هرگونه اختلاف و تشتت جامعه را ویران میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی، استاد برجسته حوزه علمیه قم در دیدار جمعی از اعضای خانه طلاب جوان، وحدت میان افراد را خواست خدا و پیامبران الهی دانست.
وی گفت: قرآن نیز همواره افراد را به وحدت دعوت کرده و آنها را از تشتت و تفرقه پرهیز می دهد؛ چرا که تفرقه فتنه، فساد و عاملی برای بهره نبردن جامعه از وجود افراد است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم تشتت و اختلافات میان افراد را عاملی برای ویرانی جامعه خواند و اظهار داشت: خدا وجود هر فردی را در هر آیین و مذهبی نافع و با برکت برای جامعه قرار داده است که اختلافات این خاصیت وجودی را از فرد گرفته و نعمت الهی را مسدود میکند.
وی افزود: وحدت آثار و برکات فراوانی در جامعه دارد؛ خدا نیز میفرماید «با هم منازعه نکرده و از هم پاشیده نشوید، چرا که آثار وجودی شما از بین میرود»، وحدت سبب تشکیل و پر بار شدن جامعه میشود.
حضرت آیتالله علوی گرگانی روابط حسنه میان دولتها را که سبب رونق بازارها میشود را شاهد مثال سخنان خود عنوان کرد و گفت: اگر میان دولتها، ملت و گروههای مختلف اختلاف ایجاد شود هر دو طرف ضرر میکنند، حتی دادوستدهای معمولی نیز صورت نمیگیرد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم بشر را طبعا موجودی اهل انس با دیگران برشمرد و خاطرنشان کرد: بشر ذاتا دوست دارد که کنار یکدیگر باشد و این از فطرت توحیدی خدا نشأت میگیرد.
وی یادآور شد: خدا همه افراد را به توحید و وحدت دعوت میکند؛ چرا که اختلافات وجود فرد را بی خاصیت و جامعه را مرده میکند.
حضرت آیتالله علوی گرگانی با تأکید بر اینکه باید میان مسؤولان در بخشهای مختلف یک روح تفاهم و دوستی وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: این موضوع با عمل کردن هر فردی به مسؤولیت خود منافاتی ندارد.
وی افزود: تلاش همه بزرگان و علما در جامعه همانند پیامبران الهی بیان حقایق و واقعیتها بوده است؛ هر پیامبری ضمن بیان رسالت خود مطالب پیامبران گذشته را نیز تصدیق و بیان میکرده است؛ از اینرو میبینیم که هیچ اختلافی میان این بزرگواران نبوده است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم اظهار داشت: روحانیت نیز نباید نسبت به بزرگان یکدیگر طرد داشته و آنها را کنار بگذارد، باید بزرگان مسیر الی الله که در گذشته بوده را ادامه دهند؛ ما باید حرکت در مسیر الهی را مورد توجه قرار دهیم.
وی تأکید کرد: نسبت به دیگران باید احترام گذاشت و به گونهای نباشد که هر فردی تنها حرف خود را بپذیرد، اگر در روبرو هم دیگر را تأیید میکنیم در زمان غیبت نیز او را تأیید کنیم؛ اسلام آمده تا روح وحدت را به همه ما القا کند؛ البته خصوصیات فردی را نیز میتوان حفظ کرد.
حضرت آیتالله علوی گرگانی در پایان اظهار داشت: اختلافات را نیز باید در مباحثهها و بدون هیچ بی احترامی حل و فصل کرد./993/پ202/ج