خوش اخلاقی و داشتن روحیه قدردانی جامعه را به خوبیها هدایت میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام عبدالرسول نیلفروشان، کارشناس دینی و مبلغ حوزوی، صبح امروز در مجلس عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله(ع)، گفت: داشتن روحیه قدردانی و قدرشناسی برای انسان بسیار مهم است و یکی از توصیههای اخلاقی در مسائل فردی تحصیل روحیه شکرگذاری و قدردانی است.
وی ادامه داد: به فرموده امام رضا(ع) خداوند بین چند چیز با چند چیز دیگر تلازم برقرار کرده یعنی ارتباط مستقیم و تنگاتنگی بر قواعدشان حاکم است، از آن موارد، نماز و زکات است یعنی اگر کسی واجبات اموالش را پرداخت نکرد نماز او مورد قبول واقع نمیشود.
کارشناس امور دینی افزود: از موارد دیگر تقوا و صله رحم است یعنی اگر کسی بخواهد تقوای الهی داشته باشد باید به پیوند صمیمی و عاطفی خودش و خویشاوندان توجه ویژه بکند، البته صله رحم جنبههای مختلف دارد که یکی از آنها محبت است.
وی با اشاره به اینکه خدای متعال بین شکر خودش و تشکر از والدین نسبتی مستقیم برقرار کرده است ابراز کرد: هدف خداوند تربیت نفس در جهت روحیه قدردانی است، این مهم است که هر کس در جامعه واسطه نعمت برای انسان است مورد تشکر قرار بگیرد.
حجتالاسلام نیلفروشان گفت: هرچند نعمتدهنده و روزیرسان خدای متعال است ولی کسانی واسطه این نعمت هستند و توصیه به شکرگزاری بدین معناست که رابطه میان ما و واسطهها حول محور روحیه قدرشناسی معنا پیدا کند.
وی ادامه داد: گاهی انسان آنقدر مورد لطف دیگران قرار گرفته است که خیال میکند دیگران موظف به خدمت به او هستند درحالیکه آنها واسطه رزقاند و تشکر از ایشان واجب است، تشکر متقابل مرد و زن در خانواده از این دسته است.
کارشناس و استاد حوزه افزود: انسان باید مراقب باشد که نیکی دیگران در حق خودش را فراموش نکند و با رفتارهای اشتباه موجب دلسرد شدن مردم در انجام کار خیر نشود چراکه باعث بسته شدن باب انجام کار خیر در جامعه اسلامی میشود.
وی با بیان حدیثی از حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه تشکر نکردن دیگران نباید موجب دلسرد شدن انسان در انجام کار خیر بشود، گفت: حضرت میفرمایند خدای متعال در عالم کسی را قرار میدهد که از تو تشکر بکند و برای تو حسنه بنویسد.
حجتالاسلام نیلفروشان با توصیه به اینکه در کار خیر سبب ترغیب و تشویق مردم جامعه اسلامی بشوید، اظهار کرد: انسان باید نسبت به خوبیها و بدیها در جامعه حساس باشد و با تشکر کردن یا نهی کردن بر آنها مؤثر باشد.
وی ادامه افزود: همانطور که ترغیب به نیکیها اهمیت دارد نهی از منکر هم مهم است، اگر به واسطه گناه دیگران جامعه گرفتار عذاب شد کسانی هم که نسبت به گناه آنها بیتفاوت بودهاند مورد عذاب واقع میشوند.
کارشناس و مبلغ دینی گفت: اخلاق خوب بسیار مؤثر است و گاهی با ملایمت و نرمی شما زمینه هدایت دیگران فراهم میشود، خوش اخلاقی انسان میتواند در تغییر مسیر عدهای از شقاوت به سعادت مؤثر باشد.
وی افزود: اثر اخلاق نیک و هدایت دیگران گاهی گستره اجتماعی یافته و موجب کم شدن بدی و پلشتی و رواج خیر و خوبی در جامعه اسلامی میشود، یعنی اثر یک کار نیک فردی به صورت فرهنگ اجتماعی بروز میکند./914/پ202/ب4