۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۴
کد خبر: ۳۱۹۷۴۰
کارشناس سیاسی و فعال فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار رسا در اهواز:

دغدغه اصلی رهبر معظم انقلاب ارتقاء جایگاه نظام اسلامی است

خبرگزاری رسا ـ رهبر معظم انقلاب با دعوت از همه افراد برای حضور در انتخابات، به دنبال ارتقای جایگاه نظام اسلامی بوده و هستند. چون وقتی جهانیان مشارکت و حضور مردم را می‌بینند آن را به معنای اعتماد مردم به نظام اسلامی‌ می‌دانند.
حضور رهبر معظم انقلاب در انتخابات حضور مردم قم پاي صندوق هاي راي انتخابات مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري تبليغات انتخابات مجلس در سطح شهر قم آيت الله موسوي جزايري

 

به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری رسا، انتخابات 7 اسفند و رأی مردم به کاندیداهای مورد علاقه خود و پیروزی برخی افراد در تهران گمانه زنی‌های فراوانی را به دنبال داشت. در حالی که پیروزی در منطقه جغرافیایی خاصی به معنای در درست گرفتن اکثریت مردم نیست.

 

در گفت‌وگو با «محمد جعفر فلسفی»، کارشناس سیاسی و فعال فرهنگی به بحث نتیجه انتخابات 7 اسفند و رأی بالای مردم خوزستان به آیت‌الله موسوی جزایری در مجلس خبرگان رهبری، پیروزی اصلاح طلبان در تهران و ایستادگی رهبر معظم انقلاب در حراست از آرای مردم پرداخته شده که علاقه‌مندان در ادامه متن این‌ گفت‌وگو را از نظر می‌گذارنند.

 

رسا ـ رأی بالای مردم استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری به آیت‌الله موسوی جزایری و استقبال مردم از حضور نامزدی ایشان در مجلس خبرگان رهبری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

علمای بزرگوار استان خوزستان به دلیل داشتن پایگاه و خاستگاه مردمی ‌بسیار قوی و ریشه‌دار از امتیاز و احترام بسیار بالایی برخوردار هستند و در حکم استوانه‌های پایدار استان خوزستان هستند. این بزرگواران افزون‌بر این که در حکم استوانه‌های پایدار استان خوزستان هستند در حکم محورهایی هستند که عامل ثبات، ملجأ و پناهگاه مردم در استان تلقی می‌شوند و مردم ما به دلیل مذهبی بودن بیشتر متمایل به روحانیون بزرگواری که وجهه مذهبی دارند، هستند.

 

 

بزرگوارانی همچون آیت الله موسوی جزایری سابقه حداقل پنجاه سال فعالیت در شهر اهواز و استان خوزستان را دارند و این پنجاه سال نشان از ارتباط عاطفی عمیق میان ایشان با اقشار مختلف مردم است. این امر که همان رأی دادن به بزرگواران دین و علم در استان خوزستان است امری نهادینه شده که در انتخابات ظهور و نمود پیدا می‌کند.

 

رأی مردم خوزستان به آیت‌ا‌لله موسوی جزایری نشان از عمق علاقه و تمایل به چنین شخصیت‌های مذهبی داشته و رأی بلا به ایشان ریشه در ارتباط عمیق وی با مردم استان دارد.

 

رسا ـ انتخابات 7 اسفند در استان خوزستان با وجود طیف‌های سیاسی گوناگون و رأی به نمایندگان با گرایش‌های سیاسی مختلف را چگونه تحلیل می‌کنید؟

 

رأی دهی مردم به نمایندگان مختلف دلایل متعددی دارد از جمله این که بخشی از آرای مردم استان خوزستان جنبه سیاسی داشته که به گرایش‌ها و تمایلات سیاسی آن‌ها ارتباط دارد. بخش دیگر بر فضای انتخاباتی حاکم بر انتخابات منوط است.

