صاحبان خرد به لبّ عالم و اهل پوست به قشر عالم متوجه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله حسین وحید خراسانی از مراجع تقلید صبح امروز در درس تفسیر خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به ادامه تفسیر سوره مبارکه «یس» پرداخت.
وی با اشاره به آیه «و جَعَلْنَا فِیهَا جَنَّاتٍ مِن نَّخِیلٍ وَأَعْنَابٍ وَفَجَّرْنَا فِیهَا مِنْ الْعُیُونِ لِیَأْکُلُوا مِن ثَمَرِهِ وَمَا عَمِلَتْهُ أَیْدِیهِمْ أَفَلَا یَشْکُرُونَ» گفت: خداوند در این آیات میفرماید؛ قرار دادیم در زمین جناتی از نخیل و اعناب تا مردم از دسترنج خود بخورند.
این مرجع تقلید با اشاره به ویژگیهای نخل، ابراز کرد: خداوند در نخل هم قوت حیوان و هم قوت انسان را فراهم کرده است؛ برگها قوت حیوان و رطب قوت انسان است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: چیزی که این درخت را به این عظمت نگاه میدارد همان ریشههای منتشر شده در زمین است، ریشه هم غذا تهیه میکند و هم بقاء نخل را ضمانت میکند.
حضرت آیتالله وحید خراسانی با بیان اینکه در همه موجودات عالم نشانهای از قدرت الهی نهفته است، ابراز کرد: انسان به هر جا بنگرد نشانهای از قدرت و عظمت پروردگار مشاهده میکند.
وی با اشاره به رزاقیت خداوند، اظهار کرد: خداوند نه تنها از رزق انسان ها بلکه از رزق یک برگ درخت نیز غافل نیست.
استاد برجسته تفسیر قرآن با بیان اینکه درخت خرما نه تنها میوه ما را تأمین بلکه تنفس انسان را نیز بیمه میکند، افزود: نباتات نقش مهمی در پاکیزگی هوا و تهیه اکسیژن برای بشر بر عهده دارند.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه آفاق و انفس، آسمان و زمین و نبات و جماد همه نشان دهنده علم، حکمت و قدرت خدا است، گفت: اولوالالباب به لبّ عالم و اهل پوست به قشر عالم متوجه هستند.
حضرت آیتالله وحید خراسانی ادامه داد: همه پوچیم مگر کسانی که خدا را در همه حال یاد میکنند، دائم فکر در خلقت آسمان و زمین کرده و میگویند پروردگارا این دستگاه با عظمت را بیهوده نیافریدهاى، پاک و منزهى، ما را به لطف خود از عذاب دوزخ نگاهدار./927/پ202/ج