اخبار کوتاه از حوزه علمیه خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد به نقل از روابط عمومی حوزه علیمه خراسان رضوی، حجت الاسلام صفرعلی فتح اللهی، مسئول برگزاری امتحانات شفاهی خارج حوزه علمیه خراسان با بیان این که در امتحانات شفاهی امسال تعداد 1202 نفر ثبت نموده اند، گفت: امتحانات شفاهی خارج حوزه علمیه خراسان از سوم مرداد شروع و تا 14 این ماه در مدرسه علمیه عالی نواب ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این که 9 گروه امتحانی در صبح و هشت گروه امتحانی در بعد از ظهر، ارزشیابی طلاب را بر عهده دارند، اظهار کرد: در شیفت صبح از ساعت 30/7 صبح لغایت 11:30 و در شیفت عصر از ساعت 5 لغایت 7:30 امتحانات برگزار می شود.
مسئول برگزاری امتحانات شفاهی خارج حوزه علمیه خراسان با اشاره به این که به طلاب نیم ساعت جلوتر نوبت داده شده تا اقدامات ثبت نام و تعیین متن توسط اساتید در دقایق ابتدایی صورت پذیرد، اضافه کرد: برای هر گروه امتحانی در شیفت صبح 8 طلبه و در شیفت عصر 5 طلبه دعوت به امتحان شده اند تا در هر نیم ساعت، ارزیابی یک طلبه صورت پذیرد.
وی با تأکید بر اینکه طبق مصوبه شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان، حضور طلبه در حداقل 100 جلسه درسی برای شرکت در امتحان شفاهی الزامی است، در خصوص تقریرات دروس خارج بیان کرد: بر اساس آئین نامه ارزشیابی سطح 4 (ابلاغیه 21/03/1391 )کیفیت بررسی تقریرات درس خارج به این صورت است که هر تقریر طلبه باید توسط دو استاد ارزیاب تقریرات بررسی و نمره داده شود.
حجت الاسلام فتح اللهی با بیان این که تقریرات تایپی پذیرفته نمی شود، افزود: پذیرش جزوات تایپی مشروط به وجود یادداشتهای دست نویس است، البته اگر استاد محترم خارج تأیید نماید که دارنده جزوه تایپی، در جلسه درس و یا در منزل، تقریرات خود را تایپ نموده است، اینگونه تقریرات پذیرفته خواهد شد.
وی در ادامه گفت: تقریرات کپی شده از سایت، به هیچ وجه مورد تایید نیست و این جزوات قابلیت ارزشیابی برای اخذ امتیاز تقریرات را ندارد.
حجت الاسلام فتح اللهی با اشاره به این که نوبت دهی به صورت سیستمی انجام گرفته است، طلاب فقط در نوبت مشخص شده در محل آزمون حضور داشته باشند، افزود: کسانی که به دلیل عذر موجه در نوبت تعیین شده حاضر نشده باشند، با ارائه مستندات لازم نسبت به اخذ امتحان مساعدت خواهد شد.
آیت الله سیدان در دیدار با جمعی از مسئولین مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان
آیت الله سیدان در دیدار با جمعی از مسئولین مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و ارائه سند چشم انداز این حوزه با بیان این که انگیزه موجب می شود تا افراد فعالیت خود را به خوبی انجام دهند و کم کاری نکنند، اظهار کرد: اساتید نیز می بایست به طلاب توصیه کنند که داشتن سرمایه اخلاقی مهمترین بخش شغل روحانیت است و بدانیم که این آن مهمترین کار است.
وی داشتن برنامه را شرط دیگر موفقییت و تقویت فعالیت ها دانست و خاطر نشان کرد: این امر نیز باید با آگاهی دادن و تذکر دنبال شود زیرا بسیار اثرگذار می باشد.
این استاد برجسته حوزه علمیه مشهد در ادامه با اشاره به این که تمام آموزش ها برای تحقق دستورات ثقلین یعنی قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) است، توصیه کرد: مسائل اخلاقی و اعتقادی در تبلیغ مطرح شود و همت بر استفاده از قرآن و حدیث باشد.
وی در باره سند چشم انداز حوزه علمیه خراسان گفت: وقتی انسان به این نتیجه برسد که از ثقلین بهره ببرد، متوجه می شود که با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست و در واقع به اهمیت این کلام نورانی می رسد و این نکته ای است که باید در سند چشم انداز مورد توجه باشد.
آیت الله سیدان درباره تلبس و لباس روحانیت نیز مواردی را تذکر داد و اظهار کرد: اگر علم طلاب ممتاز با اخلاق و رفتار همراه شود، نسبت به سایرین برتر و کمال ارزش است.
وی افزود: بردباری، امانت، صداقت، پاکی و... در جهت درست علم به کار می رود و گرنه این دانش ارزشی ندارد./844/پ203/ف