۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
کد خبر: ۲۰۹۵۳۴

کنگره بین‌المللی سبط النبی در تهران برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا - مجموعه اشعار رسیده به دبیرخانه کنگره بین‌المللی سبط النبی (ع) در قالب کتاب فاخری با عنوان «دیوان شعر امام مجتبی(ع)» چاپ و در اختیار عموم قرار می‌گیرد.
سبط نبي ع

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین شمسایی، دبیر کمیته فرهنگی هنری کنگره بین‌المللی سبط ‌النبی(ع) پیش از ظهر امروز بیست و چهارم خرداد ماه در جمع خبرنگاران گفت: اندیشه تشکیل این کنگره شناساندن امام مجتبی(ع) به همه مسلمانان جهان است که به همت نهادها و دستگاه های مختلف چون مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، حوزه‌های علمیه و با همکاری موسسه قاسم بن الحسن(ع) برگزار می‌شود.

شمسایی با بیان برگزاری جشنوارهای مختلف در سال‌های گذشته به مناسبت ولادت این امام بزرگوار اذعان داشت: جشن‌های میلاد امام حسن مجتبی (ع) امسال با شکوه و عظمت بیشتری نسبت به سال‌های گذشته برپا می‌شود ضمن اینکه امسال شاهد برپایی کنگره بین‌المللی سبط‌النبی (ع) در روزهای اول و دوم تیر هستیم.

دبیر کمیته فرهنگی هنری کنگره بین‌المللی سبط ‌النبی(ع) در توضیح برنامه‌های این کنگره در بخش شعر خاطرنشان کرد: در این بخش از شعرای آیینی کشور خواسته شده تا اشعار جدیدی در قالب‌های مختلف شعری از جمله قصیده، غزل، رباعی و شعر نو با محوریت زندگی امام مجتبی(ع) و فرزندان ایشان قاسم بن الحسن(ع) و عبدالله بن الحسن(ع) بسرایند.

وی تصریح کرد: یکصد قطعه شعر به دبیرخانه همایش رسیده و اعضای هیئت داوران این بخش شامل محمدعلی مجاهدی، علیرضا قزوه و حسینی  نیز یا همکاری حوزه هنری سازمان تبلیغات انتخاب شده اند.

شمسایی با بیان این‌که به 14 نفر از برگزیدگان بخش ادبی همایش جوایزی اهدا می‌شود، ادامه داد: دو نفر از شعرای ایرانی و غیر ایرانی شرکت‌کننده در این همایش در روز افتتاحیه و اختتامیه اشعار خود را ارایه می‌کنند، علاوه بر این شب شعری نیز به همین مناسبت از ساعت 18 روز اول تیر در مجتمع آدینه برگزار می‌شود.

وی افزود: مجموعه اشعار رسیده به دبیرخانه کنگره نیز در قالب کتاب فاخری با عنوان «دیوان شعر امام مجتبی(ع)» چاپ و در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام محمد سالار، معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) تعداد کشورها و میهمانان خارجی شرکت‌کننده در این همایش را 33 کشور عنوان کرد و گفت: از مجموع 116 مقاله ارسالی به دبیرخانه کنگره 50 مقاله آن از خارج از کشور ارایه شده است.

حجت‌الاسلام سالار اشاره داشت با توجه به این‌که این کنگره شکل تبلیغی ندارد بلکه با اهداف علمی و در قالب موضوعات علمی و پژوهشی برگزار می‌شود و اذعان داشت: تلاش شده است تا حق مطلب در رابطه با سیره امام مجتبی(ع) ادا شده و این حرکت مقدمه‌ای برای ترغیب ارادتمندان به خاندان اهل بیت(ع) برای فعالیت در این عرصه باشد.

معاون بین‌الملل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)کشورهای شرکت‌کننده در این همایش را کشورهای افغانستان، انگلستان، اوگاندا، پاکستان، بنگلادش، ترکیه، تایلند و سودان عنوان کرد و ابراز کرد: علاوه بر این کشورها میهمانانی از مصر، مراکش، لبنان، سوریه، عراق، ژاپن، نروژ، کانادا، آمریکا، بلژیک، عربستان، کویت، استرالیا، آرژانتین و آذربایجان نیز در این همایش حضور دارند که تنوع کشوری قابل توجه‌ای را از میهمانان شرکت‌کننده شاهد هستیم.

وی با بیان این‌که یکی از شاعران بزرگ لبنانی و همچنین شیخ نوید حلباوی از شاعران معروف سوریه نیز در این کنگره حضور داشته و سروده‌های خود را در روز افتتاحیه و اختتامیه ارایه می‌کنند در پایان یادآور شد:علاوه بر شرکت‌کنندگان اهل سنت بزرگان و نویسندگانی از سایر مذاهب از جمله مسیحیان نیز در این کنگره دعوت شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به استاد «سلیمان کتانی» از نویسندگان بزرگ مسیحی اشاره کرد که در رابطه با ائمه اطهار(ع) آثار فراوانی داشته است اما با توجه به این‌که ایشان فوت کرده است برادرزاده او در کنگره حاضر می‌شود./9667/پ202/ی

ارسال نظرات