مستکبران عالم راهزنان طریق هدایتاند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در دیدار مسؤولان نمایندگیهای بنیاد تعاون سپاه با اشاره به آیاتی از سوره حمد، به میزان اهمیت مسأله هدایت پرداخت و اظهار داشت: هدایت به اندازهای مهم است که در نمازها روزانه چند دفعه می گوییم«اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِیمَ» اگر این مسأله اهمیت نداشت اینقدر مورد تأکید قرار نمی گرفت.
وی افزود: خداوند با بیان اهمیت بحث هدایت در آیات مختلف قرآن کریم، می خواهد ما را متوجه این نکته مهم کند که انسان برای رسیدن به کمال باید در راه هدایت قدم بگذارد و در این مسیر مراقب راهزنها باشد؛ راه صراط مستقیم، رهرو انسان، راهنما پیامبران الهی، ائمه معصومین(ع) و علما هستند.
این مرجع تقلید شیطان، آمریکا، صهیونیستها و تکویریها را به عنوان راهزنان مسیر هدایت برشمرد و گفت: دنیای استکبار با در دست داشتن رسانهها جمعی و ابزارهای قوی تبلیغاتی، انسانها را گمراه می کنند؛ اینها همان«مغضوب علیهم» هستند و باید مراقب باشیم ما را نیز گمراه نکنند؛ اگر یک لحظه غفلت کنیم دچار سقوط می شویم.
استاد برجسته درس خارج حوزهعلمیه قم در توضیح تفاوت میان راهنما و رهبر، ابراز داشت: راهنما راه را نشان می دهد مانند روحانیت که هادی مردم است اما رهبر، جامعه را به حرکت درمی آورد و به حرکتها جهت می دهد، این مسأله بسیار مهمی است؛ هدف اسلام این است که همه انسانها راه، راهزن، راهنما و رهبر را بشناسند تا بتوانند به سعادت برسند.
حضرت آیت الله نوری همدانی نقش روحانیت را در مسیر هدایت انسانها بسیارمهم و تأثیرگذار خواند و گفت: این لباسی که ما به تن داریم لباس پیامبر(ص) است به همین دلیل مردم آن را مقدس می دانند و دنباله رو علما هستند، از ابتدا این فرهنگ در اعماق دل مردم جای داشته است؛ اگر کسی اعلم علما باشد اما لباس روحانیت به تن نکند مردم از او تقلید نمی کنند.
وی قوه عقل را مهمترین ابراز هدایت انسان برشمرد و خاطرنشان کرد: این سرمایه بزرگی است خداوند در وجود ما به ودیعه گذاشته است و باید از آن درست استفاده شود؛ عقل همان قوه تشخیص حق از باطل است.
استاد برجسته درس خارج حوزه با تأکید بر این که عقل و علم متفاوت از یکدیگرند، گفت: برخی علم زیادی دارند اما عقل ندارند، این موجب سقوط آنان می شود؛ امام(ره) فرمود رجایی علم چندانی نداشت اما بسیار عاقل بود.
حضرت آیت الله نوری همدانی در اثبات این مسأله که هدایت در عالم جمادات، نبات و حیوان نیز وجود دارد به برخی از شگفتیهای آفرینش اشاره کرد و گفت: انسان برخلاف سایر موجودات دارای عقل، شعور و اختیار است به همین دلیل بحث هدایت آدمی دایره بسیار گستردهتری دارد./928/پ202/ج