گفتن با آمریکا افزون بر اینکه باید بر مبنای احترام متقابل و منافع متقابل و از موضع برابر باشد حتما دارای شرایطی است که به آن شرایط باید عمل شود.
از حقوق ملت کوتاه نمیآیم
وی ادامه داد: آمریکاییها همانطور که در بیانیه الجزایر قید شده باید تصریح کنند در امور داخلی کشور هرگز مداخله نخواهند کرد و تمام حقوق حقه ملت ایران از جمله حقوق هستهای را به رسمیت بشناسند و سیاستهای یکجانبهگرایی و یا زورمندارانه را نسبت به ایران کنار بگذارند.
رییس جمهور منتخب مردم ایران تأکید کرد: همه باید بدانند که دولت آینده از حقوق حقه ملت ایران هرگز کوتاه نخواهد آمد و بر این مبنا آماده هستیم تنشها کاهش پیدا کند و حتی اگر حسن نیت دیدیم میشود برای زمینهسازی اعتماد هم در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی قدمهای خوبی برداشت.
وی در پاسخ به خبرنگار روزنامه اعتماد که پرسیده بود برای رفع محدودیت از برخی چهرههای سیاسی که از سران انقلاب بودند چه برنامهای دارید، گفت: مردم فضا را به فضای دوستی، تعامل و فرهنگی تبدیل کردند و مطمئن هستم در بسیاری از امور نباید عجله کنیم و باید آن را به زمان خود واگذار کنیم.
حجتالاسلام روحانی اظهار کرد: بسیاری از امور کار رییس جمهور و قوه مجریه به تنهایی نیست و باید سه قوه با هم تلاش کنند، کاملا امیدوارم که فضا تغییر خواهد کرد و زمینه تحقق بسیاری از خواستههای مدنظر فراهم شود.
خبرنگار ایلنا هم از برنامه فوری حجتالاسلام روحانی در زمینه افزایش مزد کارگران و نجات آنان از وضعیت فعلی پرسیده بود که وی پاسخ داد: این تنها قول بنده نیست، طبق قانون باید افزایش حقوق با افزایش نرخ تورم مساوی باشد؛ دولت تلاش خواهد کرد که قانون را عملیاتی و اجرا کند.
از همه کاندیداها برای همکاری در دولت دعوت کرده ام
وی در پاسخ به خبرنگار آفتاب یزد که خواسته بود از دکتر عارف در کابینه دولت جدید استفاده شود، ابراز کرد: از نیروهای شایسته دعوت به همکاری میکنیم، از آقای عارف هم دعوت به همکاری میکنیم.
رییس جمهور منتخب مردم ایران گفت: از همه عزیزانی که نامزد انتخابات بودند و بعد همه لطف کردند و تبریک گفتند، به همه آنها گفتهام که برنامه، نظرات و افراد مورد نظر خود را معرفی کنند تا در دولت آینده استفاده کنم.
حجتالاسلام روحانی در پاسخ به خبرنگار سی سی تی پی چین که از اقدامات دولت وی برای بهتر شدن رابطه ایران و چین پرسیده بود، ابراز کرد: بین ایران و چین همیشه رابطه خوبی برقرار بوده است به ویژه در سالهای اخیر، این رابطه خوب ادامه خواهد یافت.
وی گفت: دولت جدید ممکن است نکاتی را مدنظر داشته باشد و دارد که با مقامات چینی مذاکره و توافق خواهد کرد اما در کلیت امر یک رابطه خوب با چین را میخواهیم و دنبال خواهیم کرد.
حجتالاسلام روحانی به خبرنگار خبرگزاری آنا که از برنامه دولت برای دانشگاهها پرسیده بود، پاسخ داد: تلاش بر این است که کیفیت دانشگاههای دولتی را بالاتر برده و برخی از دانشگاهها را به سمت کاربردی شدن پیش ببریم، رابطه دانشگاه را با صنعت تقویت کنیم تا دانشجویان بتوانند در پایان تحصیلات خود زودتر به مشاغل مورد نظر دست پیدا کنند./920/ز501/ی