اعتکاف حقیقی انسان را به مقام عبودیت می رساند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان حضرت آیت الله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان صبح امروز در جمع نماز گزاران مسجد امیرالمؤمنین(ع) با بیان این که، معتکفان عزیز باید در سه روز اعتکاف، مراقبت کاملی از خود و اعمال خود داشته باشند و این در حالی است که بسیاری از مردم در عبادات سرخود عمل میکنند، گفت: معتکف باید مراقب اعمال حین اعتکاف باشد و مطابق دستورات شرع مقدّس، اعمال و عبادات خود را به جا آورد و خودسری عمل نکند.
وی با بیان این که معتکف باید در چند روز اعتکاف به مقام «تبتّل» دست یابد و از هر آنچه غیر خداست ببرد و به منبع اصلی فیض متّصل شود، ابراز داشت: آنچه مهم است اینکه اعمال هر عبادتی از جمله اعتکاف، باید با خلوص نیّت و حضور قلب انجام شود و رضای الهی در آن اعمال در نظر گرفته شود.
مقام عوبدیت بالاترین مقام معنوی است
حضرت آیت الله مظاهری مقام عبودیّت را بالاترین مقامها دانست و ابراز داشت: اگر اعتکاف حقیقی باشد و مقدّمات آن به درستی مراعات شده باشد، میتواند معتکف را به مقام عبودیت که از مقام رسالت نیز برتر و بالاتر و مهمتر است، برساند.
رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان این که «عبد خدا» شدن بسیار مشکل است، تصریح کرد: اعتکاف، میتواند انسان را به مقام «عبداللّهی» برساند که خود مقدّمه و زمینهساز رسیدن به مقام «عنداللّهی» است و تا وقتی انسان حقیقتاً عبد خدا نشود، به مقام عنداللّهی و سایر مقامات عرفانی دست نخواهد یافت.
رسیدن به مقام عبودیت نیاز به مراقبت و مواظبت دارد
وی با اشاره به این که رسیدن به این درجات و عروج به ملکوت اعلی، نیاز به مراقبت و مواظبت دارد، گفت: معتکف باید در چند روز اعتکاف، شدیداً مراقب کردار و گفتار خویش باشد و اجازه ندهد سخن یا حرکت نسنجیدهای توفیق سیر و سلوک و حرکت به سوی خدا را از وی سلب کند.
حضرت آیت الله مظاهری در پایان معتکفان را به رعایت دستورات اخلاقی دعوت کرد و ابراز داشت: معتکفان باید در ایّام اعتکاف، مراقبت جدّی از خود داشته باشند و پس از اتمام اعتکاف نیز، این دستورات را در زندگی روزمرّه پیاده کنند تا در سلوک معنوی خود پیشرفت نمایند و بهگونهای رفتار کنند که این مراقبت در وجود آنان نهادینه شده، پس از اعتکاف در زندگی عادی و روزمرّه نیز استمرار یابد./939/پ202/ح