۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۳
کد خبر: ۲۱۷۲۳۴
آیت‌الله حسینی بوشهری:

رفتار امام صادق با مخالفان حکیمانه و همراه با سعه صدر بود/ ایجاد کرسی‎های آزاد اندیشی از ویژگی‎های مکتب امام صادق است

خبرگزاری رسا ـ رییس حوزه های علمیه کشور با اشاره به رفتار کریمانه امام جعفر صادق(ع) با منتقدان و مخالفان گفت: حضرت با سعه صدر، جواب منطقی و استدلال محکم، مخالفان را به پذیرش نظریه خویش دعوت می‌کردند و آنها با مشاهده این رفتار حکیمانه از عملکرد خود پشیمان شده لب به ستایش امام ‌می‌گشودند.
آيت الله حسيني بوشهري

آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، رییس حوزه های علمیه کشور، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به خدمات مکتبی امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: حضرت در عصر خودش پایه‌گذار یک حرکت علمی بود که با تشکیل کانون علمی گسترده، رشته‌های مختلف علوم هستی در آن تدریس می‌شد؛ افراد با ویژگی‌های خاص و از کشورهای مختلف در این مرکز علمی به تحصیل مشغول بودند.

 

رفتار امام صادق با مخالفان حکیمانه و همراه با سعه صدر بود

 

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان موضع امام صادق(ع) در برابر منتقدان و مخالفان گفت: حضرت باب گفت‌و‌گوی منطقی را برای مخالفان اجتماعی و اعتقادی گشوده بودند حتی با افرادی که خدا را قبول نداشتند و از آنها به زندیق تعبیر می‌شد به ­نحو پسندیده و حکیمانه‌ای برخورد میکردند.

 

امام جمعه قم، رفتار امام صادق(ع) را کریمانه خواند و افزود: حضرت با سعه صدر، جواب منطقی و استدلال محکمی که داشتند مخالفان را به پذیرش نظریه خویش دعوت می‌کردند و آنها با مشاهده این رفتار از عملکرد خود پشیمان شده لب به ستایش امام ‌می‌گشودند.

 

 جوامع حدیثی شیعه مملو از احادیث امام صادق(ع) است

مدیر حوزه های علمیه، جوامع حدیثی شیعه را مملو از احادیث امام صادق(ع) دانست و خاطرنشان کرد: به طور عمده بیشتر روایت‌های فقهی از امام باقر(ع) یا امام صادق(ع) نقل شده است که استنباط فقها و مراجع بستگی به این روایات دارد.

 

امام صادق(ع) در دو عرصه عمومی و خصوصی جامعه فعالیت داشتند

 

وی  فعالیت امام صادق(ع) را مربوط به دو عرصه عمومی و خصوصی جامعه عنوان و تأکید کرد: در سطح عموم از حضرت بیاناتی صادر شده است که راهگشای زندگی مردم بوده و امروزه از آن به سبک زندگی تعبیر می‌شود؛ اما بخش دیگری از فعالیت امام مربوط به شاگردپروری و آموزش افراد در رشته‌های خاص بوده است.

 

حوزه، متکفل اندیشه دینی و ارزش‌های اسلامی جامعه است

 

آیت‌الله حسینی بوشهری حوزه را متکفل اندیشه دینی، معارف و ارزش‌های اسلامی جامعه خواند و بیان داشت: بخشی از علوم در حوزه و بخشی دیگر در دانشگاه تدریس می‌شود و با توجه به رسالتی که حوزه علمیه در جامعه دارد باید در جهت اعتلای کشور، فکر، اندیشه و اعتقادات جامعه، تقویت باورهای دینی مردم به نشر معارف اهل بیت(ع) بپردازد.

 

دانشگاهیان به حرکت علمی کشور سرعت بخشند

 

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به ویژگی‌های دانشگاه اسلامی گفت: در کنار رشد معرفتی و اعتقادی جامعه، دانشگاهیان می‌توانند برای عقب نماندن از دنیا، استفاده از علوم روز، دانش‌های مورد ابتلا، اداره و پیشرفت جامعه به حرکت علمی کشور سرعت بخشند همان گونه که بعد از انقلاب نیز نشان داده‌اند که با نوآوری در عرصه‌های مختلف علمی از کشورهای پیشرفته نیز جلوتر بوده‌اند.

 

امام صادق(ع) همچون ائمه اطهار(ع) الگوی جامعه هستند

 

وی سیره امام صادق(ع) را همچون ائمه اطهار(ع) الگوی جامعه دانست و یادآور شد: حضرت با وجود شاگردان بسیار کرسی تدریس داشتند و برای برطرف کردن نیازهای جامعه آن روز مانند فقه، تفسیر و مباحث کلامی به تربیت شاگردان و صاحب‌نظرانی روی آوردند.

 

ایجاد کرسی‎های آزاد اندیشی از ویژگی‎های مکتب امام صادق است

 

آیت‌الله حسینی بوشهری  در پایان مطرح شدن کرسی‌های آزاداندیشی را ادامه مباحث آزاد علمی در زمان امام صادق(ع) دانست و تصریح کرد: با توجه به اهمیت این بحث از سوی رهبر معظم انقلاب، مباحث آزاد اندیشی و نظریه پردازی باید در حیطه نخبگان جامعه با حضور صاحب‌نظران و صاحب ایده مطرح شده تا نقاط قوت و ضعف نظریهها در فضای آرام علمی نقد و بررسی شود زیرا مطرح کردن یک نظریه برای مخاطبان عام موجب تشویش اذهان شده و زمینه استفاده و برداشت مناسب از این مباحث وجود ندارد./908/ت301/س

ارسال نظرات