علمای شیعه در طول تاریخ پیشگام مبارزه با ظلم و استکبار بوده اند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در بیستونهمین برنامه از سلسله برنامههای چشمه معرفت که از شبکه اول سیما پخش شد، با اشاره به غیبت امام زمان(عج) اظهارداشت: در زمان غیبت حضرت تکلیف را روشن کرده و فرموده است: «و اماالحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی روات احادیثنا» مردم در این زمان باید به علما رجوع کنند و علما رهبری و اداره جامعه را در دست بگیرند.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان وظایف علما در طول تاریخ، تأکید کرد: علما با حضور در جامعه و برخورد متواضعانه و کریمانه به ارشاد و هدایت مردم پرداخته و در جهت حل کردن مشکلات مردم گام برداشتهاند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم به حضور علما در نمازهای جماعت، جمعه و اجتماعات دیگر اشاره کرد و گفت: حضرت فاطمه (س) با بیان روایتی از پیامبر اکرم(ص) فرمودند: هر قدر علمای امت من در جهت راهنمایی و هدایت مردم کوشا باشند مقام و پاداش آنها در نزد خدا بیشتر است.
وی تأسیس مدارس دینی، تعلیم و تربیت و نشر معارف اسلام را از ویژگی علما برشمرد و ابرازداشت: علما با بیان معارف دین، نوشتن کتابهای فراوان و تأسیس حوزه علمیه در نقاط مختلف دنیا، اسلام را تبلیغ کردهاند.
این مرجع تقلید با اشاره به مبارزه علمای شیعه با ظالمان و مستکبران در طول تاریخ، تصریح کرد: علمای شیعه با تحمل زندان، تبعید و قرار گرفتن زیر تیغ جلادان در مقابل جباران تسلیم و خاضع نشدند و عزتمندانه ایستادگی کردند.
حضرت آیت الله نوری همدانی افزود: علامه امینی کتابی به نام «شهداءالفضیله» نوشته است و به صد و بیست و یک عالم اشاره کرده که از قرن پنجم به بعد قهرمان جهاد و علم بودهاند و با پیشتازی در شهادت ایستادگی در برابر دشمن را به مردم نشان دادهاند.
وی شیخ فضل الله نوری و شهید مدرس را اسوه مبارزه با غرب گرایی عنوانکرد و گفت: با مسلط شدن غرب گرایان بر امور کشور در زمان مشروطیت، قوانین اسلامی را از قانون اساسی و زندگی مردم حذف میکردند که با مخالفت شیخ شهید و به دار آویختن او جریان غرب گرایی عقیم ماند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم در ادامه به غربگرایی رضاخان اشاره و اضافهکرد: او که دستنشانده و نوکر غرب بود مأموریت داشت روحانیت، دین و آثار اسلامی را از بین ببرد که عالمی همچون شهید مدرس در مقابلش قیام کرد.
وی نقش علما را در اسلام و فرهنگ دینی مردم مهم برشمرد و گفت: پیامبراکرم(ص) برای توجه دادن مردم به علما فرمودند: «من اکرم عالما اکرمنی» هرکسی عالم ربانی را اکرام کند و دوست بدارد مرا اکرام کرده و اقتدا به عالم در نماز مانند اقتدا به رسول خدا است.
حضرت آیت الله نوری همدانی در پایان با بیان روایتی از پیامبراکرم(ص) خاطرنشانکرد: «کن عالما او متعلما او احب العلماء و لا تکن رابعا فتهلک» حضرت فرمودند: عالم یا متعلم و یا دوست عالم باشید و اگر با علما مخالفت کنید هلاک خواهید شد؛ ما نیز باید از علما پیروی کرده و زمینه را برای ظهور امام زمان(عج) فراهم کنیم./908/پ202/ج