 

بخش دیگری از رأی مردم استان همگام با جهت‌گیری‌ها و جهت دهی رهبر معظم انقلاب و نیز تلاش کاندیداهای انتخاباتی است که چه بسا برخی از این کاندیداها در حدود 3 یا 4 سال به فعالیت پرداخته و با برقراری ارتباط به جلب آرای مردم می‌پردازند و هر کدام از این عوامل سهم خود را در رأی دهی مردم به کاندیدا یا حزب مورد نظر ایفا می‌کند.

 

به عنوان مثال جریان‌ها و احزاب سیاسی همچون اصولگرایان جایگاه و اعتبار خاصی در میان مردم دارند و همین میزان مقبولیت در نزد مردم آرایی را برای آن‌ها به دنبال خواهد داشت.

 

کاندیدایی که دارای پیشینه، حزب و اعتبار شخصی و ظرفیت‌های شخصی است می‌تواند بیشتر آرا را به دست آورد و ظرفیت‌های شخصی هر کاندیدا پایه رأی برای او محسوب می‌شود که چنین نماینده‌ای به قوت خود باقی مانده و آرای مورد نیاز را کسب خواهد کرد.

 

وقتی ظرفیت‌های شخصی و پایه رأی کاندیدا و فضای سیاسی با گرایش‌های سیاسی مردم آمیخته شود، عاملی در صعود چند پله‌ای کاندیدا و تقویت و تغییر نگاه مردم خواهد شد.

 

رأی برخی از مردم استان بر اساس جهت دهی‌های رهبر معظم انقلاب است که ایشان توجه به لیست‌ها را خواستار شده بودند و ایده و دیدگاه در سراسر کشور مورد پیروی قرار گرفت. بیشتر کاندیداهای منتخب در سراسر کشور از کسانی هستند که در لیست‌ها قرار داشتند که نشان از تأثیر سخنان رهبر معظم انقلاب بر مردم است.

 

 

کاندیدا‌ها نیز با تبلیغات خود به همان میزان در جلب آرای مردم مؤثر هستند؛ به این معنا که آن‌ها از طریق رسانه‌ها، برگزاری جلسات و فضای مجازی بر روی ذهن مردم کار و تلاش می‌کنند تا بیشترین آرا را کسب کنند و این عوامل نیز تأثیر خود در رأی دهی را دارد و با توجه به این چند مورد و رعایت آن‌ها یک رأی برای کاندیدا یا حزب خاصی ایجاد خواهد شد.

 

رسا ـ برخی افراد آرا به دست آمده انتخابات مجلس شورای اسلامی‌ و خبرگان رهبری در تهران را نه به پایه‌های نظام تلقی کرده‌اند؛ این سخن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

اعتقاد رهبر معظم انقلاب آن است که حضور مردم در پای صندوق‌های رأی تأمین کننده امنیت کشور و مشروعیت بخشی به نظام اسلامی ‌است که این موارد برای ایشان مبنا و دغدغه اصلی محسوب می‌شود. برخلاف بسیاری که برای این موارد اهمیت قائل نیستند.

 

افرادی که چنین برداشتی از نتیجه انتخابات دارند، برداشتی غلط و بی‌پایه و اساس دارند. چرا که انتخابات 7 اسفند برای آن است که کشور از ثبات و جایگاه بالایی برخوردار و امنیت کاملی برقرار شود؛ بنابراین بعد از انتخابات شاهد آرامش در کشور و تأثیرات حضور بین‌المللی مردم هستیم. نگاه جهانیان در 7 اسفند به حضور مردم در پای صندوق‌های رأی بود.

 

جهانیان وقتی مشارکت و حضور مردم را می‌بینند آن را به معنای اعتماد مردم به نظام اسلامی‌ می‌دانند؛ بنابراین نخستین دغدغه رهبر معظم انقلاب ارتقای جایگاه نظام اسلامی‌ است.

 

نوع انتخاب مردم برای رهبر معظم انقلاب در مرحله بعد قرار دارد و وقتی اعضا 270 نفره مجلس مشخص و تمایل آن‌ها به گرایش خاصی مشخص شد آن مبنا قرار خواهد گرفت و موفقیت در برخی شهرها ملاک نبوده و در شهر و استانی دیگر همچون تهران رقابت سخت و تنگاتنگی در میان کاندیدا‌ها صورت می‌گیرد.

