گناه مرگ انسان را جلو میاندازد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، احمد فقیهی، استاد حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س)با اشاره به اینکه خداوند از دو اجل در قرآن کریم سخن گفته است، افزود: اجل مسمی و اجل معلق دو نوع اجل است که به سراغ انسان میآید و اجل معلق در اثر ازدیاد گناهان خیلی زود انسان را در بر می گیرد.
وی افزود: در آیات قرآن خداوند از دو نوع اجل یاد کرده و میفرماید برای انسان یک اجل مسمی وجود دارد که تا زمان آن فرا نرسیده باشد انسان به وسیله مرگ از ادنیا نمیرود و یک اجل معلق وجود دارد که در اثر ازدیاد گناهان به سراغ انسان میآید و فرد به صورت ناگهانی در اثر این اجل از دنیا می رود.
استاد حوزه علمیه قم پرهیز از گناه را مهمترین روش برای دوری از اجل معلق عنوان کرد، ادامه داد: کسی که از گناهان دوری میکند در اثر اجل معلق از دنیا نمی رود.
حجت الاسلام فقیهی با اشاره به اینکه خداوند نعمتهای زیادی را به انسانها داده است، تصریح کرد: سه نعمت مهمی که خداوند به انسان هدیه کرده است چشم، گوش و فهم است و خداوند به وسیله این سه نعمت انسان را هدایت می کند.
وی ادامه داد: تمام نعمتهایی که خداوند به انسان داده وسیلهای برای بندگی است و این نعمتها زمانی ارزشمند است که انسان بتواند در مسیر بندگی خداوند از آنها استفاده کند.
استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: کسی که در مسیر بندگی خداوند و ایمان حرکت کند هرگز دچار غم و اندوهی روحی نمیشود و انسان مؤمن مأمور به وظیفه است نه مأمور به نتیجه بنابراین تا جایی که میتوانیم باید دعوتگر دیگران به بندگی خداوند باشیم.
حجت الاسلام فقیهی با اشاره به اینکه خداوند در آیات قرآن تأکید زیادی بر این موضوع ندارد که پیامبر(ص) در برابر گناهان دیگران مسؤول نبوده و تنها وطیفه تبلیغ دارند، گفت: خداوند به این دلیل بر این موضوع تأکید دارد که حضرت رسول(ص) در اثر لجاجت مشرکان دچار غم و اندوه شده بودند و خداوند میخواستند به این وسیله غم و اندوه را از ایشان دور کنند.
وی افزود: انسان تا زمانی که اجلش فرا نرسیده باید برای جمع آوری توشه اخروی خود تلاش کند و دست از کوشش برندارد زیرا وقتی که اجلش فرا برسد هیچ چیز نمیتواند جلوی این اجل را بگیرد و خداوند در آیات قرآن به مومنان یادآور شده که معاد جدی است و باید خود را برای آن آماده کنند./837/پ202/ف