کلام و رفتار امام حسن(ع) الگو و درس است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری، سحرگاه امروز در پانزدهمین برنامه سحرگاهی شبکه استانی کرمان، حضرت امام حسن(ع) زمانیکه عازم مسجد میشدند، از همان ابتدا و در حال وضو گرفتن، به فکر فرو میرفتند.
وی در ادامه افزود: وقتی کسی امام حسن(ع) را حین آماده شدن برای نماز میدید تصور میکرد که ایشان از چیزی ناراحت هستند اما حضرت میفرمودند که من در حال آماده کردن خویش برای تشرف به محضر خدای متعال هستم.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: کلام و فعل امام حسن(ع) برای ما درسی است تا وقتی که قصد آماده شدن برای نماز میکنیم، از حالت معمولی خارج شده و به فکر خدای بزرگ باشیم.
وی تصریح کرد: یکی از راههای اشتغال فکر به سوی خداوند متعال، خواندن دعاهای وارد شده است از سوی اهلبیت(ع) است که مؤمنان را هنگام انجام اعضای وضو به آن دعاها سفارش کردهاند.
آیتالله موحدی کرمانی با بیان اینکه سفارش شده است، هنگام مضمضه کردن قبل از وضو دعای «اللَّهُمَّ لَقِّنی حُجَّتی یَوْمَ أَلْقاک وَ أَطْلِقْ لِسانی بِذِکْرِکَ» خوانده شود، خاطرنشان کرد: مؤمنان در قسمت اول دعای فوق، از خداوند متعال میخواهند که آنان را در لحظات خطرناک روز محشر که انسان کنترل خود را از دست میدهد، تلقین به الفاظ حجت دهد.
وی ادامه داد: در دعای مضمضه قبل از وضو، در حین سؤال و درخواست، تلقین جواب نیز هست چراکه مؤمن در قسمت دوم دعا از خدای متعال میخواهد که وی را ادب کند تا بتواند یاد خدا باشد و ذکر او را گوید.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه افراد بسیاری هستند که نه تنها به بهشت نمیروند بلکه بوی بهشت را هم استشمام نمیکنند، تأکید کرد: مؤمن هنگام خواندن دعای استنشاق از خدای بزرگ میخواهد که بوی بهشت را بر وی حرام نکند و روح و طیب بهشت را به او روزی کند.
وی با اشاره به سعه صدر حضرت امام حسن مجتبی(ع) تصریح کرد: مسلمانان پس از شهادت امیر مؤمنان علی(ع) و صلح امام حسن(ع) با معاویه، سبط پیامبر اکرم امام حسن(ع) را بسیار اذیت کرده و زبانها را به روی ایشان باز کردند اما امام حسن(ع) با سعه صدر خود تحمل کرده و سعی بر اصلاح آنان کردند.
آیتالله موحدی کرمانی خاطرنشان کرد: روزی یک مرد شامی به نام حسام به مدینه آمد و هنگامی که امام حسن(ع) را دید، بر اثر تبلیغات منفی معاویه علیه امیر مؤمنان علی(ع) شروع به اهانت به ایشان و پدر بزرگوارشان کرد.
وی ادامه داد: حضرت امام حسن(ع) در جواب اهانتها و فحشهای مرد شامی، به وی محبت کردند و به آن شخص فهماندند که این نوع تفکر به سبب نحوه تربیت معاویه است که به شامیان دروغ گفته و از امیر مؤمنان(ع) در نزد آنان دشمن ساخته است.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حضرت امام حسن(ع) مرد شامی را مهمان خویش کرده و سعی بر رفع گرفتاریهای وی کردند، تأکید کرد: این مرد شامی هنگامی که از مدینه خارج میشد گفت «زمانی که به این شهر وارد میشدم دشمنترین افراد را علی(ع) و فرزندان شان میدانستم اما حال که خارج میشوم، علی(ع) و فرزندانش محبوبترین افراد در نزد من هستند.
وی در پایان با بیان اینکه باید از سعه صدر امام حسن(ع) درس گرفته و خویش را متخلق به اخلاق اهلبیت(ع) کرد، گفت: شب لیلة القدر قلب رمضان و اوج ارتفاع این ماه مبارک است و باید دعا کنیم تا بتوانیم از این شب عزیز به خوبی استفاده کنیم./997/پ202/ج