 

در تهران جریان و گروه خاصی سرمایه‌گذاری زیادی انجام داده و با توجه آثار و رسوبات فضاهای تبلیغاتی از دوره‌های گذشته و پیش کشیدن بحث برجام فضای روانی خاصی ایجاد شده و به مردم این‌گونه تلقین کردند که اگر خواهان مشاهده آثار و پیامدهای برجام و موفقیت هستید باید به طیف خاصی در تهران رأی دهید.

 

به تازگی آقایی عنوان کرده که رأی به اصلاح طلبان مصداق توسعه یافتگی است و معلوم نخواهد بود که مردم پس از آگاهی از این سخن وی چه حسی نسبت به این جریان پیدا خواهند کرد. این سخن به این معنا است که عده‌ای با فهم و شعور و عده‌ای دیگر درک و بنیش کمتری دارند و این‌گونه سخنان منفوریت بیشتر این حزب در میان مردم را به دنبال خواهد داشت.

 

این گونه سخنان تحلیل‌ها و گفته‌های نادرست و کاذب است. در مجلس و تصمیم‌گیری‌های آن اکثریت مؤثر و مهم است و پیروزی اصلاح طلبان در تهران به معنای در اختیار گرفتن مجلس نیست.

 

 

پیروزی اصلاح طلبان در تهران و شکست در سایر استان‌ها از یک جنبه برای نظام اسلامی‌ مثبت است، زیرا که در گذشته تمرکز سیاسی در تهران بود. اما اکنون سایر استان‌ها این توانایی را پیدا خواهند کرد تا نقش خود را بیشتر نمایان کنند که این مورد در انتخابات 7 اسفند ثابت شد.

 

اصلاح طلبان با توجه به کشیده شدن برخی حوزه‌های انتخابی به مرحله دوم به دنبال فضا سازی و القای سخن‌های دروغ و نادرست به افکار عمومی ‌جامعه برای رأی دهی به افراد مورد نظر خود هستند که این ایده تأثیر نخواهد گذاشت و آن‌ها با این اقدامات به دنبال برجسته سازی و کشاندن کاندیداهای مورد نظر خود در برخی حوزه‌های انتخاباتی برای راهیابی به مجلس هستند.

 

رسا ـ رهبر معظم انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 که فتنه گران مخالفت خود را با نتیجه انتخابات اعلان کردند و نیز در انتخابات 7 اسفند که اکنون اصلاح طلبان در تهران آرای را به نفع خود کسب کرده‌اند، از حقوق مردم و آرای مردم در انتخابات دفاع کرده و به شدت در این باره حساس هستند. جناب عالی ایستادگی رهبر معظم انقلاب در دفاع از آرای مردم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

دفاع رهبری از آرا مردم خود شاخصی والا است که مردم در این باره باید توجه و تأمل داشته باشند. مردم باید توجه داشته باشند که جریان و گروه خاصی در انتخابات موفق نمی‌شود و بدون جوسازی و تمکین و اطاعت از قانون نتیجه انتخابات را می‌پذیرد و بالعکس وقتی جریان و حزبی دیگر پس از عدم موفقیت در انتخابات و نرسیدن به اهداف خود حاضر می‌شود تا کشور را به آشوب و درگیری بکشاند. این مورد درس بزرگ و نقطه عطف مهمی ‌در تاریخ انقلاب اسلامی‌ خواهد بود.

 

جامعه ما این 2 مورد را در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی ‌تجربه کرده است و مردم به مرور زمان این تفاوت را احساس خواهند کرد و ایستادگی رهبر معظم انقلاب در حراست از آرای مردم در دیدگاه و رفتار سیاسی مردم تأثیرگذار خواهد بود.

 

ایستادگی رهبر معظم انقلاب در حراست از آرا برای مردم درس‌های بسیاری در پی داشته که ملت ایران با سعه صدر و هوشیاری از آن‌ها بهره مند شده و در جهت‌گیری فکری جامعه و تحولات آینده تأثیرگذار خواهد بود./9456/ر

 

گفت‌وگو از حاتم شرفی

ارسال نظرات