۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۶
کد خبر: ۲۱۱۱۱۹
امام جمعه قم:

ادب حضور را در مهمانی خدا رعایت کنیم

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه قم گفت: خداوند با دعوت بندگان ویژه‌اش آنها را مورد تکریم قرار داده است و طبق کلام نورانی پیامبر اکرم(ص) اگر بندگان می‌دانستند که ماه رمضان چه آثار و برکاتی دارد، دوست داشتند همه سال ماه رمضان باشد.
آيت‌الله حسيني بوشهري در گفتگو با راديو معارف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری امام جمعه قم در برنامه ضیافت شبکه قرآن و معارف سیما، با تاکید بر ضرورت توجه به رعایت ادب حضور در مکان‌ها و زمان‌های خاص همچون ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: قبل از ورود به ماه میهمانی خدا با نیت تدارک اعمال، رابطه مخلوق را با آفریدگار هستی برقرار و با تصمیم قطعی بر ترک گناهان گذشته توبه کنیم.

 

امام جمعه قم به روایتی از امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت در آستانه ماه رمضان به اباصلت فرمودند: «روزهای زیادی از ماه شعبان سپری شد، در باقیمانده آن با دعا، استغفار و تلاوت قرآن خودت را برای حضور در میهمانی خدا آماده کن و برای این که با پاکی و طهارت به محضر خدا وارد شوی از همه گناهان توبه کن.»

 

وی توبه را راهی برای بازگشت به سوی خدا معرفی کرد که خداوند با  همه رأفت و رحمتش آن را برای بنده سرکش و متخلفی قرارداد که فریب شیطان را خورده است تا ناامید نشود، اما اگر کسی از روی علم و عمد گناهان را مرتکب شود و توبه را بازیچه قرار دهد از عذاب خداوند در امان نیست.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری توکل و تکیه بر خداوند را از آداب حضور در میهمانی الهی دانست و گفت: توکل یعنی این  که انسان باور کند خداوند مصلحتش را بهتر از او می‌داند و به آن راضی باشد.

 

وی با اشاره به خطبه پیامبر اکرم(ص) ماه رمضان را ضیافت الله خواند که خداوند با دعوت بندگان ویژه‌اش آنها را مورد تکریم قرار داده و به آنها کرامت، شخصیت و بزرگی داده است.

 

مدیر حوزه های علمیه با استناد به کلام نورانی حضرت رسول(ص) فضایل این ماه را تبیین و تصریح کرد: حضرت در این کلام نورانی می فرماید «اگر بندگان می‌دانستند که ماه رمضان چه ماهی است و چه آثار و برکاتی دارد، دوست داشتند که همه سال ماه رمضان باشد.»

 

امام جمعه قم روزه حقیقی و راستین را روزه همه اعضا و جوارح عنوان کرد که در آن فرد روزه‌دار از چشم، گوش و زبانش مواظب می‌کند و افزود: خداوند به نسبت نعمت‌هایی که به انسان داده از او تکالیفی خواسته و چون انجام تکالیف همان آزمایش الهی است هر بنده ای که از آزمایش‌ها سربلند بیرون آید، راه‌های رسیدن به کمال برایش باز خواهد شد.

 

وی رعایت حلال و حرام را شرط قبولی اعمال به ویژه روزه دانست و تأکید کرد: پیامبر اکرم(ص) در جریانات مختلف رعایت حلال و حرام را به مسلمانان یادآور شدند؛ از این رو شایسته است مؤمنین روزه‌دار در سفره‌های سحر و افطار بر غذای پاک و حلال مراقبت داشته باشند.

آیت‌الله حسینی بوشهری در پایان شهر قم را حرم اهل بیت(ع) خواند که علما و بزرگانی چون مرحوم علامه طباطبائی در ماه مبارک رمضان با بوسه بر ضریح مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) افطار می‌کردند و یادآور شد: ما هم باید این فرصت ارزشمند را قدر بدانیم و در جوار این بانوی بزرگوار از این ماه پر برکت بهره مند شویم./908/پ202/ج

ارسال نظرات