راه اندازی معاونت قرآنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در دیدار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان با اصحاب فرهنگ و هنر و نخبگان قرآنی به معرفی هنرمندان برجسته اصفهان پرداخت و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه های گسترده فعالیت های متنوعی را بر دوش دارد و در بسیاری از حوزه ها متولی امر است.
وی به ابعاد مختلف هنر و شاخه ها و رشته های گوناگون هنری در اصفهان اشاره کرد و افزود: به هر رشته هنری که در اصفهان نگاه کنیم شاهد هنرمندان، اساتید و نخبگانی هستیم که نه تنها در اصفهان و ایران که در سطح بین المللی صاحب سبک و اندیشه هستند.
حجت الاسلام ارزانی به فعالیت های مختلف هنری در استان اشاره کرد و اظهار داشت: فعالیت کانون های فرهنگی و هنری در مساجد، جشنواره مطبوعات، نمایشگاه کتاب، جشنواره تئاتر، موسیقی، نقاشی، سینما و موسسات قرآنی بخش کوچکی از فعالیت های بزرگ هنری در استان اصفهان هستند.
وی به تشکیل معاونت قرآنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: این معاونت هنوز به استان ها ابلاغ نشده است اما با تمام توان برنامه ریزی های خود را در این حوزه انجام خواهیم داد و منتظر حمایت های ویژه وزارتخانه هم خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در ادامه به رونق کانون های فرهنگی و هنری در مساجد استان اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: فعالیت یک هزار و 700 کانون فرهنگی و هنری در مساجد استان موجب شده است تا اصفهان رتبه اول کشوری در این زمینه را از آن خود کند.
در ادامه این دیدار ایمان بازیگران مسؤول کانون های فرهنگی هنری شهرستان اصفهان گفت: تشکیلات گسترده و فعال کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به نوع مأموریت و کارکردهای بالقوه و بالفعل آن در سطح کشور و ظرفیت ها و قابلیت های این پایگاه عظیم و قدرتمند و مؤثر مردمی می تواند نقش چشمگیر و حائز اهمیتی را در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگی و ارتقاء سطح فرهنگ عمومی جامعه ایفا نماید.
وی به فعالیت 1700 کانون فرهنگی هنری و بیش از 1000 کتابخانه مسجد در سطح استان اصفهان اشاره کرد و افزود: این کانون ها بستر مناسبی را برای حضور پرشور جوانان و نوجوانان در مساجد فراهم آورده اند.
بازیگران اظهار داشت: نوای دلنشین قرآن در قالب اجرای طرح تلاوت نور، روزانه در بیش از 3000 مسجد استان طنین میافکند و جانهای تشنه را سیراب می کند و زمینه انس و بهرهمندی بیش از پیش عموم مردم با این کتاب انسانساز را فراهم می کند.
وی به موفقیت های چشمگیر گروههای سرود و نمایش در کانونهای فرهنگی هنری مساجد و همچنین ظهور نوابغ هنری در رشته های مختلف هنرهای تجسمی اشاره کرد و تصریح کرد: این موضوع ثابت کرده است که هنر متعهد و هنر متعالی صرفا یک واژه زیبای مردم پسند نیست و میشود آن را در فضای واقعی لمس کرد.
وی تأکید کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد در اکثر روستاها و مناطق محروم و عشایری، تنها نهاد مردمی متولی امر فرهنگ و هنر است که برنامهها و فعالیتهای متنوع و موثری را با همکاری دهیاریها و شوراهای اسلامی روستا برای این قشر بزرگ و زحمتکش جامعه اجرا میکند.
وی همچنین به فعالیت های قرآنی در استان اشاره کرد و افزود: بر اساس بررسی ها بالاترین فعالیت های قرآنی در استان اصفهان صورت می پذیرد اما بودجه ای که به اصفهان تخصیص پیدا می کند نسبت به سایر استان ها کمتر است.
در ادامه این دیدار دکتر صادق زاده، استاد هنرهای تجسمی و نقاشی اظهار داشت: آثار جامعه هنری کشور به ویژه اصفهان به دلیل شرایط خاص تاریخی مورد افتخار اکثر موزه های دنیا قرار گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد که آن چه در طول تاریخ هنر اسلامی در ایران شکل گرفته مورد حمایت معنوی قرار گیرد.
احمد اشرفی، نویسنده و کارگردان تئاتر، دیگر سخنران این نشست بود و گفت: برخلاف این نظریه که برخی معتقدند، هنرمندان نقطه مقابل حاکمیت هستند، بنده معتقدم در مقاطعی از تاریخ هنرمند در کنار حاکمیت قرار گرفته و محصولات و آثار ماندگاری را رغم زده اند.
وی خاطر نشان کرد: میدان امام خمینی(ره) به خوبی تعامل مؤثر، هنرمندان، روحانیت و حاکمیت را به تصویر کشیده است.
در ادامه این دیدار طباطبایی زواره، تهیه کننده و کارگردان سینما با بیان این مطلب که در اصفهان با اقیانوسی از هنر مواجه هستیم خاطرنشان کرد: من مفتخرم که تاکنون 200 فیلم از هنرمندان، 50 فیلم از معلمان قدیمی اصفهان و20 فیلم در حال ساخت از پزشکان قدیمی ساخته ام اما در این میان سهم علمای اصفهان مغفول مانده است.
وی به تأکید رهبر معظم انقلاب در توجه هنرمندان به تخت فولاد اشاره کرد و گفت: صدها موزه در خانه های هنرمندان وجود دارد که اگر فضای بزرگ و مناسبی در شهر به وجود آید حاضرند آثار خود را در آن موزه ارائه دهند.
احمد مراتب، شاعر و استاد سبک اصفهانی آواز دیگر هنرمندی بود که در این دیدار به بیان نظر پرداخت و اظهار داشت: هنرمند یک قلب ظریف و شکننده دارد و توقعی جز محبت از کسی ندارد.
وی به رهنمودهای رهبر انقلاب به اهالی موسیقی اشاره کرد و گفت: معظم له آنچنان پیرامون هنر برای هنرمندان سخن می گویند که همه انگشت به دهن می مانند.
در ادامه عباس شاهزیدی، شاعر اصفهانی با بیان این مطلب که شعر از دیدگاه رهبر معظم انقلاب یک سرمایه ملی است، افزود: امروزه دشمن پیامبر اکرم (ص) را نشانه رفته اس اما متأسفانه شاعران در حوزه شعر نبوی کم کاری کرده اند.
غلامرضا شاه میوه، استاد برجسته قرآن استان در ادامه جلسه به ظرفیت هی قرآن استان اصفهان اشاره کرد و گفت: در 20 سال گذشته جامعه قرآنی اصفهان در بیش از 40 کشور دنیا اجرا داشته اند.
وی به اجرای گروه سرود نوجوانان اصفهانی محضر رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: این گروه به نحوی ابتکاری همخوانی و تکخوانی قرآن را با اشعار عربی و فارسی هماهنگ کرده و به نحوی اجرا می کنند که مورد تفقد مقام معظم رهبری قرار گرفتند و ایشان این عمل را حرکتی ابتکاری خواندند./1305/پ203/ب4