هشدار نسبت به افزایش طلاق عاطفی در خانوادهها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون، کارشناس مذهبی، عصر روز گذشته، در همایش امور تربیتی و تربیت اسلامی در جمع مربیان و معاونان پرورشی مدارس شهرستان آمل با اشاره به این که قرار گرفتن زن و مرد در جایگاه های واقعی خود به تحکیم بنیان خانواده کمک می کند، گفت: یکی از آسیبهایی که امروزه خانواده ما را تهدید میکند این است که زن و مرد، نقش خود را در خانواده ایفا نمیکند و گاهی جابه جایی نقش یا حذف نقش صورت میگیرد.
وی با اشاره به این که نقش مردان فراتر از کسب درآمد است و نقش زن هم فراتر از خانهداری یا کار در بیرون است، بیان داشت: اگر به ملاکهایی که آموزههای اسلامی برای جایگاه زن و مرد برشمرده اهمیت داده شود شاهد خانواده ای موفق خواهیم بود.
حجت الاسلام تراشیون با بیان این که عمل به آموزه های دینی از سوی خانواده ها زمینه ای را برای حرکت یک زندگی زناشویی به سمت و سوی اسلامی فراهم می کند، تصریح کرد: اگر به این سمت نرویم نگرانیهایی که در کلام مقام معظم رهبری و دیگر شخصیت های بزرگ علمی میبینیم، به آرامی در خانواده ها اتفاق میافتد و آمارهای طلاق افزایش مییابد و متأسفانه طلاق عاطفی در خانوادهها همآکنون رو به افزایش است.
کارشناس مذهبی رادیو معارف ادامه داد: به یقین بهترین الگو برای جامعه اسلامی ما، خانواده امیرالمؤمنان و حضرت زهرا(س) است یعنی وقتی یک خانواده موفق را مورد بررسی قرار میدهیم، میبینیم آن خانواده موفقیت های درونی و بیرونی دارد که در تربیت نسل، کاملاً مؤثر هستند.
حجت الاسلام تراشیون با بیان این که خانوادهای که در مدل اسلامی پیش میرود، از سه مرحله آرامش، مودت و رحمت برخوردار است، تصریح کرد: وقتی از امیرمؤمنان(ع) سؤال میکنند، زهرای مرضیه را چگونه یافتی؟ میفرمایند؛ بهترین یاریدهنده در بندگی خدا. یا میفرمایند؛ وقتی وارد منزل میشدم و نگاهم به زهرای مرضیه میافتاد همه سختیهای زندگی را فراموش میکردم، به آرامش میرسیدم و این آرامش منجر به بندگی خدا می شود.
وی با اشاره به این که دومین نکتهای که در خانواده بر اساس سبک زندگی اسلامی اتفاق میافتد، تربیت نسلهای شایسته است، افزود: در تربیت دینی ما میگویند؛ وقتی میخواهید همسری اختیار کنید به دنبال کسی باشید که بتواند مادر خوبی برای فرزندان شما باشد، اگر فضای یک زندگی آکنده از آموزههای اسلامی شد زمینهساز فراهم آمدن خانواده سالمی است که سلولهای جامعه را تشکیل میدهد و راهآورد جامعه سالم است.
کارشناس مذهبی رادیو معارف با تاکید براین که رسانه، مدرسه و حتی مساجد به تنهایی مسؤولیت تربیت را بر عهده ندارند، ادامه داد: این موارد عوامل مؤثر در تربیت بوده و مسؤولیت بر دوش والدین است، در نظام تربیت اسلامی آن چیزی که بر عهده پدر و مادر قرار دادهشده این است که، مسؤول تربیت فرزندان هستند.
حجت الاسلام تراشیون با اشاره به این که کسانی که در شهرهای غیربومی زندگی میکند و اقوام در کنار آنها نیستند، باید برای خودشان دوستانی پیدا کند که با باورهای فرهنگی و اعتقادی آنها همخوانی دارند ارتباط گیری را با آنها شروع کنند، افزود: انسان موجودی اجتماعی است و باید با اجتماع ارتباط برقرار کند و به همین دلیل داشتن همبازی برای فرزندان از نان شب واجب تر است و باید دوستانی داشته باشند.
وی در پایان سخنان خود گفت: پدر و مادر بدانند تا خودشان اجتماعی نشوند و ارتباط گیری نکنند، نمیتوانند برای فرزندانش دوست پیدا کند، نمیشود خودشان کنج خانه بنشینند و بگویند من برای فرزندم دوست پیدا کنم./950/پ202/س