۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۱
کد خبر: ۲۷۵۱۷۰
مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین:

عید فطر جلو‌ه شکوه و عزت مسلمانان در جهان است

خبرگزاری رسا ـ مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) با بیان این که عید قریان و عید فطر از بزرگترین عیدهای اسلامی است، گفت: گردهمایی فراگیر مسلمانان جهان در نماز عید سعید فطر مهمترین پیام این روز بوده و این امر نشان دهنده شکوه و عزت مسلمانان در جهان است.
محمد مهدي دشتي مسؤول مؤسسه تحقيقاتي امير المؤمنين

حجت­الاسلام محمدمهدی دشتی، مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به معیارها و شاخصه­های عید از دیدگاه اسلام پرداخت و­ گفت: امام علی(ع) در حدیثی فرموده است که «کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی اللهُ فیهِ فَهُوَ یعیدٍ» هر روزی که انسان در آن گناه انجام ندهد، عید است، بنابراین یکی از ملاک‌های تعیین یک روز به عنوان عید و شادمانی در اسلام این است که انسان در آن‌روز معصیت خدا نکند.

 

حجت­الاسلام دشتی بیان کرد: تقرب جستن به خداوند و عبادات یکی دیگر از ملاک‌های عید و شادی در اسلام است و انسان در روز عید و ایام شادمانی می­تواند برای تقرب جستن به مقام قرب الهی تلاش کند.

 

وی با بیان این که عید قریان و عید فطر از بزرگترین عیدهای اسلامی است، گفت: در ماه رمضان و ایام حج مؤمنان توانسته­اند به سمت قرب الهی حرکت کنند، بنابراین این دو روز در اسلام به عنوان عید عمومی تمام مسلمان جهان اعلام شده است.

 

مسؤول مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) ابراز داشت: انسان روزه‌دار و حج‌گزار در ایام ماه مبارک رمضان و ایام حج در مسیر رحمت الهی حرکت کرده است، بنابراین در روز عید فطر و قربان با شادمانی و خرسندی از این که به قرب الهی دست یافته، نماز عید را اقامه می­کند، زکات فطریه و قربانی را به مستمندان و نیازمندان می‌دهد.

  

وی در ادامه سخنانش به پیام‌های اجتماعی عید سعید فطر اشاره کرد و گفت: گردهمایی فراگیر مسلمانان جهان در نماز عید سعید فطر مهم‌ترین پیام این روز بوده و این امر نشان دهنده شکوه و عزت مسلمانان در جهان است.

  

حجت­الاسلام دشتی به اهمیت حفظ دستاوردهای معنوی ماه رمضان در سال اشاره کرد و گفت: مؤمنان در ماه رمضان سحر خیزی، تهجد، قرائت قران، حضور مساجد، اقامه نماز جماعت، اجتناب از محرمات و اجتناب از خوردن اهتمام ویژه‌ای داشته‌اند و حالات معنوی که در ماه رمضان کسب کرده‌اند بر اثر مواظبت‌ و مراقبت از نفس خویش بوده است، بنابراین مؤمنان در ایام سال اهتمام ویژه‌ای برای حفظ دستاوردهای معنوی ماه رمضان داشته باشند و در حد توان خویش فعالیت‌های عبادی که در ماه رمضان داشته­اند، در ماه­های دیگر ادامه دهند./998/ت302/ی

ارسال نظرات