حفظ و حراست از اسناد ملی، خدمتی بزرگ به تاریخ ایران و اسلام است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان امروز در دیدار دکتر صالح امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور بر اهمیت تجمیع و نگهداری از اسناد و کتاب های قدیمی تأکید کرد و گفت: بسیاری از مردم در کتابخانه های خود کتاب های گرانبها و ارزشمند قدیمی دارند و خودشان از ارزش آن ها بی خبرند.
وی اعلام فراخوان و جمع آوری نسخ خطی و قدیمی را یکی از روش های دست یابی به منابع و ذخایر علمی و فرهنگی کشور دانست و گفت: اگر مردم توجیه شوند کتبی که در کتابخانه های آن ها در حال نابودی است و بلا استفاده مانده می تواند چه نقشی در ثبت تاریخ علم و فرهنگ این کشور داشته باشد قطعاً همکاری لازم را با سازمان اسناد ملی خواهند داشت و این فرهنگ سازی باید با همکاری صدا و سیما صورت پذیرد.
همچنین در این دیدار سید رضا صالحی امیری به ارائه گزارشی از سازمان اسناد و کتابخانه ملی پرداخت و گفت: کتابخانه ملی با حدود صد هزار متر مربع مساحت بیش از دو میلیون و هفتصد هزار جلد کتاب از زمان دارالفنون تا کنون را در خود جای داده است.
وی از وجود 5 میلیون نشریه از زمانی که صنعت چاپ وارد ایران شد خبر داد و افزود: 38 هزار نسخه خطی که همگی متعلق به بعد از اسلام است و 35 هزار نسخه سنگی نادر از سرمایه های کتابخانه ملی است.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: اصل نسخ مربوط به شیخ بهایی و ملاصدرا نیز از جمله نسخ خطی گرانبهای کتابخانه ملی است.
وی توسعه نسخ خطی را از وظایف سازمان اسناد ملی برشمرد و گفت: در این راستا تاکنون 320 هزار نسخه شناسایی شده که هنوز تعداد زیادی شناسایی نشده و این کشور با این قدمت هنوز همه داشته هایش مشخص نیست.
وی از راه اندازی یک شبکه ملی با نظامی استاندارد در سطح کشور خبر داد و گفت: بر اساس این شبکه موجودی همه کتابخانه های کشور در یک سامانه تجمیع و علاقه مندان می توانند کتاب های مورد نیاز خود را در همه کتابخانه های کشور جستجو و پیدا کنند.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور کتابخانه ملی را یک مرکز فرهنگی برشمرد و گفت: در این راستا تهیه و تدوین دانشنامه فرهنگ کشور و دانشنامه های استان های مختلف را در دستور کار داریم./1305/پ202/ب4